Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Donna

Donna

08-12-2009 om 23:10

Welke musea moeten we gaan bezoeken

We hebben van de Sint voor het hele gezin museumkaarten gekregen. Leuk! Maar wat moeten we nu gaan doen?
We zijn vooral geïnteresseerd in natuur, geschiedenis en techniek maar misschien is dit een goed moment om "iets aan cultuur te gaan doen". Ik denk dat dat ook een beetje Sint's bedoeling is ;)
Welke musea (zowel cultuur als technisch) moeten we dit jaar in elk geval gaan bezoeken? De jongste is 10, daar hoeven we dus niet heel veel rekening meer mee te houden.
Alvaast bedankt!
Donna

reina

reina

09-12-2009 om 07:14

Waar woon je?

Wij heben ook museumkaarten en gaan erg vaak een museum in, soms lang, soms kort. Waar woon je? Dat geeft makkelijker tips :-) Ik was pas in Orientalis ( bij Nijmegen), openluchtmuseum is leuk, zuiderzeemuseum, maar ook het museum voor Volkenkunde in Leiden vond ik erg mooi vorige week, en het van Goghmuseum is ook zeker een aanrader en....en ..... maw er zijn er zóveel ;-)!!

Chippie

Chippie

09-12-2009 om 09:29

Zoveel

Volkenkunde (Leiden), Afrika Museum (Berg en Dal), Archeon, Zuiderzee, Arnhem Open Lucht, Anne Frank, van Gogh, Rijksmuseum Amsterdam, Naturalis (Leiden), Tropenmuseum, Spoorwegmuseum, Gevangenismuseum, etc.
Maar je kunt je ook laten verrassen door die kleine musea in de buurt

Ilva

Ilva

09-12-2009 om 10:05

Wij hebben ze ook

Dit jaar voor het eerst. Wij zijn naar het openluchtmuseum in Arnhem geweest en naar het Oudheidkundigmuseum in Leiden (een grote favoriet hier thuis) maar Naturalis in Leiden is ook heel leuk en het Cruquius Museum in Cruquius (tussen Heemstede en Hoofddorp) is ook geweldig! Deze kerstvakantie willen wij ook vanalles gaan zien. Het spoorwegmuseum in Utrecht, het Tropenmuseum in Amsterdam (is altijd leuk en zeker ook voor kinderen). Kijk eens op de site van de museumkaart, daar staan alle te bezoeken musea op met commentaar van bezoekers. Ik heb echt zin de kerstvakantie. We gaan zoveel leuke dingen zien.

Deze?

- Het Museon in Den Haag
- Zuiderzee museum in Enkhuizen
- Naturalis in Leiden
- Singermuseum in Laren(zie website voor exposities)

Sawo

Sawo

09-12-2009 om 11:11

Museumbende

Hoi Donna

Op de site van de museumbende geven ze cijfers aan verschillende musea voor kinderen. Orientalis die reina noemt is trouwens dicht.

Onze toppers: Naturalis, Spoorwegmuseum, Tropenmuseum.

OOkheel leuk was een workshop (schilderen) in het stadsmuseum in Schiedam. Kijk vooral ook naar extra workshop voor kinderen.

succes

Saar

reina

reina

09-12-2009 om 13:45

Saar?

Dan is Orientalis pas recent dicht gegaan? We zijn er eind november nog geweest. Maar hij gaat vast wel weer een keer open :-)

Saar/ reina en orientalis (o.t)

Van de site van Orientalis

Museumpark Orientalis dicht wegens ingrijpende restauratie Museumpark Orientalis zal in verband met een grootschalige verbouwing en restauratie vanaf 16 november a.s. gedurende anderhalf jaar worden gesloten. Het park zal naar verwachting medio 2011 weer voor het publiek worden opengesteld.

Maar:

KERST IN ORIENTALISExpositie, theater en activiteiten ‘in de wolken’
Vier met ons voor de 21ste keer Kerst in Orientalis. Reis door de kerstwereld. Loop mee op de avonden van 26, 27 of 28 december in een verlicht en muzikaal omlijst museumpark van het hoofdgebouw naar de geboortegrot.Elf dagen lang, van zaterdag 19 t/m woensdag 30 december, viert Orientalis dit jaar op bijzondere wijze Kerst. Wees welkom en vier met ons dit mooie feest in een ‘wolkensfeer’. Er zijn allerlei activiteiten voor jong & oud, er is weer een prachtige kerstgroepen expositie en het theater is zeker de moeite van een bezoek waard.Bijzonder is het dit jaar zeker, omdat het museumpark wegens een grote restauratie en renovatie een tijd de hekken sluit.

Gr Pham

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.