Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Manus

Manus

09-11-2009 om 22:31

Wat is veel? [combineren van werk-studie-gezin]

Eerder liep er een draadje van Sinilind over de combinatie studeren, werken & huishouden. Alles bij elkaar veel werk, waar een mens niet per se gelukkiger van wordt. Zelf zit ik in een soortgelijk schuitje: 0,8 fte in het voortgezet onderwijs, gestart met de masteropleiding om eindelijk eens mijn eerstegraadsbevoegdheid te halen en een huishouden. Ik vind mijn opleiding leuk, daar wil ik niet mee stoppen. Daarbij; een eerstegraadsbevoegdheid biedt weer nieuwe perspectieven. Mijn knelpunt zit een beetje in mijn baan. Als ik alles doe wat gedaan moet worden - dus toetsen maken, lesplannen uitstippelen, nakijken e.d. - dan ben ik iedere avond tot zeker 22.30 bezig. Althans, op dat tijdstip stop ik met werken en 'mag' ik van mezelf wat anders. Ook al ben ik mijn werkdag om 8.30 uur begonnen en heb ik thuis ook nog schoolwerkzaamheden (naast huishouden) verricht, het werk is dan nog niet klaar. Mijn studie probeer ik in mijn 'vrije dag' te stoppen - voordat ik college's ga volgen.
Ondertussen is dit patroon een beetje 'gewoon' geworden. Toch bekruipt me het gevoel dat ik een beetje gek ben en me laat leven door mijn werk (terwijl ik dit niet wil). Kortom, ben ik inderdaad gek of zijn hier meer van dit soort verstokte werkpaarden?

Manus

Persoonlijk

Tja, dat is natuurlijk nogal persoonlijk of je zo'n berg werk aankunt en er plezier in houdt! Ik denk dat ik het op de lange duur niet meer zou trekken. Maar mijn ervaring is wel dat hoe meer je te doen hebt, hoe meer je ook aankunt. Ik ben wel eens een tijdje werkloos geweest net na mijn studie en toen was ik echt niet meer vooruit te branden. Eén briefje schrijven en een boodschapje was per dag wel het maximaal haalbare. En als ik het druk heb met werk/kinderen/huis/sport dan kan er vaak nog veel meer bij ook!

justme

justme

10-11-2009 om 11:23

Niet gek hoor

Nee, je bent niet gek hoor...
Wanneer jij plezier hebt in wat je doet en je doet daar verders jouzelf en niemand te kort mee, waarom zou je het dan anders doen?
Zelf heb ik jarenkang weken van 60-70 uur gemaakt. Heerlijk vond ik dat toen.
Nu zijn mijn dagen nog nét zo vol, maar dan verdeeld over gezin, huihouden en hobby's. Ook fijn!

Primavera

Primavera

10-11-2009 om 12:45

Eigen bedrijf, studie en 4 kinderen

Jahoor, hier nog zo eentje. Eigen bedrijf, studie en 4 kinderen en dan probeer ik ook nog wat te sporten. Niks is nooit helemaal af, het blijft schipperen, maar dat zit in de aard van het beestje. Als ik minder te doen heb blijven vele klusjes met name in het huishouden ook liggen en nu heb ik tenminste een goed excuus en verder kijk ik gewoon weinig tv, scheelt ook weer sloten tijd.
Jouw berichtje lezende vraag ik me alleen af of je toevallig niet te perfectionistisch bezig bent met je baan. Misschien kan dat efficiënter?
Het is me niet duidelijk of je tot 22.30 bezig bent omdat je bijna al je tijd na het werk nodig hebt voor toetsen maken, lesplannen uitstippelen, nakijken e.d. of dat het gezin en huishouden eerst zoveel tijd vragen dat je pas laat kunt beginnen met het deel van je werk wat je thuis moet doen? Tot 22.30 vanaf wanneer? Het is zo wat vaag, ook voor jezelf. Ik denk dat je dingen duidelijker krijgt als je gewoon grofweg berekent hoeveel uur je binnenshuis nou precies kwijt bent aan je baan en aan het huishouden per week. Studie, die je kunt inplannen op alleen je vrije dag lijkt me verder niet zo heel zwaar.
Groeten Primavera

jippa

jippa

10-11-2009 om 13:32

Kind, baan, sporten

Hi,
De vraag is: kun je anders dan? Ik niet, denk ik. Heb altijd voltijds of bijna voltijds gewerkt, ook met studie ernaast en later promoveren. Nu volle baan naast kind dat niet naar de opvang gaat. Man en ik werken dus ook bijna elke avond doorwerken. Verder sport, klussen, vrienden, familie enz. Het scheelt natuurlijk wel of je de dingen die je doet leuk vindt.
Ik vraag me wel eens hetzelfde af als jij, maar het goeie hiervan is dat je gewoon veel gedaan krijgt. En anders vult de tijd zich ook wel weer denk ik altijd. We zorgen wel af en toe dat we even een weekendje er tussenuit gaan met elkaar, even lekker niks doen en dan weer volle vaart vooruit.

Biene M.

Biene M.

10-11-2009 om 21:37

Lidwientje walg

Mag ik vragen wat voor opleiding je doet?

Groet,
Biene (ook secretaresse in ziekenhuis)

Hier ook onderwijs

Hier een juf van groep 8. Héél druk. Maar ik ben me ervan bewust dat ik ook dingen naar me toe trek, dingen niet uit handen wil geven, of de kinderen veel meer verantwoordelijkheden kan geven. Daar moet ik over nadenken. Valkuil bij mij is dat na mijn laatste werkdag (ben parttimer) ik zo laat naar bed ga (weekendgevoel) dat ik de dag erna, mijn vrije dag, alleen maar moe ben ;-)
Groetjes Geerke (die dus nu naar bed gaat, morgen weer werken!)

Biene M.

Biene M.

11-11-2009 om 09:09

Lidwientje

Ha, niets voor mij :-) Maar dit lijkt me in elk geval beter bij jouw achtergrond passen dan secretaresse.

Succes met deze tropenjaren, hopelijk vind je het allemaal leuk, dan is het makkelijker vol te houden!

Margriet*

Margriet*

12-11-2009 om 22:37

Wel bekend

maar niet zo gedisciplineerd.
Vorig jaar begonnen met een universitaire studie, na al eerder een universitaire studie te hebben gedaan. Ik heb nu meer tijd omdat de jongste van drie kinderen nu ook naar school is. Vorig jaar moest ik er weer inkomen om te studeren toen was het eigenlijk teveel met op vrije dagen nog kind thuis (hij zat veel bij de buurkinderen....). Wij waren toen erg toe aan de zomervakantie. Nu veel meer tijd maar nog weinig te doen tot de Master, die ik pas in september kan starten. Ik moet nu weer even er tegen aan.
Dus nu 24 uur werken, studie maar ook teveel hobby's en graag sociale contacten willen onderhouden (maandag was ik in Paradiso, dinsdag uiteten, woensdag St Maarten en daarna hardlopen). Net weer gestudeerd en morgen de hele dag!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.