Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Rieke

Rieke

02-09-2011 om 21:10

Wie denkt mee? feest organiseren

Over ongeveer een jaar worden mijn man en ik 50, en we zijn ook nog een zoveel jaar getrouwd dit jaar. Eigenlijk willen we dit groots vieren met 1 feest. familie en vrienden, zo rond de 100 man, incl kinderen. Ons eigen kind is de jongste, dan 5.
Wat is leuk om te doen, een sportieve aktiviteit/museum/stadswandeling voor 's middags, 's avonds lekker eten, buffet oid. Ook weer rekening houden met oudere mensen, ouders en enkele oom en tante.
Hou vieren jullie dit soort hoogtepunten? En ik wil natuurlijk graag wat inspiratie opdoen. We wonen in Drenthe.

Hoe ik het deed

Toen ik afgelopen zomer 12 1/2 jaar getrouwd was heb ik een supriseparty voor mijn man en kinderen gegeven. We hebben een bruidstaart laten komen (die hadden we bij de bruiloft niet) een trouwauto geregeld (hadden we bij de bruiloft ook niet) en samen met het gezelschap, zo'n 35 man zijn we naar een leuke strandtent aan zee gereden. Daar hadden we een heel gedeelte afgehuurd en hebben de kinderen heerlijk in het zand en de zee gespeeld en de volwassenen lekker in de loungeseats gezeten met een drankje en een hapje. Later hebben we eten laten serveren.
Ondanks het feit dat ook wij absoluut niet dicht bij zee wonen, was bijna iedereen er. Het was een top dag, echt een vakantiegevoel en voor jong (3 jaar) tot oud ( 67 jaar) heel erg leuk. Van de kinderen had je geen last, want ze vermaakten zich prima. En per toerbeurt hielden we de kleine kinderen bij zee in de gaten. Zo kon iedereen heerlijk relaxen.
Persoonlijk denk ik dat een activiteit zoals een stadswandeling of museumbezoek niet te doen is met zo'n gezelschap. Dat zou kunnen met 10-12 personen. Zeker als je het hebt over wat ouderen die misschien moeilijk lopen o.i.d.
Wat ik wel zou doen als je een horecalocatie zou afhuren is van te voren afspreken dat je bij aankomst een drankje wil, en op een later tijdstip wat hapjes en ook al het eten bespreken. Een buffet is voor zo'n grote groep heel handig, dan kan iedereen kiezen wat ie lekker vind tegelijk beginnen met eten. Of je laat gewoon de tafel vol zetten met schalen eten. Dat was nl. onze misser; de beachclub wilde daar geen afspraken over maken, met als gevolg dat we om 15.30 uur nog niks van de lunch gezien hadden.
Het grappige was dat juist de ouderen onder ons het zo leuk vonden! Ze gaven aan eigenlijk nooit meer naar zee te gaan en al helemaal niet in NL (te ver rijden en weer onzeker). Ze hebben heerlijk gekletst en geborreld. En met bijna iedereen op blote voeten in het zand gaf het een hele joviale sfeer.

Dorry

Chippie

Chippie

04-09-2011 om 13:00

Wij...

Ik zou het gewoon thuis doen. Alles in woon/eetkamer eruit of aan de kant en eventueel tent in de tuin. BBQ of buffetje erbij, koelkast met drinken, tapje, springkussen in de tuin. Eventueel twee mensen voor glazen halen of zoiets. Glazen, tapje, statafels, bestek, borden, tafelkleedjes alles is te huur (of krijg je gratis bij drank - buffet). Drank kan vaak weer terug naar slijter. Wij hadden een koelkast en één grote tafel met glazen, wijnkoelers en wat nootjes op de statafels staan. Qua versiering hadden we een paar grote trossen ballonnen. Qua werk vond ik het erg meevallen.
Heb je echt te weinig ruimte dan kun je kijken of de tennisvereniging, kinderboerderij, buurthuis een zaaltje verhuurt. Een activiteit zou ik net doen; dat is te lastig met 100 man. Of je zou moeten gaan varen oid, maar ik vraag me af of dat echt een meerwaarde heeft.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-09-2011 om 13:14

Wij

Ik heb voor man en dochters een feest georganiseerd in een gebouw die wij goedkoop konden huren. Ik heb zelf veel hapjes gemaakt, glazen en borden gehuurd en de inrichting opgeleukt met eigen spullen. Er waren heel veel mensen en het was leuk. Mijn eigen verjaardag heb ik thuis gevierd en verdraaid... het was slecht weer. Ik had het speciaal een half jaar uitgesteld omdat ik dan beter weer zou treffen:-( Ik had gelukkig een 'paviljoen' gekocht met een tentdakje erop waardoor vooral de rokers en mensen die dicht bij de barbecue wilden zitten droog en warm zaten, de rest zat binnen. Bij een volgend feest wil ik dus echt weer naar het goedkope gebouw. Daar is zéker ruimte genoeg voor iedereen binnen.
Als ik jou was, als je het zelf organiseert, zou ik ook een pasje van een groothandel regelen. Daar kun je grotere verpakkingen inslaan, dat is handig. Zo had ik bij het eerste feest een emmertje gevulde zoete pepertjes die in deze vorm toch echt goedkoper waren dan veel kleine bakjes uit de supermarkt. (zelf maken had ik geen zin in). Ze hebben er bovendien spullen die eigenlijk voor de horeca zijn en bij een feest heel leuk of handig kunnen zijn.

Klaartje

Klaartje

04-09-2011 om 13:56

Hier

Over een paar weken heb ik een feest, en dit vieren we thuis. Van kennissen lenen we 2 grote partytenten. Eten komt in het tuinhuis en we hebben ook een overkapping waar we het drinken en koelkasten onder kunnen zetten. Eventueel ook in tuinhuis, maar dat bekijk ik de dag zelf. Eten komt van een heel goede cateraar hier in de buurt, je krijgt er gratis servies en bestek bij en dat halen ze met de schalen na enkele uren vuil weer op, wordt daar afgewassen. Het eerste drankje wil ik nog halen, maar ik zeg meteen in welke koelkast wat staat en de rest is zelfbediening. Bij oudere mensen zou ik het wel in de gaten houden en even bijschenken natuurlijk. Als je om een uur of 7 eet, hoef je geen uitgebreide snacks aan te bieden 's avonds vind ik. Eventueel de salades van het buffet op een paar schalen beetje netjes rangschikken en verder wat nootjes e.d. Eventueel nog wat olijfjes en die emmertjes pepertjes bij de Sligro, heb ik ook zien staan. Tafels en stoelen mag ik ook lenen en een grote koffiezet. Natuurlijk alles een beetje leuk aankleden .

Tirza G.

Tirza G.

04-09-2011 om 16:27

bij de lokale slijter hier kun je drank halen en wat niet opgaat, mag je terug brengen. Mits onaangebroken natuurlijk :-)

Tirza

Tijgeroog

Tijgeroog

04-09-2011 om 20:19

Echt thuis?

Zouden jullie dat echt thuis doen, voor 100 man? Dat zou hier wel heel erg proppen worden, en als het slecht weer is gewoonweg onmogelijk. En ik denk ook dat je, zeker vanwege de leeftijd van een deel van de gasten voldoende zitplaatsen moet hebben.

Vic

Vic

04-09-2011 om 20:24

Hahaha 100 man in huis

Nou, niet in mijn huis hoor ;-) Woonkamer van 32 vierkante meter, tuin van 40 vierkante meter, ik vind het helemaal niet zo krap, maar daar past echt geen 100 man in.

Klaartje

Klaartje

04-09-2011 om 20:55

Niet in huis

Nee, 100 man in huis zou bij mij ook niet gaan. Maar ik heb wel veel plaats buiten (boerderij) dus met tenten e.d. kan ik goed weg. Ik heb ook van die terrasverwarmers, 1 electrisch en 1 op gas. Kan er ook nog een paar lenen bij kennissen. We hebben ook de mogelijkheid een (zelf in elkaar geknutseld) vloertje erin te leggen, dus geen nat gras.
Ik snap natuurlijk dat niet iedereen die buitenmogelijkheid heeft. Ik vind persoonlijk een feest thuis leuker dan op locatie.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-09-2011 om 21:08

Klaartje

Met zoveel eigen grond zou ik dat ook leuker vinden:-)

Rieke

Rieke

04-09-2011 om 22:48

Uitbesteden

nee, we willen dit feest beslist niet thuis, hoe gezellig jullie ook klinken! 100 man is te veel, en misschien willen we ' s avonds nog even swingen met een bandje of dj. Dat doen we onze buren niet aan.
Een stadswandeling zouden we dan in groepjes doen hoor, met een aktiviteit erbij. Een soort keuzemenu voor de gasten. Maar ja, het kan ook te veel zijn. We prakkizeren nog even verder en jullie input is welkom.

Valkyre

Valkyre

05-09-2011 om 15:00

Locatie

Ik vind die strandtent een goed idee, kun je evt nog een wandeling door de duinen doen voor de liefhebbers. Als je te ver van het strand woont, kun je een locatie in het bos zoeken. Zo heeft mijn moeder haar 60ste gevierd bij een soort jeugdherberg met speeltuin (belangrijk!). Eerst gewandeld, daarna kinderen gespeeld en heerlijk gegeten (catering). Het was een zaaltje waar nog best een band in had gepast.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jujube

Jujube

05-09-2011 om 15:04

Openluchtmuseum

Wij hebben een paar jaar geleden een heel leuk familiefeest gehad in het openluchtmuseum in Arnhem. Iedereen kon in eigen tempo door het museum wandelen en we kwamen weer bij elkaar om te eten e.d. Leuk voor jong en oud. 't Archeon is er ook geschikt voor.
Groet,
Jujube

Rieke

Rieke

06-09-2011 om 09:40

Arnhem

hee dat openluchtmuseum klinkt leuk. Ik heb even gekeken en je kunt er leuk eten en drinken evt dansen. Strand is fantastisch maar er is te weinig te doen. Ik wil graag een middag/avond programma voor ieder wat wils. Ook minder goed ter been zijnde familie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.