Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

25-04-2012 om 11:06

Wat was je vervelendste examen ooit?

Of welk ander 'toetsmoment'?

Bij mij mijn rijexamens. Alweer ver in de grijze oudheid, ik heb er zelfs zes gedaan, toen kreeg ik eindelijk een startbewijs voor gemotoriseerd verkeer.

Merel

Merel

25-04-2012 om 11:17

Ja rijexamen

Hier ook rijexamen. Schoolexamens gingen prima, maar zodra ik moest afrijden (dus denken en doen tegelijkertijd) kreeg ik een soort motorische storing en ging ik bijvoorbeeld in zijn 3 de bocht door... (deed ik nooit met lessen,maar met afrijden deed ik van de spanning alles verkeerd) (tot 3x toe)

krin

krin

25-04-2012 om 11:32

Engels boekenmondeling

In 6 VWO. Ik had alles gelezen, sommige boeken al voor de tweede of derde keer, maar wist geen zinnig woord uit te brengen. De vragen leken wel over totaal andere boeken te gaan. Ik had een uitstekend gemiddelde (ruime acht) tot dan toe, en ik zie nog de ontzetting op het gezicht van de docent toen we min of meer tegelijk in de gaten kregen dat het echt niet meer ging lukken en ik voor het eerst in mijn schoolcarrière een vette onvoldoende voor Engels ging halen. Hij bood er zelfs zijn excuses voor aan en vroeg of ik het er mee eens was. Zelfs een 'yes' kwam er niet meer uit, ik knikte slechts zwijgend en verliet met loodzware knalrode kop het pand.
Voor het latere mondeling Frans ben ik eerst een biertje gaan pakken. Dat hielp. Zou daar de bron van mijn latente drankzucht liggen...?

Guinevere

Guinevere

25-04-2012 om 11:48

Ook engels boekenmondeling 6v

Maar dan omdat ik niet de moeite had genomen de meeste boeken te lezen. De 4 die ik kreeg was nog een heel sympatiek gebaar van de docent. Gelukkig was het genoeg voor een 7 op mijn eindlijst.

Rijexamen

De eerste keer dan. Alles ging goed, tot ik een ingreep kreeg (volgens mij echt totaal niet terecht, maar goed). Ik was daar zo van geschrokken dat het een wonder mag heten dat we veilig teruggekomen zijn. Tweede keer ging een stuk beter, dat was heel relaxt, met een kwartiertje was ik alweer terug en hebben de examinator en ik lekker een heerlijk koel colaatje gedronken (het was snikheet in een auto zonder airco).
Engels mondeling 6V was juist een eitje! Ik had nauwelijks wat gelezen (ja, uittreksels) maar wist dat de hond (cocker spaniël) van mijn docente net was overleden. Hebben we het uitgebreid over gehad, ik had een 9,5. Was goed voor een 9,5 op mijn eindlijst. De enige, dat wel...
Engeltje

Brianna F

Brianna F

25-04-2012 om 14:41

Komt nog

Ik ben weer begonnen aan een opleiding, maar ik denk dat ik geen examen ga doen. De stof blijft niet langer hangen dan 1 les lang, net genoeg om huiswerk te maken. Het kan de leeftijd zijn, ik ben al 36 jaar niet meer naar school geweest, een concentratieboog van nul komma nul, dus dat wordt 'm niet.
Gelukkig is het pure hobby, dus een certificaat als ik alle huiswerk heb ingestuurd, daar ben ik ook tevreden mee.

koentje

koentje

25-04-2012 om 16:07

Mijn rij examen....

ik heb het 10 keer gedaan. De tiende keer maakte ik een foutje in het begin waardoor ik dacht al te zijn gezakt. Daardoor reed ik voor mijn doen mijn tijd ontspannen vol. Tot mijn stomme verbazing was ik geslaagd. Toen ik de examinator vroeg naar die fout vroeg hij'Klachten??" Nou nee dus. Maar hij legde uit dat ik wel een fout maakte maar deze goed herstelde en daarna rustig verder reed.....

Monet

Monet

25-04-2012 om 16:37

Mbo

In een vorig leven deed ik de opleiding MBO-inrichtingswerk terwijl ik als vrijwilliger (toen nog) in de kinderopvang werkte. Kinderopvang was toen nog zeldzaam, voordat ik de opleiding startte moest er urenlang besproken worden of het wel een passende stage was, want ach....wat stelde het nou helemaal voor! De hele opleiding heb ik daar last van gehouden, tot en met mijn scriptie (over vroegtijdige onderkenning van ontwikkelingsstoornissen, toen in de kinderschoenen, nu een hot item). Tijdens het eindgesprek kreeg ik nog even te horen dat ik in die 3 jaar gewoon niets had bijgeleerd (of dat nou aan mij'n 'hoge' startnivo lag of het lage opleidingsnivo is me nooit helder geworden) maar dat ze me niet konden laten zakken omdat ik wel alles had behaald............en bedankt.

Lizelot

Lizelot

25-04-2012 om 19:27

Mondeling en rij-examen

Gelukkig had ik een geweldige instructeur,die heel goed wist dat ik mijn zenuwen totaal niet onder controle had.Dus ik kom aan voor mijn examen,hij stelt me voor aan een man,ik neem al niets in me op,die man vertelt me dat we gaan rijden en het ging zo fout.Met instappen vergeet ik de gordel,ik rijd de parkeerplaats af en ik doe de ruiterwissers aan inplaats van de richtingaanwijzer,dan nemen we een bocht naar rechts en ik neem de stoeprand mee.Ondertussen laat hij me maar rijden ,terwijl ik denk dat ik grandioos gezakt ben.Hij begint te praten en grapjes te maken en dan mag ik eindelijk terug.We komen bij m'n instructeur die me vraagt hoe ik het rondje rijden met zijn vader vond en dat ik nu meteen doorkan voor m'n echte examen.Doordat ik m'n zenuwen kwijt was,ging dat helemaal goed.
Dan mijn mondeling Nederlands ging zo fout,ik blokkeerde van de zenuwen kon geen woord uitbrengen,gelukkig had ik ook weer een geweldige leraar die me gerde heeft ,door gewoon met me een gesprekje te beginnen over een onderwerp in het boek,wat mijn mening daarover was en ik kreeg een voldoende.Engels ging helemaal fout,ik wist niet eens de titel van het boek wat ik gelezen had.
Mijn dochter is hetzelfde als mij en heeft binnenkort school-examen en rij-examen,ik heb zo met haar te doen.

Alles verdrongen

Ik kan me alleen nog een horrortentamen van practicum scheikunde herinneren. Tandpasta ontleden. Ik zat daar maar met twee tubes tandpasta, een vragenlijst en een rek met reageerbuisjes en géén clue...

Mondeling tekenen en kunstgeschiedenis

De twee tekenleraren waren melig toen ik aan het einde van de dag de beurt was. Ze deden een beetje vreemd. Waren misschien wel stoned zelfs. En gaven mij de VWO-opgaven terwijl ik HAVO-examen deed. Ze zaten me ook gewoon uit te lachen en ik kreeg een dikke onvoldoende. Ik kan er nog kwaad om worden.

En ik was toch zo goed in mondelinge examens. Op mijn MAVO-examen mondeling Duits had ik Faust op mijn lijst gezet (best ambitieus voor een MAVO-leerling), het boek niet gelezen en me er toch uitgekletst. En het gespreksonderwerp bij mondeling Geschiedenis, over na-oorlogse kabinetten (waar ik niks van wist) gebracht op de discussie dat als ik met Prins Willem Alexander zou trouwen, of ik dan de titel prinses of koningin zou mogen gaan voeren. Als Maxima zich straks koningin mag noemen moet ik die leraar nog even een mailtje sturen dat ik gelijk had.

skik

rosa

rosa

26-04-2012 om 09:30

Natuurkunde

Ik denk in de 5e klas, een proefwerk over elektriciteit. Een apparaat dat zowel volt als ampere kon meten, en daar allemaal vragen over. En ik snapte er echt helemaal niets van: die twee dingen, met 1 apparaat! Ik weet dat ik de helft van de tijd maar een beetje dom voor me uit heb zitten staren tot er ergens een kwartje viel en toen heb ik als eeh gek zitten schrijven en rekenen. Ik weet het cijfer niet meer, maar het was geen erge onvoldoende.
Engels ben ik goed in dus dat was geen probleem en mijn rijexamen ging gelukkig ook in 1 keer goed. Hoewel ik achter een bus stond die bij een halte gestopt was. Ik bleef maar achterom kijken om te zien of ik de bus in kon halen (er waren twee stroken) tot de examinator zei dat de bus toch echt al weggereden was...

Isabella

Isabella

26-04-2012 om 11:17

Eindexamen wiskunde

Het hele examen bestond uit vijf uitgebreide opgaven. Ik begon met vraag 1 maar sloeg die over omdat ik geen idee had hoe ik moest beginnen. Zo ook opgave 2, vervolgens 3 en 4. Om mijn heen zaten mijn klasgenoten druk te schrijven maar bij mij was het angstzweet uitgebroken. Bij een aantal vragen toch maar wat gekrabbeld wat resulteerde in een 3,4. Omdat ik een 3,7 stond voor de schoolexamens werd dit toch nog een 4 op mijn eindlijst en slaagde ik.
Overigens werd ik ook nooit gelukkig van mondelinge examens in welke taal dan ook.

Frans mondeling

Bij ons hadden we een apart Frans mondeling waarin je dus Frans moest kunnen spreken en een aparte mondelinge overhoring in het Nederlands over je literatuurlijst voor Frans. Literatuur was een makkie, ik had een van mijn lerares' lievelingsboeken gelezen en ze was zelf minutenlang aan het woord om mij te vertellen hoe geweldig dat boek was. Ik hoefde alleen maar in te stemmenen ik had een 9 :)
Het Frans spreken en verstaan was echter verschrikkelijk, dat had ik bij een andere docent en ik verstond geen woord van wat hij zei, en hij ging steeds harder roepen alsof ik het dan opeens wel zou begrijpen. Wel een 'mager zesje' gehaald.

Conference

Conference

26-04-2012 om 17:44

Alle examens statistiek

Wat een drama, elk tentamen en examen zweten boven opgaven waar ik niets van snapte en zoveel mogelijk onzin krabbelen op het antwoordblad, in de hoop dat nog wat punten opleverde. En dan kwam in de vervolgopleiding weer dat afschuwelijke vak tevoorschijn. En daarna wéér. Het is onbegrijpelijk dat ik toch iedere keer een 6 heb weten te scoren op mijn eindlijsten.

Lizelot rijexamen

Wat een geweldige rijinstructeur had jij!!

Na 3x zakken (2x bij een slechte instructeur en toen geswitched) ging mijn instructeur niet mee tijdens het examen, dan zou de examinator een evt stressfout door de vingers kunnen zien bij gebrek aan getuigen :)
Hij zei: 'het kan ermee door'.

Die dag was voor mij mooier dan mijn afstuderen en trouwdag denk ik!

Frans mondeling was heel naar ja. Tegenwoordig leef ik in het Frans en zo slecht doe ik het toch niet haha.

dorle

dorle

27-04-2012 om 11:05

Jee skik

Bij mij precies zo, het klinkt wel als dezelfde school. Ook van die hippie tekenleraren die me uitlachten om mijn werk tijdens het examen. Ik kon ze op de gang horen. Daardoor jaren geen kwast meer aangeraakt, maar maak nu de mooiste dingen!

Dorle, tekenleraren

Die tekenleraren van ons waren vast gefrustreerde kunstenaars. Those who can, do. Those who can't, teach.

skik

joer

joer

28-04-2012 om 17:43

Op dit moment examens

Op mijn 42e weer begonnen met een mbo 4 opleiding.
Na 24 jaar gewerkt te hebben.

Zit nu midden in mijn examens.

Wat geeft dit weer een hoop stress en bakken met energie.

Tot nu toe alles behaald. Maar wat zal ik blij zijn als alles achter de rug is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.