Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

19karo72

19karo72

31-03-2012 om 14:20

Wat zijn die re-born poppen eng :-(

Ik zat vanmiddag te googelen omdat ik een oude pop van mijzelf wilde verkopen en kwam op een site waar ze zgn. reborn-poppen maken. Levensechte nep-baby's......heel knap gedaan maar wat zijn ze eng! Sorry dat ik het zeg maar vooral die slapende exemplaren lijken wel op dode babytjes. Wat moet je nou met zo een peperdure pop in huis vraag ik me af...zijn er mensen hier die ze wel verzamelen? Ik las ook dat er iemand was die zo een pop had laten maken die sprekend op haar te vroeg geboren en helaas overleden kindje leek...brrrrrr. Ik vind dat best wel ver gaan.

Nou ja; gewoon nieuwsgierig wat jullie er van vinden....

Sassie

Sassie

31-03-2012 om 15:26

Wat je zegt...

Nieuwsgierig geworden door je berichtje, ben ik ook even wezen googelen…
inderdaad….vooral die slapende exemplaren…lijken net op dode babietjes.
Inderdaad wel zeer knap gemaakt, maar een beetje eng is het wel ja.

Volgens mij heb je zelfs beurzen waar verzamelaars die poppen tonen en waar liefhebbers ze kopen…Heb geloof ik zo iets op tv gezien….

esmee

esmee

31-03-2012 om 15:31

Heb...

Trouwens bij alle jurkjes en pakjes nu ook de verzendkosten erbij gezet.
Ik besefte ook dat als iemand in Groningen of Schiermonnikoog zo'n jurkje wil kopen, dat die dan niet even naar R'dam komt om het op te komen halen.

Het past trouwens door een brievenbus!
Ik weet van mijzelf dat ik voor 100% achter datgene sta wat ik in de tekst zet! Juist voor die dure merken zal ik kussentjes enveloppen gebruiken omdat ik veels te bang ben dat er iets mee gebeurt tijdens het verzenden. Dat vind ik zonde.

mijk

mijk

31-03-2012 om 16:11

Amerikaanse hoax

CVOrig jaar is er een vrouw geweest die een blog gestart is over haar zwangerschap van een baby met een ernstige aandoening. ZIj postte op allerlei lieveengeltjes a chtige fora en had een hoop volgers. Uieindelijk bleek dat ze dat helemaal in scene gezet had met behulp van zo'n pop. Sindsdien vind ik ze nog enger..

esmee

esmee

31-03-2012 om 17:56

Oeps….

dit berichtje moest naar het draadje hierboven….(mijn excuses).

Oh leuk, die wil ik ook!

Laat ik de Easywalker die ik nog in de schuur heb staan eens afstoffen, zo'n pop kopen en dan aan de wandel gaan. Dan neem ik deze: http://ffffound.com/image/2cea0f92cdb7e8da200d17cca3263a9f8d4ee5cc, zo schattig. Of deze, http://www.thegeekarts.co.uk/2011/07/in-focus-harry-potter-reborn-dolls.html (okee, die is heel eng).

skik

Ik ken iemand met een reborn baby

Een vroegere collega van mij was begin 30 toen haar baarmoeder werd verwijderd. Ze had het daar erg moeilijk mee omdat er nog wel een heftige kinderwens was. Toevallig stuitte zij ook op zo'n website met reborn poppen en ze heeft er 1 gekocht. Een jongentje. Hij ligt nu bij haar in een vitriene kast en verder doet ze er niks mee. Niemand mag er aan komen want het was een peper duure pop. Zij zegt dat ze die pop heeft als een soort afscheidt van haar kinderwens. Het is de baby die ze nooit heeft mogen krijgen. Dat klinkt heel treurig maar zo noemt ze het dus zelf. De eerste keer dat ik de reborn zag vond ik het meteen al erg knap gemaakt maar ook een beetje ünheimisch (hoe schrijf je dat nou weer?). Maar goed, blijkbaar helpt het haar in haar rouw proces dus wie ben ik dan om het te veroordelen.

Wat mij wel opvalt is dat je het óf helemaal geweldig vindt óf je vindt het eng. Iets er tussen in schijnt niet te kunnen ;-)

Mea Proefrok

Mea Proefrok

01-04-2012 om 09:15

Werkt alleen met de ogen dicht

Als ik foto's google, zie ik zelfs op ons oude pc-beeldscherm al dat die poppen alleen 'werken' als de oogjes dicht zijn. Echte levende oogjes maken lukt dus niet. Die orang utan is fantastisch, die zou ik zo willen hebben als speelgoed voor de kinderen - ik zie mezelf al in de dierentuin rondstruinen met die aap bij zoontje op schoot.
Ik begrijp de fascinatie wel. We zijn geprogrammeerd om volledig weg te smelten bij baby's. Hoe meer een pop op een echte baby lijkt, hoe meer die reflex getriggerd wordt, zeker als the real thing onbereikbaar is (gebleven).
De engste baby ooit zit in de film "Trainspotting". Daar heb ik nog steeds flashbacks over, heel naar. Als je de film nog niet gezien hebt, zou ik hem alleen daarom afraden.

Oogjes

De slapende poppen lijken beter dan die met de oogjes open. Volgens mij omdat de makers er veel te lange, donkere wimpers op plakken. Deze lijkt bedrieglijk echt:http://www.rebornsuppliesplanet.com/ashley-reborn-kit.html. Zo echt, dat ik bij de vermelding 'this kit is out of stock' een fractie van een seconde dacht, kid is toch met een d?

Ik snap die vrouwen wel die zo'n pop willen als symbool voor hun nooit gekregen of overleden kind. Vrouwen die net doen of het een echte baby is, de luier een paar keer per dag verschonen en er verjaardagsfeestje geven, daar kan ik me nou helemaal niet mee identificeren.

skik

Ook even gekeken....

Idd...doodeng! Vind het heel lastig om me voor te stellen of en wat zo'n pop kan betekenen voor iemand die een kindje heeft verloren, of geen kinderen kan krijgen, maar zelfs dan lijkt het me griezelig confronterend. Een soort 'kloon' van je premature overleden baby...

Ik kan me ook totaat niet voorstellen dat je het leuk vindt om overleden babies na te maken. Ik neem tenminste aan dat dat de 'core business' is van deze poppenmakers? kan me niet voorstellen dat je 'zomaar' zo'n netechte baby koopt. zag trouwnes ook peuters. in een buggy. jemig, Wat een idee. Soort van wassenbeeldenm,useum bij je thuis.

Ingrid

elsje78

elsje78

01-04-2012 om 12:37

Mea

ik weet wat je bedoelt, heb die film lang geleden gezien, maar dat beeld is me lang bij gebleven!

Verhalen gelezen

Ik heb nog niet zolang geleden verhalen gelezen van mensen die zo'n pop hadden. Volgens mij was het het volkskrant-magazine. Beetje typische dames wel, over het algemeen. Er waren verhalen van vrouwen die vroeger nooit een pop mochten, vrouwen die verwaarloosd waren, vrouwen met een onvervulde kinderwens... Het leken me over het algemeen mensen die in hun "gewone" sociale leven iets tekort kwamen en dat compenseerden.
Maar misschien waren de verhalen niet representatief voor alle gebruikers van die poppen. Dat kan natuurlijk.
[email protected]

Met poppen spelen

Jee, ik had er echt nooit wat achter gezocht. Ik ken vrouwen die die poppen als hobby hebben en het was voor mij vooral een mooi voorbeeld voor mijn dochter die nog steeds met poppen speelde dat ook sommige volwassenen dat nog leuk vinden. Tja, ze kunnen zo levensecht zijn dat het eng is. Maar ook, las ik op wikipedia, dat ze echt kunnen zorgen voor de aanmaak van oxytocine, een soort verbondenheidsstofje dat een goed gevoel kan geven.
Ik vind het eerder grappig dan eng.

Mea ot

Die baby die in zijn trip over het plafond kruipt ja, hu! Die hele film is vrij heftig, maar heb er toch niet zo'n naar gevorl bij als bijv bij 'Requiem for a dream' - die is pas gruwelijk. Wel zonder babies.

app-sent

Isabella

Isabella

02-04-2012 om 18:26

Hier

Ik heb de film gelukkig niet gezien en ik begrijp dat ik dat ook niet moet gaan doen.
Maar de poppen vind ik eigenlijk wel heel mooi gemaakt. Niet eng of zo, het zijn voor mij gewoon poppen. Dat iemand zijn doodgeboren kindje na laten maken kan ik begrijpen hoewel ik het zelf nooit zou doen.

Eira

Eira

04-04-2012 om 21:50

Ik vind

ze soms wel heel mooi, de meeste niet maar op de sites van echt goede poppenmaaksters kan ik wel weg zitten zwijmelen hoor:) Voor altijd een baby, geweldig toch, haha;)
Ik heb het geld er niet voor over maar als ze goedkoper waren, kocht ik er een.
Ben ik nu een typische dame;)?

Wilma

Wilma

05-04-2012 om 16:17

Ik vind ze wel knap gemaakt

en ook niet eng. Sommige wel heel erg levensecht. Dode kindjes zie ik er niet in, die hebben blauwere lipjes.

Fiorucci

Fiorucci

05-04-2012 om 16:59

Klopt wilma

Ik zie dat er ook niet in,dode kindjes. Sommige poppen vind ik mooi, andere niet. Maar ja, dat is bij echte baby's ook zo..:))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.