Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wat wordt er 's nachts bezorgd?

Gekke titel maar toch echt een vraag. Jaren geleden merkten wij al dat er regelmatig 's nachts een busje voor ons huis stopt (rond 3.00), een man een pakje uit de bus haalt/zoekt, door de steeg naar een huis ergens achter ons loopt en daarna weer vertrekt. Een tijd is dit niet meer voorgekomen maar vannacht was het weer zover. Ik werd er wakker van omdat alles niet heel zachtjes gebeurde (deur open en dicht gooien, zoeken en gooien met dingen in de bus en het wegrijden).

Heb wel eens gekeken maar de bus heeft geen logo van een bedrijf. Wel lijkt het erop dat 'het pakje' in een soort transporttas (koeltas?) zit.

Al jarenlang vragen wij ons af wat dit zou kunnen zijn. Het zal wel niet clandestien zijn, dan maak je naar mijn idee niet zoveel geluid ;-) Wie kan dit raadsel oplossen?

Voedselbank?

Ik heb wel eens gehoord dat de voedselbank pakketten 's nachts langsbrengt omdat de ontvangers niet willen dat de buurt dat weet. Dat zou ook het blanco busje verklaren.

skik

Monteur?

Ik had onlangs de Miele monteur op bezoek die krijgt 's nachts de bestelde onderdelen thuis geleverd.

Petra.v.S.

Petra.v.S.

11-09-2012 om 18:16

Ochtendkranten?

Die worden ook heel erg vroeg bij de bezorgers gebracht volgens mij.

Petra.v.S.

Petra.v.S.

11-09-2012 om 18:17

O nee, sorry

dat kan niet want je zei dat het in een tas zat.

dan zou ik het ook echt niet weten.

Inge M

Inge M

11-09-2012 om 18:28

Moeders voor moeders?

Ik weet dat zij 'neutraal' proberen te leveren/ophalen. Maar in de nacht lijkt me wel heel vreemd

Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

11-09-2012 om 18:28

Voor een arm zielig vrouwtje :)

Dat busje is particulier bezit van een medewerker van een meersterrenrestaurant. Ik weet niet voor wie het wordt bezorgd, misschien een bijstandsmoeder met acht kleine, hongerige kinderen, of een oud moedertje dat krom staat van de reumatiek?
In ieder geval: de busjesman werkt voor zo'n restaurant en na sluitingstijd mag hij de restjes meenemen voor zijn arme zuster of oude moedertje die toevallig vlakbij jou woont. Voor hij dat kan doen moet eerst alles schoongemaakt worden, dus dan is het al na middernacht. Daarna moet hij nog een stuk rijden. En dan is het al gauw diep in de nacht voor hij met iets meer lawaai dan de bedoeling is (hij heeft het zelf niet eens in de gaten want hij heeft de chaos van zijn werk nog in zijn hoofd) bij jullie stopt, het koeltasje met restjes uit het chique restaurant pakt en dat bij zijn arme zuster of moedertje op de stoep zet. Hij kan niet aanbellen want zus of moeder hebben hun slaap veel te hard nodig.

amk

amk

11-09-2012 om 20:48

Onderdelen service

vrienden hebben een koeriersdienst en bezorgen onderdelen bij monteurs idd 's nachts. De monteurs plaatsen voor 18:00 de bestelling bij de distributeur en dan worden de pakketten gemaakt en die moeten voor half 6 bezorgd zijn zodat de monteurs op tijd op pad kunnen.
De afleverpunten zijn idd vaak een schuurtje achter een huis of in een portiek oid.

Picasso

Picasso

11-09-2012 om 22:18 Topicstarter

Leuk

Kan dus in feite meerdere dingen zijn, maar die monteur met onderdelen klinkt wel in de goede richting. Het is volgens mij wel een 'echte' bezorger omdat ie op zich wel snel heen en weer is. We wonen trouwens in een wijk waar volgens mij weinig arme vrouwen met 8 kinderen wonen, vooral koopwoningen met tweeverdieners en niet eens zo heel veel kinderen....;-)

Maar bedankt voor de reacties, dat van die monteurs wist ik echt niet

Ik ga toch nog steeds voor de voedselbank

"We wonen trouwens in een wijk waar volgens mij weinig arme vrouwen met 8 kinderen wonen, vooral koopwoningen met tweeverdieners en niet eens zo heel veel kinderen....;-)" Die tweeverdieners in een koophuis willen natuurlijk voor de buurt niet weten dat ze het in deze crisis even niet redden. Doen misschien ook net alsof ze 's ochtends gewoon naar het werk gaan, aktetas onder de arm en dan maar de hele dag in de bieb zitten tot ze om zes uur naar huis kunnen.

Koeltas zei je toch?

skik

Picasso

Picasso

12-09-2012 om 09:02 Topicstarter

Skik

Volgens mij is het een transporttas maar ik weet niet of een transport-koeltas er ook zo uit ziet. En op de een of andere manier vind ik voedsel toch minder voor de hand liggend. Dat zou je toch ook makkelijk 's avonds kunnen bezorgen. Lijkt me toch ver gezocht dat dat om 3.00 's nachts bezorgd zou worden. Maar goed, zeker weten zal ik het denk ik nooit ;-)

Snuggle's

Snuggle's

12-09-2012 om 09:39

Voedselbank?!

Het lijkt mij toch heel stug dat de voedselbank pakketten midden in de nacht gaat afleveren omdat iemand zich schaamt. Zou wel een super service zijn. Volgens mij moet je die pakketten sowieso zelf halen.

Tijgeroog

Tijgeroog

12-09-2012 om 12:19

Ja, voedselbank

Snuggle's, je vergist je. In Tilburg hebben we pater Poels, en hij is vast niet de enige die 's nachts bezorgt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pater_Poels#Stichting_Broodnodig

Medicatie

Medicatie word wel eens in zo'n koeltas-achtige ding bezorgd, tenminste bij ons op het werk. En soms ook nog laat op de avond. Meestal is het (dacht ik) tot 16.00 recepten inleveren en daarna rondbrengen. Afhankelijk van de drukte kan dat op een drukke dag ook best om 20.00 uur 's avonds zijn. Tenminste weet niet of dat hier alleen zo is, maar medicatie die je niet op kan halen word bezorgd. Dus bij koeltas en die word bezorgd denk ik meteen aan 'medicatie'. Maar midden in de nacht heb ik nog nooit van gehoord.
groeten albana

Tirza G.

Tirza G.

12-09-2012 om 14:27

Nu Albana toch over medicijnen begint, gooi ik de mijne er ook maar even in: een transplantatie-orgaan. Hoppetee, een hart in een koeltasje, effe lekker bij de cardioloog op de stoep.

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

12-09-2012 om 16:24

Maar...

Medicatie mag toch niet zomaar op de stoep gezet worden??

Nee daar heb je een punt

Maar ik begreep dat het in de bus werd gegooid uiteindelijk? Ik dacht ook nog aan 'moeders voor moeders'. Misschien weer iemand zwanger bij je achterbuurtjes? Heb ik ook ooit wel eens gezien. Die flessen daarvoor zitten ook in een soort transportkoeltas en ook zonder logo. Maar dat is al járen geleden...bestaat dat nog?
Misschien gaat het nu anders? Maar iets 'medisch' lijkt me meer voor de hand liggend dan eten. Ampullen voor een of andere injectie?
groeten albana

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

13-09-2012 om 13:05

Ik denk ook onderdelen

Man van vriendin heeft ook zoiets. Die heeft een mooie kist in de voortuin staan en daar wordt 's nachts de werkvoorraad voor de volgende dag in gegooid.
Het ziet er nogal apart uit en ik kan me voorstellen dat je als buurvrouw je wenkbrauwen wel optrekt als je niet helemaal weet wat er nou allemal gebeurt 's nachts.

Zit dus maar een ding op: stoute schoenen aantrekken en je prangende vraag bij de achterburen neerleggen :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.