Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Fianna

Fianna

15-10-2010 om 10:27

Wat is mooi in zeeland

Joepie, mijn schoonmoeder is in het land;) Gisterenavond gearriveerd en ze vertrekt weer maandag. Mijn plan is om morgen de hele zooi de hort op te sturen (komt mij heel goed uit) en ik dacht aan een toer door Zeeland. Waar is het mooi, wat maakt indruk op een Ierse toeriste (die gek is op zee) en waar kunnen zij achteraf in een kindvriendelijke restaurant pannenkoeken eten oid?

Alvast bedankt!

Puck

Puck

15-10-2010 om 10:40

Alles

Je kan beter vragen: wat is er niet mooi aan Zeeland. Ik vind het er nog steeds geweldig en zou er best willen wonen.
Wat erg leuk is voor een toerist is Middelburg. Daar is bijv. Mini Mundo, vroeger heette dat Miniatuur Walcheren, een soort Madurodam. Verder is Neeltje Jans ook een geslaagd toeristenuitje. Het is indrukwekkend om de Deltawerken te zien. Beide ook erg leuk voor de kinderen. Middelburg is verder een hele leuke stad om te winkelen en gebouwen te bekijken. Het mooiste strand vind ik het strand van Haamstede en de lekkerste pannekoeken eten wij altijd bij de Graanhalm, ook op Haamstede.
Ik wens ze veel plezier en jij: rust lekker een dagje helemaal uit.

Fianna

Fianna

15-10-2010 om 20:09

Neeltje jans

Puck, dank voor je reactie.
De Deltawerken lijken me wel wat. Heb ik vroeger wel eens gezien en is inderdaad erg indrukwekken.
Maar ik heb gegoogled op Neeltje Jans en dat is een soort attractiepark met hoge toegangsprijzen. Dat wordt het dus niet. Maar is het de moeite waard om naar Neeltje Jans te gaan zonder naar dat park te gaan? Met andere woorden, waar kan ik hen het beste heen sturen om hen optimaal van de Deltawerken te kunnen laten genieten zonder toegangsprijzen voor iets. Oja, zonder lange stukken lopen, dat kan mijn schoonmoeder niet zo goed.

Puck

Puck

15-10-2010 om 20:43

Neeltje jans

Neeltje Jans is idd een soort attractiepark geworden, maar dat staat wel (bijna) helemaal in het teken van de Deltawerken. Uiteraard kun je ook op eigen houtje de Oosterscheldedam gaan bekijken, maar daar is natuurlijk verder niet zo heel veel aan te zien. Maar Neeltje Jans is een erg uitgestrekt park, als je schoonmoeder slecht ter been is dan is het misschien wel zwaar. Verder heb ik eigenlijk geen idee waar je nog meer dingen van de Deltawerken goed kunt bezichtigen.
Watersnoodmuseum in Ouwerkerk misschien, maar ook daar moet je entree betalen. Maar vast minder dan bij Neeltje Jans. Ik weet waar het is; het is in de originele caissons die na de watersnoodramp gebruikt zijn om gaten te dichten, maar ik ben er nog nooit binnen geweest en weet ok niet of het luk is.

Fianna

Fianna

15-10-2010 om 21:05

Puck

Ik heb een plan gemaakt. Ik stuur hen de N57 op langs de Oosterscheldekering en dan terug richting Haamstede waar ze even het strand op kunnen oid en dan lekker pannenkoeken eten bij de Graanhalm.
Lijkt me een prima uitje!

Op zich ben ik niet te beroerd om entree te betalen voor iets, maar Neeltje Jans met 17 euro toegang pp vanaf 4 jaar! Dat bezoekje zou dan al bijna 70 euro kosten!

Tirza G.

Tirza G.

15-10-2010 om 23:33

Neeltje jans

Is erg duur. De tentoonstelling en het bezoek aan de (binnenkant) pijler zijn indrukwekkend, maar de rest (het attractiepark en het buitengebied) zijn niet te doen als je niet goed ter been bent.
De Graanhalm zou weleens heeeeeel erg druk kunnen zijn; het is nu herfstvakantie voor de rest van het land en voor een groot gedeelte van Duitsland. Het watersnoodmuseum (Ouwerkerk) is erg mooi en indrukwekkend en behoorlijk goed toegankelijk. Een "rustig" museum wat een heel goed beeld geeft. De entree is niet zo achterlijk hoog als Neeltje Jans, iets van een euro of 7 ofzo.

Tirza

Puck

Puck

15-10-2010 om 23:55

Tirza

Mijn ervaring is dat je eigenlijk wel altijd een plekje kunt vinden bij de Graanhalm als je lekker vroeg gaat. Uurtje of 4/ half 5 moet toch wel lukken? Of heb jij andere ervaring?

Fianna

Fianna

16-10-2010 om 11:12

Druk

Toch jammer hoor dat Neeltje zooooo duur is. Lijkt me heel interessant.
Het gaat helemaal goed komen vandaag, prachtig weer, ik ben er niet bij dus schoonmoeder hoeft zich niet aan me te ergeren ;)
Ze zien maar of de Graanhalm druk is of niet. Inderdaad is het plan om daar vroeg heen te gaan zodat ze op tijd thuis zijn. Als het te druk is, dan halen ze wel ergens een frietje ofzo.
Ik ga even opzoeken waar dat museum is want dat klinkt toch eigenlijk ook wel leuk.
Ik denk vooral dat mijn oudste zoon zoiets prachtig zal vinden.
Bedankt!

Puck

Puck

16-10-2010 om 22:34

Hoe was het?

En nu ben ik (en Tirza misschien ook wel) wel benieuwd hoe het was.

Fianna

Fianna

17-10-2010 om 12:31

Heel geslaagd!

Mijn man wil nu in Zeeland wonen ;) Of er in ieder geval op vakantie naar toe.
Het is niet helemaal volgens plan gegaan. Ze hebben de Oosterscheldekering gezien, zijn op een strand geweest, zelf het water in geweest (oke tot de knieen) en hebben een hapje in Middelburg gegeten.
Volgende keer wil ik mee en dan gaan we naar Haamstede. Ik ben wel benieuwd naar dat strand daar.
Vandaag staat er een een heel ander soort strand en zeegebeuren op het programma: de haven van Scheveningen. Zal wel heel druk zijn....

Nasha 1st

Nasha 1st

17-10-2010 om 15:22

Zeeland is mooi!

wij zijn afgelopen jaar op vakantie in Zeeland geweest en gaan komend jaar weer!

Fianna

Fianna

17-10-2010 om 21:50

Nasha

Ik ben dan wel benieuwd, waar in Zeeland zijn jullie dan geweest?
Ik ben er jaren geleden wel eens geweest en het is ook erg mooi.

Nasha 1st

Nasha 1st

17-10-2010 om 22:35

oostkapelle, Walcheren dus. Niet ver van Middelburg!

Ook zeelandfan

wij gaan elk jaar naar Zeeland op vakantie.
vroeger met mijn ouders gingen we altijd naar Haamstede.
met ons eigen gezin gaan we meestal naar Walcheren.
Zoutelanden, west kapelle, domburg, middelburg,we vinden het overal heerlijk.
afgelopen jaar zijn we voor de verandering naar Zeeuws Vlaanderen geweest,in Breskens,ook heel mooi daar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.