Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Rhonda

Rhonda

12-08-2009 om 12:19

Wel of niet reageren op mail

Het verhaal zit zo:

Ik heb een Belgische herder waarmee ik show loop en ik loop ook show met de hond van mijn ouders en binnenkort met nog een hond van mijn ouders (ook allemaal Belgische herders). Ben zelf geen fokker hoor.
Tijdens een van die shows heb ik in een andere ring (plek waar de honden geshowd worden) een prachtige herdersoort gezien die ons metteen aansprak. Veel foto's hebben wij gemaakt en we volgen dat ras ook een beetje.

Ik heb daarbij ook een berichtje achtergelaten in een gastenboek van een fokker die o.a. dat mooie ras fokt.

Ik heb in het gastenboek mij kort voorgesteld en aangegeven dat ik een ander type herder heb waarmee ik shows loop en ook shows loop met de hond van mijn ouders. ik heb daar enthousiast over gesproken (gewoon omdat ik het ontzettend leuk vind om shows te lopen). Ik heb aangegeven dat ik het ras wat zij o.a. fokken zo mooi vind en dat ik die op een show heb gezien en dat wij de soort volgen.
We hebben ook aangegeven dat wij misschien in de toekomst zo'n hond willen.

Ze reageerde in haar mail naar mij toe met de eerste woorden:

Bedankt voor je berichtje in ons gastenboek en je kleine belevenissen op de show met je eigen honden.

Met name dat woordje "kleine belevenissen" steekt mij een beetje.
Ik vraag me af waarom ze dat nou zo zegt, want ik vind het nogal kleinerend overkomen.

Moet ik hier nou op reageren of niet. Ik neig meer naar de laatste optie.

Wat vinden jullie nou?

dynastie

dynastie

12-08-2009 om 12:22

Welnee

Niet reageren. Het zou wat anders zijn als het een goede bekende is, maar dit is een verder onbekende vrouw, weet jij veel wat ze wil en bedoelt (en dat moet je verder ook niet kunnen schelen, lekker laten gaan) ;) .

Rhonda

Rhonda

12-08-2009 om 12:27

Dit nog..

dit wat niet het enige wat ze te melden had hoor.

Het bericht van haar ging wel verder met dat het makkelijker is om elkaar op show te ontmoeten en persoonlijk te spreken ipv bijv. via de mail. Ze vond het verder een goed idee dat we ons eerst goed wilden orienteren op de mogelijkheden en onmogelijkheden van dat ras etc...verder een prima reactie, alleen die eerste opmerking....."kleine belevenissen met je eigen honden"....he.

Weet niet of er mensen zijn die ook shows lopen met hun honden of hun katten showen, maar hoe zou dat op jullie overkomen?

amk

amk

12-08-2009 om 12:35

Net zo als alle andere mail

van onbekenden. Je kent hun gewone taalgebruik niet, en ja wellicht vind zij een show een kleine belevenis.
Ik zou er geen woorden aanvuil maken.

Rhonda

Rhonda

12-08-2009 om 13:08

Harmke

Maar wat ik niet begrijp is waarom ze dat nou tegen mij zegt! Ik bedoel: Tegen iemand die een compleet ander ras herdershond heeft en zelfs
geinteresseerd is in zo'n hond die o.a. zij fokken.....
Bedoel je dat ze dat tegen mij zegt om duidelijk te maken dat ik met mijn andere hondenras in haar ogen maar eigenlijk niets voorstel en dat hun hondenras helemaal het je-van-het is?

Lekkere binnenkomer dan voor mensen zoals ik die evt. zo'n hond willen aanschaffen....

Dat haat en nijd verhaal ken ik wel ja. Heb meerdere schofterige technieken meegemaakt in de ring tot flitsen met camera's (dus alleen de flitser aanzetten en geen foto's maken....), balletjes opgooien tot zelfs met een loopse teef langs de ring met reuen lopen aan toe om je hond uit balans te brengen.....

Rhonda

Rhonda

12-08-2009 om 13:19

Of...harmke

Zou ze misschien denken dat ik fokker ben of evt. wil fokken?! Dat is uit mijn bericht in hun gastenboek nl. niet direct op te maken. Dan is dat helemaal te triest voor woorden zeg!

Maar, Harmke....wat denk jij? Gewoon niet meer reageren? Ik zit nl. zo in elkaar dat ik wel wil reageren want ik laat mijn honden natuurlijk niet afzeiken door een of andere onbekende truus die het te hoog in haar bol heeft.

Rhonda

Rhonda

12-08-2009 om 13:35

Sterker nog harmke

Ik denk dat ik maar lekker bij de ring met Belgische Herders ga kijken....

Rhonda

Rhonda

12-08-2009 om 14:26

Nee, nee

Dat bedoel ik ook niet hoor. Ik weet ook wel dat er een hoop goeie onder de kwaaie zitten. Ik vind het alleen zo jammer dat zo iemand zo'n rot opmerking maakt naar iemand die notabene haar ras zo mooi vind en misschien iets te enthousiast praat over het showen van het eigen ras. Iemand die notabene wellicht een pup wil kopen van die fokker.
Misschien vond ze mij wel hoog van de toren blazen ofzo....(heb nl. wel gezegd dat de honden waarmee ik show prachtige showhonden zijn met superkarakters....).

Ik ben nu eenmaal een erg ethousiast type; wellicht voelde ze zich geintimideerd ofzo....weet ik veel. Maar om dan vervolgens zo'n opmerking te maken....daarmee schrik je potentiele kopers wel af ja.

Rhonda

Rhonda

12-08-2009 om 15:19

Ja en..

Ik ben dan weer zo iemand dat ze dat wel even fijntjes laat merken.....

Achteraf toch maar niet gedaan want wat bereik je ermee; ze lachen een keer hard en gooien het mailtje vervolgens toch weg. Ik ga deze mevrouw en consorten uit de weg hoor.

Tirza G.

Tirza G.

12-08-2009 om 21:15

Rhonda

Gewoon de eer aan jezelf houden en er boven staan. Ja, je hebt gewoon lekker enthousiast gereageerd en mevrouw vindt het nodig om je op je plaats te zetten. Nou, zulke mensen hoef je geen thee mee te drinken, niet waar. Ik zou gewoon reageren met: bedankt voor je reactie en wie weet tot ziens op een volgende show, vriendelijke groet, Rhonda.
Daaaaaaahaaaaaaaag Truus, lekker de eer aan jezelf houden. Jóu heeft ze er niet mee, met d'r gensneer.

Tirza (plenty jury-sport-ervaring)

Rhonda

Rhonda

13-08-2009 om 09:08

Tirza g.

Ja, bedankt voor de tip. Ik ga er ook helemaal niets mee doen. Heb gisteren zelfs haar mail weggegooid.

Ik had nog zoiets van: als ze na de show nog via de mail reageert of ik nog langs geweest ben bij hun (zijzelf staat er dit keer niet bij op de show maar wel haar man en nichte volgens eigen zeggen) dan zeggen: Nou, nee,,,,ik was namelijk druk bezig met mijn "kleine belevenissen".
ha,ha,ha

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.