Home » Forum » Wat mee te nemen als kadootje naar canada

Wat mee te nemen als kadootje naar Canada?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marian
Wat mee te nemen als kadootje naar Canada?

Een paar jaar geleden heb ik vele maanden in Canada doorgebracht om mijn terminale zus bij te staan. Ik heb heel veel steun gehad van vele vrienden van haar. Over een maand gaan mijn man en ik weer naar Canada. We gaan dan ook bij die vrienden langs en ik kan dan daar natuurlijk een bos bloemen of een lekkere fles wijn kopen maar ik zoek eigenlijk iets echt Hollands om mee te nemen maar geen bloembollen en verder niet te groot (moet allemaal mee in de koffer). Iemand ideeën?

Tijgeroog
Kaas?

Ik heb mijn Canadese vriendin in Nederland, voor ze terug ging verhuizen, eens gevraagd wat van Nederland ze zou gaan missen. Dat was de kaas, die vond ze erg lekker. Maar als ze in Nederland woonde miste ze de Canadese kaas heel erg, omdat die heel anders (en ook lekker) is. Dus misschien van die Edammer kazen? Of stroopwafels, hagelslag...

Kraanvogel
Stroopwafels!

Heb ik 'overal ter wereld' al veel succes mee gehad. Grootste voordeel is dat het ter plekke geproefd kan worden (is met hagelslag lastiger). Maar hagelslag is voor een gezin zeker niet ongeschikt.

Drop is wel typisch Nederlands, maar zou ik niet snel doen. Maar weinig mensen durven het te proberen, en dat is zonde.

In plaats van kaas (zwaar, mag in ieder geval de VS niet worden ingevoerd): een kaasschaaf. Nederlandser kan haast niet (schijnt).

Kraanvogel.

Jujube
Van alles

Stroopwafels vallen altijd in de smaak, evenals haagse hopjes. Kaas mag je gewoon meenemen, mits vacuum verpakt. En een kaasschaaf is leuk. Drop vind ik ook grappig. De meeste mensen proeven 't en vinden 't vies, maar mijn jongste neefje in de USA vond 't wel lekker. Hagelslag viel ook erg in de smaak. En theedoeken/keukenhanddoeken met hollands motief werden zeer gewaardeerd. En koelkastmagneten van 'oudhollandsche tegeltjes'.
Groet,
Jujube

Massi Nissa
Stroepwaffels

Mijn ex-aanstaande-schoonouders in Amerika doe je vooral een plezier met 'stroepwaffels'! En eventueel een cool biertje als Duvel wat daar niet of nauwelijks te krijgen is.
Groetjes
Massi

Valkyre
Delfts blauw

..en dan het liefst iets bruikbaars. Ik weet niet of je in de regio woont, maar in Den Haag en Delft en omstreken kun je in van die toeristenwinkels een soort voorraadpotten kopen van Delfts blauw waar precies een pakje stroopwafels in passen. Of sieradendoosjes, theelepels (voor wie die verzamelt) of een kaasschaaf met een Delfts blauw handvat. Wij vinden het maar onzin vaak, maar mijn surrogaatfamilie in Amerika vond het fantastisch. Ook sieraden zijn leuk (maar heel persoonlijk). Ik zie de laatste tijd steeds meer plastic nep-Delftsblauwe sieraden, maar de echte zijn vaak best mooi (hangertje, oorbellen, armband).

En in welke streek je ook woont, stap eens een souvenirwinkel in. Er zijn vaak best leuke streekgebonden dingen te krijgen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Temet
Stroopwafels en drank

Stroopwafels zijn inderdaad over de hele wereld een succes. Hier in Amsterdam inderdaad bij Jamin en V&D verkrijgbaar in nep Delfsblauwe blikjes, extra leuk. Jodenkoeken van Davelaar zitten trouwens ook in een mooi blik, met kaasdragers erop, maar vertaal'"Jodenkoek" maar eens zonder opgetrokken wenkbrauwen te krijgen...

Drank wil ook wel eens in de smaak vallen. Oude jenever ofzo (die van Rutte is lekker, alleen de naam staat me tegen ;-) )

Groeten,

Temet

Puck
Jodekoek

Temet, officieel heten die koeken jodekoeken, dus zonder N ertussen, maar met de nieuwe spellingsregels hebben sommige fabrikanten het aangepast. En eenverklaring waar je geen opgetrokken wenkbrauwen van krijgt is te vinden op Wiki:
"Volgens Lotus Bakeries is het recept voor deze koeken afkomstig van een Joodse bakker uit Amsterdam die in de jaren '20 van de vorige eeuw de koeken verkocht, wat de naam van deze koeken verklaart. Deze bakker verkocht het recept aan een bakkerscollectief uit Enkhuizen. Dit is de meest gehoorde verklaring.

Andere bronnen melden dat de naam niets met Joden te maken heeft, maar dat een bakker met de familienaam 'de Joode' deze koeken bakte.

Dan is er nog een derde verhaal: de koeken zijn groot maar dun. Voor weinig geld kon je daarom een grote koek presenteren. Veel producten die vroeger goedkoop waren, hebben een toevoeging "Joods" gekregen. Er wordt wel beweerd dat dit verwijst naar "gierigheid" van de Joden, maar veel Joden waren arm en zullen vanwege hun armoede vaak voor goedkopere producten gekozen hebben.

Rafelkap
Haagse hopjes

Een blik Haagse hopjes.
Of zulk soort dingen; http://www.dutchheritage.eu/hollandse-relatiegeschenken-c-25.html

albana
Kijk ook bij

De goedkope winkels als kruidvat, aldi, lidll en wibra. Ook daar hebben ze vaak van die delfstblauwe (nep) blikken met stroopwafels, drop etc.etc.
Tegen een prikkie van wat ze bij jamin kosten trouwens.
(lijkt me wel handig met zo'n dure reis voor de boeg)
groeten albana

Tirza G.
Xenos!

Daar grossieren ze in de ovenwanten, boodschappentassen en andere prullaria met delfts blauw. Wat ik graag meeneem: Jip en Janneke. Zeeeeeeeer Nederlands :-)

Tirza

Fiorucci
Inderdaad xenos

Jaaa, Xenos, de laagste prijzen en het meeste delfts blauw.

Valkyre
Uhm

Ik had het dus over echt Delfts blauw (met merkje). Me dunkt dat ze dat niet bij Xenos verkopen.... Aangezien het een behoorlijk emotionele band is die "gevierd" moet worden, zou ik niet zo snel met prullaria van Xenos durven aankomen...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hibiscus
Sieraad

Misschien is een armband o.i.d. van Delfts Blauw leuk? Als je op Delfts blauwe sieraden zoekt vind je wel wat. In het buitenland vinden ze dat vaak best wel leuk om te hebben. je hebt hele kitsch lelijke dingen, maar ook hele subtiele mooie.

Of een mooi boek met foto's van Nederland.

Hibiscus

Marian
Dank

Allemaal bedankt voor jullie tips en ideeën. Kaasschaaf vind ik een goed idee en die kan je ook nog gebruiken om bijvoorbeeld linten van wortel of komkommer te schaven. En dan nog wat stroopwafels.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.