Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Katrien

Katrien

23-02-2010 om 16:17

We kruipen uit het (financiële) dal

Een hele tijd geleden heb ik ergens in een discussie verteld over onze schulden die we, op korte termijn en door eigen stomme schuld, hadden opgebouwd. Het was toen echt paniek, deurwaarders aan de deur, dat soort dingen. Ik gebruikte toen even een andere nick, ben vergeten dewelke en vind het draadje ook niet meer terug.

Afin, heel die inleiding om even te melden dat ik vandaag zo blij was. Mijn bankuittreksels kwamen binnen en toen ik ze bekeek (ik wist nochtans goed genoeg hoeveel er op stond), beseft ik plots dat ik al meer dan een maand 'in 't zwart' sta. En mijn vergoeding voor januari was er nog niet eens bijgeteld, dat is nog iets meer dan 1.000 euro. Dus staat voor het eerst in héél lange tijd mijn rekening op het moment dat mijn vergoeding gestort wordt, nog steeds boven nul! Goed gevoel!

In mijn geldbox (ik betaal alles cash, voor mij is dat overzichtelijker) zit nog genoeg voor een paar weken. Ik denk dat ik de eerste drie weken niets van mijn rekening moet halen voor de boodschappen (de hypotheek gaat er wel nog af, maar zelfs dan blijf ik nog ruim boven nul). Ook goed gevoel!

Ik heb eind januari geld op mijn spaarrekening gezet. Die is, voor het eerst in bijna een jaar, niet meer leeg. Het is geen groot bedrag dat er nu op staat (140 euro), maar het is een begin. En eind van deze maand ga ik er weer wat opzetten, ik hoop er toch 150 euro bij te kunnen zetten.

Alle grote rekeningen (belastingen, verzekeringen, sociale lasten, ...) zijn allemaal binnen en ofwel betaald, ofwel een betalingsregeling. Een paar rekeningen zijn nog niet betaald omdat we daarvoor nog tijd hebben, die zijn dan wel al ingepland om te betalen.

Omdat ik nu meer werk, is mijn maandelijks inkomen van zo'n 600 euro gemiddeld naar 1100 euro gemiddeld gegaan. Het is wel vermoeiend, maar het extra inkomen compenseert de vermoeidheid.

We verkopen nog steeds regelmatig spullen die we eigenlijk niet nodig hebben.

We hebben nog een lange weg te gaan en er zullen nog wel moeilijke momenten komen. Maar ik heb nu echt wel het gevoel dat we op de goede weg zitten en dat het allemaal in orde gaat komen.

Afin, ik ben zo content dat ik het wel even moest vertellen.

Katrien

Ha!

Goed zeg! en wat leuk dat je hier meldt hoe goed het gaat. Ik vind het altijd maar knap als mensen ineens met veel minder geld kunnen rondkomen. Wij hebben zelf een nogal rommelig uitgavepatroon (uh, maar dan zonder patroon). Wat kán, doordat de inkomstenkant er ook naar is, maar het lijkt me behoorlijk lastig om ineens overal de rem op te zetten.
Hulde dus vanaf deze kant (En dan ook altijd nog zo lekker koken! Er zijn een paar OOL-ers waar ik zo graag eens zou willen eten, jij bent er één van).

Katrien

Katrien

23-02-2010 om 17:08

Dank je

Voor de hulde en het kook-compliment. Je bent altijd welkom om mee aan te schuiven aan tafel :-)))))

Het is niet altijd gemakkelijk en ik heb wel dagen dat ik mezelf héél erg zielig vind.

Maar vandaag was ik toch echt wel even tevreden over mezelf.

Katrien

amk

amk

23-02-2010 om 17:34

Wat fijn

dat zijn nog eens leuke berichten om te lezen.
Hiep hoi, nu idd volhouden. Je weet dat je het kunt nu. Diploma A is binnen, nu op naar B.
(hoezo heb ik een dochter op zwemles ;-))

Katrien

Katrien

23-02-2010 om 17:34

Oh ja

Voor jullie zouden denken dat ik het allemaal op m'n eentje moet doen. Echtgenoot doet natuurlijk ook de nodige inspanningen. Probeert meer inkomen binnen te halen en zo weinig mogelijk uit te geven.

Maar ik ben zo'n beetje de drijvende kracht achter heel het bezuinigings- en uit-de-schulden-komen proces.

Katrien

Biene M.

Biene M.

23-02-2010 om 19:19

Knap hoor

Heel goed van jullie, jullie kunnen trots op jezelf zijn!

Maxime.M

Maxime.M

23-02-2010 om 19:44

Proficiat

Heel erg goed Katrien en man ! Dat is een lekker gevoel hé, dat je weer in het 'zwart' staat.

Maxime

Super

Hoi Katrien,

Wat super dat jullie zo opkrabbelen. Volgends mij heb jij ook een tijdje terug in het buffer draadje er iets over geschreven en nu dus dit leuke bericht. Jullie gaan er wel komen.

Ben jij dat die een hele tijd geleden inderdaad schreef dat jullie deurwaardes aan de deur hadden, volgends mij wonen jullie in één van onze buurlanden, anders is dat iemand anders :) Dat was zo'n aangrijpend en verdrietig draadje, de wanhoop herinner ik me nog goed.

Succes en wees trots op jullie zelf, groetjes Pinkelot

Katrien

Katrien

23-02-2010 om 20:52

Pinkelot

Ik weet echt niet meer in welk draadje ik nu geschreven had. Ik dacht dat het iets was met iemand die voor een ander gezin een rekening van gas of zoiets had betaald. En daar ging het dan op een gegeven moment over schulden in het algemeen. Maar misschien heb ik in het bufferdraadje ook iets geschreven, kan het me niet dadelijk herinneren.

Hoewel ik wel in één van de buurlanden woon, ben ik niet de persoon van dat verdrietige, aangrijpende draadje. Ik herinner me dat draadje ook nog en heb daar eigenlijk nog wel aan gedacht de laatste tijd.

Deurwaarders hoeven we niet meer te verwachten, als alles volgens planning verloopt tenminste.

De enige, en grote, zorg die we nu nog hebben, is zonder werk vallen. Zowel echtgenoot als ikzelf zijn geen werknemer, hebben geen gewaarborgd loon en als we ziek zijn of verlof hebben en dus niet werken, is er geen inkomen. We gaan overigens voor de korte pijn. De eerste maanden is er een héél hoge terugbetaling en dan wordt het minder. Dat hebben we zo gedaan omdat echtgenoot een contract heeft tot tenminste eind juni. Dat zijn contract verlengd wordt, is 99,99% procent zeker, maar omwille van die ieniemienie kans dat het niet verlengd wordt en hij vanaf juni iets anders moet zoeken, hebben we er voor gekozen om nu echt maximum af te lossen en vanaf juni een lager bedrag. Als zijn contract dan verlengd wordt, kunnen we nog altijd vanaf juni sneller aflossen. Dit is eerder een soort ingebouwde veiligheid.

Daarom ook dat ik zeker geld opzij wil zetten. Aangezien we de eerstkomende maanden verder geen grote rekeningen meer moeten verwachten, hoop ik vanaf maart maandelijks wat meer opzij te zetten. Dan hebben we alweer een klein buffertje tegen juni.

Het is heel wat rekenwerk en geloof me, bij iedere officieel uitziende brief die binnenkomt, breekt het angstzweet me uit. Echt gerust ga ik pas zijn als alles afbetaald is en we weer wat buffer hebben opgebouwd.

Katrien

Niny

Niny

23-02-2010 om 23:30

Spannende tijden

Fijn om te horen dat jullie erbovenop krabbelen, complimenten!
Niny

Kaaskopje

Kaaskopje

24-02-2010 om 02:07

Katrien

Gefeliciteerd! Heerlijk gevoel hè?:-)

Vera*

Vera*

24-02-2010 om 11:25

Katrien

Je mag trots zijn op jezelf dat je zelf gezorgd hebt dat je uit dit dal kan komen! Gefeliciteerd.

merene

merene

24-02-2010 om 20:48

Echt geweldig

Wat ontzettend goed van jullie. Straks, als het zomer is kunnen jullie weer rustig ademhalen.

Katrien

Katrien

25-02-2010 om 08:24

Vandaag baal ik echt wel

Gisterenavond had ik al een beetje buikpijn. Vroeg gaan slapen, denkende dat het wel zou overgaan. Maar nee, overgeven, héél erge buikkrampen, ... Opvangkindjes moeten afbellen, want ik ben echt niet in staat om op 5 kinderen te passen. Ik schuifel rond als een 90-jarige, kan niet rechtop staan van de buikpijn.

Ik baal dus echt, dat scheelt mij iets meer dan 100 euro in mijn inkomen, want ik vrees dat ik morgen ook nog steeds out ga zijn. Moest ik toch terug beter zijn, kan ik ze nog altijd bellen om te zeggen dat ze morgen mogen komen.

Bah, ik baal er echt van.

Katrien

Beterschap

Ellende, dat het gelijk je inkomsten aantast. Toch maar goed uitzieken hoor! Sterkte.

Hanny61

Hanny61

26-02-2010 om 12:24

Zieke katrien

Wat sneu dat je nu ziek bent. Gelukkig ben je nu financieel zo goed bezig, dat dit je nu niet heel erg in het 'rood' doet belanden. Helaas deze maand iets minder of helemaal niets op de spaarrekening zetten. Je kunt dus een (klein) stootje hebben! Dat is wel niet helemaal zoals je het wilde, maar toch ook niet slecht.

Katrien

Katrien

26-02-2010 om 13:23

Hanny

Ja, had dit een maand of twee geleden gebeurd, was ik waarschijnlijk enigzins in paniek geschoten, want toen hadden we iedere cent nodig.

Deze kleine tegenslag kunnen we gelukkig al opvangen.

Nu hopen dat ik maandag terug op de been ben. Ik loop al twee dagen als een honderdjarige rond, schuifelend en gebukt door de buikpijn.

Katrien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.