Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Niny

Niny

22-10-2009 om 20:18

'waterpolozusjes' krijgen werkstraf

Ik las zojuist dat de 2 zussen die tijdens een waterpolowedstrijd geprobeerd hebben een tegenstandster te verdrinken er met een werkstraf vanaf komen. Een werkstraf! Ik ben echt verbijsterd. Volgens de rechtbank was het geen poging tot doodslag (ondanks het feit dat de twee van het slachtoffer weggetrokken moesten worden, zouden ze uit zichzelf ermee gestopt zijn?). Vooral voor het slachtoffer lijkt me dit nauwelijks te verteren.
Of is dit normaal bij waterpolo, dat je elkaar langdurig onderduwt?

Niny

Kaaskopje

Kaaskopje

22-10-2009 om 21:02

Als dat normaal is

moeten ze de hele sport maar verbieden lijkt me. Dat zal dus wel niet. Over de strafmaat kan ik niets zeggen. Als je er bij moord in sommige gevallen met 2 jaar afkomt lijkt me 6 weken voor dit voorval wel in verhouding staan. Het is natuurlijk niet alleen die straf, maar hun naam ligt nu ook op straat. Het zijn nu die meiden die dit gedaan hebben. Staat goed op hun cv.

Tirza G.

Tirza G.

22-10-2009 om 21:15

Onderduwen

is wel tamelijk normaal bij waterpolo. Het is een hele harde sport.

Tirza

Sancy

Sancy

22-10-2009 om 21:41

Waterpolo is hard. Alles mag, zolang je maar niet betrapt wordt. Bekende trucjes zijn krabben, badpak scheuren, afzetten tegen de tegenstander als je bij hem weg zwemt en tepels omdraaien. Bij mannen is balzaktrappen ook een variant. Onderduwen is ook normaal. Sterker nog, onder bepaalde omstandigheden is het toegestaan. Maar niet tijdens dood spel, dan nooit.
Ik kan niet nuchter naar deze rechtszaak kijken. Ik heb de sport jarenlang beoefend en ik kan me er een goede voorstelling van maken, hoe dat gegaan is. Niet goed te keuren, maar als je de waterpolowereld kent, schat je de situatie toch anders in.

Jade

Jade

22-10-2009 om 21:47

Waterpolo....

...is een hele harde sport. Er is ook een versie van het verhaal in omloop dat het slachtoffer hen steeds schopte en sloeg. Toen 1 van de meisjes verhaal wilde gaan halen is er een worsteling ontstaan.

Ik geloof geen z*k van het verhaal dat ze haar met opzet wilden verdrinken.

Vic

Vic

22-10-2009 om 22:39

Ach ja

Het hoort bij de sport. Net als bij handbal, daar gaat het er ook zo verschrikkelijk ruw aan toe. Het valt mij altijd op dat de sportverslaggevers spreken over hockeydames en waterpolovrouwen, dat zegt al genoeg.

Even zo...

Even zo...

22-10-2009 om 23:07

Pardon!

PARDON!!! Laten we he ter maar op houden dat geen van ons allen erbij is geweest maar hetgeen ik heb gelezen en gehoord over de zaak vind ik niet vallen onder 'tis een harde sport, net als handbal, hoort erbij'. Gelukkig vond de rechter dát in ieder geval ook, maar de straf had voor mij veel hoger mogen zijn (al denk ik dat de zusjes het maatschappelijk erg zwaar hebben en krijgen)

Sancy

Sancy

23-10-2009 om 07:39

Even zo, jade

even zo: "maar hetgeen ik heb gelezen en gehoord over de zaak vind ik niet vallen onder \'tis een harde sport, net als handbal, hoort erbij\'".
Ik houd 2 dingen uit elkaar: het feit (en ja, dat is een feit!) dat het een harde sport is en het feit dat die meisjes veroordeeld zijn wegens zwaar lichamelijk letsel.
Ik zeg niet dat het erbij hoort.
Jade: "Er is ook een versie van het verhaal in omloop dat het slachtoffer hen steeds schopte en sloeg."
Er heeft een uitgebreid verslag van de rechtszaak gestaan in een regionale krant. De versie die jij gehoord hebt is wat ede aan de rechter verklaard is. Dit is na te lezen op de volgende link:
http://www.tctubantia.nl/regio/twente/5626298/Eis-240-uur-en-een-voorwaardelijke-gevangenisstraf-van-vier-maanden-Waterpolozusje.ece

Jade

Jade

23-10-2009 om 10:46

Sancy,

bedankt voor de link.

Wat er o.a. in staat is dat er veel onder water gebeurd, maar zo door het lint gaan is onacceptabel. Wat dat aangaat ben ik het er mee eens.

Ook staat er dat het eigenlijk uit het niets kwam, dit geweld (en dat ze haar dus met opzet wilden verdrinken). En dat geloof ik niet.

Iemand begint, de ander springt erop in......uit boosheid kunnen er dingen gebeuren. Als je je daarvan bewust wordt dan kun je er wat aan doen, want hoe je het ook wendt of keert: als je zo door het lint gaat is het niet goed.

3kids mam

3kids mam

23-10-2009 om 20:16

Ook gedaan

Ik heb ook jarenlang aan waterpolo gedaan en mijn favoriete positie was midden achterin. Toen ik 15 was deed ik al regelmatig met de dames mee en waar ik echt goed in was, was die dames terwijl ik half boven op ze hing onder water duwen als de scheidsrechter niet keek. Als de bal dan kwam waren ze zo moe dat ik de bal makkelijk kon onderscheppen. Erg he. Helaas met de sport moeten stoppen toen ik 17 was vanwege een blessure.
Bewust iemand verdrinken is natuurlijk iets heel anders en het is natuurlijk niet de bedoeling dat iemand te lang onder water wordt gehouden maar het is inderdaad wel een harde sport en iemand onderwater duwen hoort er bij.

Vic

Vic

23-10-2009 om 20:30

Verbazingwekkend

Wat is er nou zo leuk aan die sport? Het lijkt mij echt helemaal niets, dat geduw en getrek aan elkaar. Het is natuurlijk onvermijdelijk want bij een schot op het doel gaat de bal er altijd in, dus je moet wel voorkomen dat een tegenstander in de buurt komt. Een vroeger buurmeisje van mij deed aan handbal, die kwam nagenoeg elke week thuis met een blauw oog of gebroken neus. Lekker sporten hoor...

Sancy

Sancy

23-10-2009 om 21:12

Oef vic

Vic toch, nu trap je me tegen mijn zere been! Of tegen mijn heup of ribbenkast, afhankelijk van hoe we ten opzichte van elkaar in het water liggen ;)
"Het is natuurlijk onvermijdelijk want bij een schot op het doel gaat de bal er altijd in" schrijf je. Mag ik als voormalig keeper daar even tegn in het geweer gaan? I híeld namelijk behoorlijk wat ballen tegen hoor ;-)

Sancy

Sancy

23-10-2009 om 21:19

Wat mij verwondert

Het slachtoffer verklaarde dat ze zichzelf bewust onder liet gaan: "Ik dacht als ik me laat zakken, kan ik vrijkomen. Dat lukte niet." (uit de eerder gegeven link).
Ik vraag me af in hoeverre dit het beeld heeft bepaald van de getuigen.

Polly Shearman

Polly Shearman

24-10-2009 om 12:35

Begrijp het ook niet

Ik hou van rugby, dat is ook een hele harde sport, als je de bal heb word je genadeloos getackelt.
Maar al je de bal NIET hebt, mag dus ook niemand iets doen. Dat is toch bij andere sporten het zelfde lijkt mij? Als je geen bal hebt moet men je met rust laten. Daarom lijkt het me overduidelijk dat die 2 zusjes gewoon harstikke fout zijn, want de dame in kwestie had echt geen bal vast hoor.

esther09

esther09

24-10-2009 om 13:26

Ik waterpolo nog steeds

En ik weet heus wel dat het gezien wordt als harde sport. Het klopt dat de scheidsrechters maar weinig zien maar als ik soms zie/voel/ervaar hoe het eraan toegaat dan denk ik vaak: zoek een andere sport want jij kan niet waterpoloen. Sommigen kunnen alleen maar meekomen als ze trekken, schoppen, knijpen, je badpak aangort trekken en ik weet niet wat allemaal. Enige duw en trek werk " hoort" erbij maar als het zo moet. Ik ben misschien wel wat te lief in het water maar ik moet het hebben van mijn snelheid en het inzicht in het spel. Ik zet me ook wel eens af en ik heb ook altijd contact met de tegenstander maar duwen, knijpen, badpak trekken of schoppen, nooit! Als ik het spel zo moet spelen dan stop ik ermee. je ziet wel, hoe lager de klasse, hoe lomper er gespeeld wordt. Het is jammer, na het behalen van de olympische titel, dat de sport zo in het nieuws komt.

groetjes Esther

Sassie

Sassie

24-10-2009 om 14:55

Jeetje...

als ik dit allemaal zo lees dan moedig ik mijn dochter zeker niet aan om aan waterpolo te gaan doen. Ik schrik er eigenlijk behoorlijk van.

Sancy

Sancy

24-10-2009 om 15:57

Sassie

Hier 2 baissschoolkinderen die de sport met veel plezier beoefenen. Gelukkig is de vereniging waarin ze dat doen een vereniging die traint op snelheid en zwem- en balvaardigheid en die fair play zeer serieus neemt.
Het is al 30 jaar een "running gag" dat andere verenigingen zich op deze vereniging verkijken, omdat de meeste spelers duidelijk minder over(ge)wicht hebben op de kant, maar in het water te snel en behendig zijn voor de tegenstanders om vat op te krijgen. Zo kan het ook. En de voldoening is des te groter als ze winnen ;-)

Sancy

Sancy

24-10-2009 om 21:02

Pelle

Nee, hoewel sommigen moddervet zijn, dat wel ;-) (niet mijn koters hoor!)
Daar zou door de scheidsrechters wel op gecontroleerd worden. Zo controleren ze ook altijd of de nagels niet te lang en scherp zijn. In geen enkele andere sport kom je volgens mij mannen tegen die alles over nagellengte weten hahaha.

Dochter

speelt ook waterpolo en ik merk wel dat het ene of eht andere team behoorlijk verschilt hoe ze in de wedstrijd staan. Dochter is fanatiek maar niet ten koste van, wel wordt ze hels als ze dus een aantal keren is gekrabt. Ze traint nu ook in t provincieteam en daar zijn sommige ook tijdens de training aan het haren trekken enz.
Dat is wel jammer van de sport, want het komt op snelheid en tactisch spelen veel meer aan.

Starry Night

Starry Night

25-10-2009 om 00:21

Waterpolo en handbal

Volgens mij is het grote verschil dat water waarin je kunt verzuipen. Of mis ik iets? We hebben nog steeds geen kieuwen volgens mij.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.