Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wie is er wel eens vergeten de schoentjes te vullen? en hoe redde je je eruit?

Het had gisteravond maar een haartje gescheeld of ik was vergeten de schoenen van mijn bloedjes te vullen. En ze hadden nog wel zo mooi gezongen. Gelukkig dacht ik er nog net op tijd aan, maar het was kantje-boord.

En toen dacht ik: ik ben vast niet de enige.

Dus zeg op: wie van jullie is wel eens vergeten iets in die schoenen te doen? En hadden jullie toen een smoes paraat of zijn de kinderen direct van hun geloof geholpen?

Groeten,

Temet

Nooit een smoes

Kinderen vallen niet zomaar van hun geloof. Ik heb het één keer vergeten, toen had ik één niet-gelover. En voordat ik überhaupt bedacht had hoe ik me eruit moest redden, constateerde het gezamenlijk grut al dat Piet het blijkbaar net die nacht te druk had gehad. Ze lieten de schoen staan en zongen nog een extra liedje, de volgende dag was hij wel gevuld en het was klaar.

krin

krin

17-11-2011 om 11:11

Er zit zo vaak niks in

Want hier mag je altijd zetten, maar krijg je geen garanties. Nuttig lesje omgaan met teleurstellingen ;-)
En soms zit er wel iets in terwijl die schoen niet gezet was, maar gewoon zoals altijd op zo'n plekje lag waar je er op een onbewaakt moment je nek over breekt. Soms, in dat geval, met enkele vermanende dichtregels.
Zoon probeerde er vanochtend een ritme in te zien. Twee dagen wel, twee dagen niet, nu weer een dag wel... Hij denkt dat er morgen wel weer iets in zit. Ik denk van niet.

ody

ody

17-11-2011 om 11:49

Net als krin

Zetten mag altijd maar ja, de Sint en zij pieten hebben het wel heel druk en komen dus ook niet elke avond. Zoon lief kijk elke morgen uit naar het naar beneden gaan en als er dan niks in zit, jammer morgen vast wel.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Stress

Gistermiddag ben ik nog als de donder een paar schoencadeautjes gaan kopen omdat zoon thuiskwam van een schoolbezoek aan het Sinterklaashuis met de mededeling dat Sinterklaas in hoogsteigen persoon had gezegd dat alle kinderen vanavond hun schoen mochten zeggen en dat hij ervoor zou zorgen dat er wat in zat!

Tja, dan wil ik het toch niet op 'jammer, de pieten hadden het te druk' gooien en zijn toch al wat wankelende geloof verder doen afbrokkelen.

Andere vraag, hoe vaak mogen jullie kinderen hun schoen zetten (en dat er 's ochtends wat inzit)? Hier is het twee keer per week, wat ik eigenlijk al meer dan zat vind. De cadeautjes kosten 1 tot maximaal 3 euro per cadeautje.

Chris

Temet

Temet

17-11-2011 om 12:23 Topicstarter

Frequentie

Hier twee keer per week, en soms zit er een klein cadeautje in (trefwoord: Action) maar vaker alleen iets te snoepen.

Zoon was vanochtend wat teleurgesteld dat hij ipv een product van "precisiestrooien" (zie Sinterklaasjournaal) of een door hem gewenst tijdschrift twee kikkers en een muis aantrof.
Jammer dan.

Ik ga er niet telkens een cadeautje indoen, het huis slibt evengoed al dicht, en de kosten lopen zo inderdaad ook op.

Groeten,

Temet

Jillian

Jillian

17-11-2011 om 12:28

Schoen

3 x per week, elke keer wel een cadeautje en wat te snoepen. De eerste keer zit er een kalender in de schoen met stickers op de dagen dat de Sint komt.

ishtar

ishtar

17-11-2011 om 12:36

Chris en frequentie

en dan mag je nog blij zijn dat zoon het van te voren meldt!
Ik vind dat eigenlijk niet kunnen, die stellige bewering dat hij er persoonlijk voor zal zorgen dat... Je zal inderdaad maar net niks hebben en geen tijd, of het niet op tijd horen, of gewoon andere plannen hebben. Nee, niet handig!
Hier mogen ze op woensdag en op zaterdag hun schoen zetten. Vaste dagen omdat ik anders vergeet ze hun schoen te laten zetten(ontaarde moeder;-S) en zij er niet om vroegen(of ik net niks in huis heb als zij er toevallig wel eens om vragen)

krin

krin

17-11-2011 om 12:37

Gemiddeld

Gemiddeld zit er drie keer in de week iets in, denk ik. Niet altijd een echt cadeautje; de tweede keer dit jaar had de knutselpiet een pietje van zoons eigen strijkkralen gemaakt (en er een zootje van gemaakt, natuurlijk). En soms is het dus alleen een berichtje. Of een tekening als beloning voor de geschonken tekening. Dat soort dingen. Ik denk dat ik in de hele periode tot pakjesavond hooguit drie echte cadeautjes geef.

mirreke

mirreke

17-11-2011 om 12:41

Hier als bij ishtar

Ook op woensdag en zaterdag, en om dezelfde redenen :-)
Verder vind ik zelf elke dag zetten en dan 's ochtends blij hopen dat er wat in zit veeeel te vermoeiend, voor hen en voor mij, en vooral voor ASS zoon die heel graag wil weten waar hij aan toe is. Die spanning kan hij gewoon niet verdragen, veel te chaotisch.
Overigens ook wel eens vergeten, en het toen ook op de Pieten gegooid.

Ilva

Ilva

17-11-2011 om 14:03

Hier

Ik ben een keer of 5 uur 's-nachts m'n bed uit gegaan om de schoentjes nog snel te vullen. Ik schok ineens wakker. Echt heel erg. Gelukkig werd er niemand wakker.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-11-2011 om 15:02

Niet vaak, maar ja hoor:-)

Het is hier ook wel eens gebeurd. Gelukkig ontdekte ik dat voor ze beneden waren en heb er nog snel iets ingepropt:-)

O ja

Hier ben ik ook weleens midden in de nacht wakker geworden: HELP DE SCHOENEN! En ik ben ook weleens in `blinde paniek` s avonds bij de tank langs gegaan om te kijken of ze iets geschiktst hadden voor in de schoen;-) Als ik het mij goed herinner hadden de kinderen toen zo`n verrassingsei in de schoen....

Ach ja, een beetje stress hoort gewoon bij deze periode zullen we maar zeggen.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-11-2011 om 15:48

Erg

Kinderen leren met teleurstellingen om te gaan deed ik bij voorkeur toch niet rond Sinterklaas.

krin

krin

17-11-2011 om 16:10

Teleurstellingen

Tja, dat klonk misschien wat hard. Dat 'omgaan met teleurstellingen' is ook niet het hoofddoel, wel een bijverschijnsel. Het onverwachte, onberekenbare past wel in mijn Sinterklaasbeleving, waar (aangename) verrassingen en elkaar onverwachte pleziertjes doen centraal staan, met zo nu en dan een stichtelijk accent. Ik heb ook het idee dat ik zo kan inspelen op dagelijkse dingetjes zoals het niet opruimen van je schoenen, bijvoorbeeld.
Het schoenzetten gaat mij niet om de cadeaus, maar juist om het grillige, om de verrassing, om de geintjes. De cadeaus komen op pakjesavond, en zelfs dan draait het meer om alles er omheen dan om wat dat cadeau precies is.
Ik vind Sinterklaas geen cadeautjesfeest, dat is het denk ik. En als hij daarbij leert dat je niet altijd geluk hebt, is dan mooi meegenomen.
Natuurlijk begrijp ik dat het niet bij alle kinderen werkt, zoals ishtar en mirreke ook al zeiden. Als hij zenuwachtig zou worden van de onzekerheid, zou ik het niet zo doen. Maar wij beleven er op deze manier allebei plezier aan.

Chrish

Twee keer per week hebben wij altijd aangehouden qua schoenzetfrequentie. Dan zit er 1x per week een cadeautje in (zoiets fruttigs als een puzzelgum, een motorsleutelhanger, een legopoppetje uit de aanbieding) en de andere keer alleen pepernoten of een muis of zoiets. Het grappigst vinden ze geloof ik het precisiestrooien (wat hier al járen gebeurde...), het feit dat er elk jaar hier wel een nachtje een piet komt slapen en vooral ook dat de schoenen met grote regelmaat verstopt zijn. Maar goed, doordat wij veel gezinsverjaardagen rondom de feestdagen hebben, is Sint bij ons erg gericht op de gekkigheid er omheen en minder cadeau-inhoudelijk, za'k maar zeggen :-) Gewoon rechtdoor hartenwensen uitpakken doen we op die verjaardagen wel.

Massi Nissa

Massi Nissa

17-11-2011 om 17:30

Amsterdam

Hier was ik het maandagavond vergeten. Gelukkig had dochter van een nichtje gehoord dat Sint zondag in Amsterdam was, dus ik kon gewoon vertellen dat er zoveel kindertjes in Amsterdam wonen dat Sinterklaas daar een nachtje extra was gebleven. En de avond erna lag dochter nog niet op bed of de wortel was omgeruild voor een cadeautje. Ik zit in het onderwijs, ik ben kampioen smoezen verzinnen.
Groetjes
Massi

Netel

Netel

17-11-2011 om 17:31

Ook hier vaker gebeurd.

Soms per ongeluk, soms expres. Het jaar waarin het Sintverhaal om fopkadootjes draaide hebben we fanatiek meegedaan.
En voor de rest hebben we wel vaker de schoenen leeggelaten. Ze wilden hem op een gegeven moment elke avond zetten. Dat is goed, maar accepteer dan ook dat het niet elke dag raak is met kadootjes en dat accepteerden ze ook. Kinderen moeten ook leren met teleurstellingen en niet ingeloste verwachtingen omgaan. Daarvoor is zo'n lege schoen ideaal.

Bennikki

Bennikki

17-11-2011 om 22:05

Ook midden in de nacht wakker geschrokken

En dan inderdaad sluipend in het donker in de garage op zoek naar pakpapier (was er niet) uiteindelijk maar 2 cadeautjes bestemd voor pakjesavond in aluminiumfolie gewikkeld..Want ik kon de schoencadeaus niet vinden (Heb -6,5 en geen bril voor als mijn lenzen uit zijn)
Ze mogen op vrijdag hun schoen zetten. En op 30 november, dan krijgen ze de lego- of playmobil adventskalender in hun schoen.

ody

ody

17-11-2011 om 22:40

Goed idee bennikki

Zoonlief hier krijgt de lego advents kalender. ik ga hem ook in zijn schoen doen de 30ste, was daar zelf nog niet opgekomen.
Bedankt!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

weleens vergeten ja. Knullig he. Soms dacht man er ineens nog aan.

Mijn eigen moeder vergat het nooooit, maar ja toen liepen er nog minder kindertjes rond in Nederland, tegenwoordig heeft hij het stukken drukker!

+ Brunette +

+ Brunette +

18-11-2011 om 01:20

Iets vergelijkbaars

Schoenen vullen gaat tot nu toe altijd goed maar ik heb een keer vergeten een muntje onder het hoofdkussen te verwisselen voor de pas uitgevallen tand. Dochter diep teleurgesteld en dat maakte me zo van slag dat ik geen smoes wist te verzinnen en dus maar de waarheid vertelde. Achteraf had ik makkelijk kunnen zeggen dat het die nacht extra druk was en de tandenfee er niet aan toe was gekomen. Helaas te laat.

koentje

koentje

18-11-2011 om 11:29

Rustig maar, schat................

Als jij nou no eens heel goed gaat kijken op je kamer dan zal mama even kijken of Piet het beneden ergens op een gekke plek heeft neergelegd....☺

koentje

koentje

18-11-2011 om 12:17

Maar dat werkt alleen

als je het alleen vergeten had in de schoen te doen...

Annet

Annet

18-11-2011 om 12:23

Briefje in de brievenbus gooien

Beste Marietje,
Piet had vannacht te weinig tijd om te komen.
Zet je je schoen vanavond weer?
Groeten Piet

en dan wat kruidnoten in de brievenbus erbij gooien.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-11-2011 om 22:58

Hier

wordt iedere dag de schoen gezet, je kan tenslotte nooit weten wanneer Piet langskomt. Ik heb ook geen speciale afspraken daarover gemaakt met Sint.
Ik denk er zo af en toe gewoon aan om er iets in te doen. Dat kan 2 keer achter elkaar zijn en soms een week niet. Sinterklaas is hier dan ook een groot verrassingsfeest.

Dendy

Annet

Gen tijd voor kado maar wel om een briefje te schrijven en in de bus te doen?!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Annet

Annet

20-11-2011 om 19:48

Leuk triple

Mijn redenering was:
Piet had 'snachts geen tijd. In de nacht hoort de schoen gevuld te worden.
In de ochtend weet Piet dat hij niet bij iedereen geweest is. Maar ja, schoen vullen kan dat niet meer.
Een briefje in de brievenbus gooien kan overdag nog wel, een soort Piet incognito :-)))
Misschien helpt de postbode ???

Avondje doorzakken

Ik zat een keer met een paar vriendinnen en een paar flessen wijn bij mij thuis. Eigenlijk net een fles teveel, om eerlijk te zijn (en ik kan er niet zo goed tegen). Daarna in bed gestort en vergeten de schoen van mijn zoet slapende dochter te vullen. De volgende dag heb ik er een heel spektakel van gemaakt: zwarte piet kwam ineens bij het raam van de flat (drie hoog) en wij probeerden ons nog onder de bank te verstoppen, maar Piet had ons al gezien en ging er vandoor. Hij riep nog wel dat dochter 's avonds nog een keer haar schoen moest zetten en dat mama dan niet zo laat meer naar bed mocht gaan. En zo kwam het de volgende dag toch nog goed. Dochter (nu 13) heeft het verhaal altijd onthouden kwam er pas onlangs achter dat dat verhaal dus ook verzonnen moest zijn. Kwartje gevallen, haha.

bibi63

bibi63

22-11-2011 om 21:35

Stoepkrijt

Fantastisch verhaal! Dat je daar de puf, energie en inspiratie voor had na een avondje doorzakken..... haha.
Ik ben het zelf ook een keer vergeten, maar werd heeeel vroeg wakker en bedacht me dat gelukkig. Zodoende de schade kunnen herstellen.
Gr. Bibi

Vanmorgen

Mijn man maakte me wakker met de mededeling dat we de schoenen vergeten waren en dochter had het al gezien, ze was verbaasd en verdrietig. Ze had namelijk een schoenkalender in haar schoen gedaan en die was door zwarte Piet ingevuld en nu was hij toch niet geweest.
Ehm ehm ehm... bij gebrek aan inspiratie heb ik de chocoladepietjes in de brievenbus gehangen en dochter vond ze daar. Haar conclusie, het moet de rolstoelpiet geweest zijn, want die kan natuurlijk niet op het dak komen om iets door de schoorsteen te doen en hij kan ook niet bij het hoge raampje dat open staat met zijn rolstoel en hij kan wel bij de brievenbus, dus hij moet het wel geweest zijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.