Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Biene M.

Biene M.

17-08-2013 om 10:30

Wie rijdt?

Voor de forummers met een man, een auto en een rijbewijs: wie zit er bij jullie vaker achter het stuur (als je samen in de auto zit dus)? En als jullie niet even vaak rijden, waarom is dat?

Mijn man en ik rijden even vaak en daar kregen we gisteren een verbaasde opmerking over. Terwijl wij het juist eigenaardig vinden als het altijd de één is die rijdt. En waarom is dat dan toch bijna altijd de man?


neteret mut

neteret mut

17-08-2013 om 10:46

Man

omdat ik een tijd bang geweest ben om zelf te rijden (traumaatje ivm een auto die problemen had met starten en snel afsloeg), omdat we dan ergens heengaan waar hij voor afgesproken heeft, omdat hij beter is met parkeren, omdat ik niet goed durf te rijden met caravan of in de bergen (bergen heb ik vroeger wel gedaan met de automaat van mijn ouders). Overigens rij ik elke dag wel, soms alleen maar de supermarkt, soms ver weg.

Nou ik rijd vaker

Bij ons rijd ik vaker. Kleine stukjes omdat ik handiger ben met (gratis)parkeerplaatsen vinden....(zeker als het druk is) en op autobanen in ned. zeker omdat man nogal de neiging heeft te hard te rijden of niet oplet wat de maximale snelheid is
Is wel afhankelijk van waar naar toe en waar. Wij rijden ook met regelmaat in duitsland en dan rijd man weer meestal. Daar mag je harder en is niet zoveel gedoe van daar 100 en daar 120. Man weet ook beter de weg in duitsland, ook als we b.v. boodschappen doen.
Is het een klein stukje en verwachten we geen drukte waardoor parkeerproblemen dan rijd man weer.
Naar het werk gaat man ook altijd met fiets. Dus de auto is thuis. Kan ik boodschappen doen of met auto naar werk als het regent of taxi spelen voor de kinderen.
Maar ik denk als je het optelt dat ik veel meer rijd dan man. Ook als we samen weggaan.
Overigens kan ik heel goed parkeren.
groeten albana

Odile

Odile

17-08-2013 om 11:15

Man

Omdat hij bijkans aanvallen van hysterie krijgt als hij naast mij (of naast wie dan ook, 't is niet persoonlijk zit. Een betere chauffeur dan hij moet nog geboren worden en hij is ronduit vervelend om als bijrijder te hebben. En dan denk ik: ach, pick your battles. Geen centje pijn met die man, als HIJ maar mag rijden. Nou, dat mag ie .

Berber.

Berber.

17-08-2013 om 11:17

Omdat

wijven nou eenmaal niet kunnen rijden.

Odile

Odile

17-08-2013 om 11:18

Oh albana

Mijn man mag dan wel vinden dat hij de beste chauffeur is, ik ben onbeschaamd overtuigd van mijn parkeercapaciteiten. Als hij zit te mutsen omdat hij geen geschikt plekje kan vinden, zeg ik pesterig: zal IK het even doen?

Mijn man is een betere chauffeur

Ik weet dat mijn man een betere chauffeur is dan ik, in b.v. noodsituaties. Een noodstop als je hard rijd b.v. en geen ruimte hebt om uit te wijken...Hij heeft ons al enkele keren behoed door supersnel te reageren en dan ook nog de juiste manoevre te maken.
Dat is mij nog nooit overkomen...(gelukkig maar) en ik weet niet of ik zo snel zou reageren als hij.
Maar ik ben een 'nette rijder' en hij niet altijd
Dus om bonnen te voorkomen...mag ik rijden.
Het scheelt dat wij beiden niet 'graag' rijden. Wij rijden gewoon alleen als het moet. Niet voor de lol ofzo. Daar ken ik er zat van. Mannen die het gewoon leuk vinden te rijden.
En parkeren is ook een kwestie van ervaring...Mijn grootste kunst is achteruit inparkeren. In de smalste plekjes. En erg leuk vind ik het als er een grote auto met een man aan het stuur het net geprobeerd heeft (heen en weer, beetje bijsturen) en dan er toch maar vanaf ziet en ik dan in ene keer achteruit erin schiet en dan uitstappen en die ander verbaasd zien kijken. Dat vind man overigens ook leuk...die staat er dan trots naast van: "Kijk mijn vrouw eens..." hahaha....
groeten albana

Yaron

Yaron

17-08-2013 om 11:40

Man

Als we samen weg gaan rijdt mijn man en dat is omdat hij rijden leuk vindt, hij ziet het bijna als hobby en ik vind rijden een noodzaak om van a naar b te komen. Ik vind het niet vervelend of zo, maar naast de bestuurder zitten vind ik leuker, zo kan ik ook nog wat van de omgeving zien.

Dalarna

Dalarna

17-08-2013 om 11:58

Vroeger en nu

Ik had anderhalf jaar eerder mijn rijbewijs en aan het begin reden we echt precies samsam. We wisselden ook als we naar zijn moeder ging halverwege. Totaal was dat ongeveer 5 kwartier rijden.

Later reed man voornamelijk de grote afstanden en zeker op onbekend terrein. De reden? Ik kan veel beter kaart lezen en hij rijdt beter op onbekend terrein.

Nu rijd ik voor mijn werk altijd met de auto (16 km enkele reis) dus mag hij mooi rijden. Op vakantie zouden we het voor eerst weer gaan delen maar op de tweede dag van zes autodagen ging het mis. Ik had achteraf gezien te veel last van het reistabletje van de vorige avond denk ik. Daarna heb ik nog maar amper gereden. Het werkt gewoon het prettigste op onbekend terrein.

Verder denk ik dat een man vaak rijdt als er kinderen achter in de auto zitten. Gemiddeld dan. Moeder is gemiddeld wat zorgender en die houdt zich dus meer bezig met eten, drinken en bezig houden van kleins af aan?

Jessica O

Jessica O

17-08-2013 om 13:18

Man

Meestal rijd man, we gaan vaak met zijn auto. En ja, daar mag ik rustig in rijden, maar automatisch stapt hij achter het stuur.
Met vakantie rijd ik ook wel, ook met vouwwagen, maar er naast zitten vind ik ook niet erg

Merel

Merel

17-08-2013 om 13:22

Man

Met de reden net als Yaron. Mijn man vindt het veel leuker om te rijden, nou prima toch, kan ik lekker om me heen kijken. Ik heb zelf ook een auto en rijdt vaak genoeg overal en nergens heen (niet alleen hier in de buurt bijv.) maar als we dus samen zijn rijdt hij. Tenzij we uitgaan dan beslissen we van te voren wie de bob is.

tonny

tonny

17-08-2013 om 13:51

Man, ja...

die vindt het leuker dan ik, heeft meer ervaring, en hij zit er toch iets gespannen bij als ik rijd (hoewel hij dat ontkent).

Maarre - nu rijd ik, want hij heeft een knie-operatie ondergaan. Heb trouwens vanwege de gezondheidskwesties in de familie de laatste 2 1/2 week meer gereden dan ik weken doe. Is al die narigheid toch nog ergens goed voor.

neteret mut

neteret mut

17-08-2013 om 14:41

Vrouw meer zorgende

zeker als er kinderen zijn in de auto. Daar kan ik helemaal in meegaan, eigen situatie was zeker zo (er zullen best gezinnen zijn waar ook in dat deel geen verschil bestaat). Verschil bij ons was/ is ook dat ik als bijrijder makkelijker kan uitstappen om ergens iets te vragen. Bv. bij een camping of er nog plek is (we reserveren bijna nooit en blijven meestal ook niet lang ergens dus meerdere campings per vakantie).

Jesse_1

Jesse_1

17-08-2013 om 14:58

Ik laat me graag rijden
We hebben alle twee een 'eigen' auto. Hij rijdt de gezinsauto, dus als we ergens heen gaan rijdt hij meestal. Mochten we toevallig ff mijn auto pakken, dan rij ik.

Sneeuwitje

Sneeuwitje

17-08-2013 om 15:01

Evenveel

Evenveel als we samen weg gaan, want man heeft een hekel aan autorijden en ik vind het ook niet iets wat ik voor mijn plezier doe, dus daarom wisselen we af. Maar ik gebruik de auto voor mijn werk, dus ik rijd wel meer dan hij.

Sneeuwitje

Tarte Tatin

Tarte Tatin

17-08-2013 om 16:29

Evenveel maar ik ben duurder

Wij rijden ongeveer even vaak. Alleen merken we dat als ik rij, er meer benzine verbruikt wordt en de kans op een boete groter is .

Biene M.

Biene M.

17-08-2013 om 17:12

Aha

Ja, mijn man en ik rijden even graag en vinden dat we even goed rijden (althans, als mijn man vindt dat één van ons het beter kan heeft hij daar nooit iets van laten merken). En we zorgen even veel voor de kinderen, dus dat maakt bij ons ook niet uit.

Odile, heel verstandige overweging

Tarte Tatin, ik dacht dat je aan uurloon refereerde, maar jij lijkt dus meer op de man van albana

Toch blijf ik het een gek gezicht vinden hoor, als we in het weekend op familiebezoek gaan en het op de A1 net lijkt of ik de enige vrouw achter het stuur met een man naast zich ben. Maar goed, autorijden is schijnbaar net zoiets als wiskunde; vrouwen kunnen het even goed als mannen, maar het zijn vaker mannen die er plezier aan beleven.

Ik!

Kennelijk ben ik een uitzondering, maar ik rijd het meest, ook op vakantie met de caravan, ook in Engeland, ook met een camper in Amerika. Ik kan natuurlijk ook het beste rijden, vind ik !

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-08-2013 om 18:15

Mijn man

En dat is...

Omdat ik daar niet altijd zin in heb. Lange stukken rijdt hij sowieso bijna altijd en als we een klein stukje gaan rijden gaat het meestal zo: man als eerste bij de auto: hij achter het stuur. Ik als eerste bij auto: ik krab me eens achter de oren en kies een plaatsje. Gaat hiervan jaren zo, zonder dat we er ooit een woord aan vuil gemaakt hebben.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-08-2013 om 18:23

Dus niet omdat

Man een betere chauffeur is (al zal ie dat diep in zijn hart best wel vinden...) maar omdat zijn hobby autorijden en mijn hobby meerijden is (lekker onderuitgezakt met een boekje of m'n IPad).

Mijn man heeft zijn rijbewijs al veel langer dan ik, maar al met al denk ik dat ik meer kilometers maak op jaarbasis. Ik kan en durf overal te rijden, maar doe mij maar lekker relaxt de trein!

Verstuurd met de Ouders Online iPad app

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-08-2013 om 18:30

Albana

'Ik weet dat mijn man een betere chauffeur is dan ik, in b.v. noodsituaties. Een noodstop als je hard rijd b.v. en geen ruimte hebt om uit te wijken...Hij heeft ons al enkele keren behoed door supersnel te reageren en dan ook nog de juiste manoevre te maken.
Dat is mij nog nooit overkomen...(gelukkig maar) en ik weet niet of ik zo snel zou reageren als hij.'

Zo zou het hier ook lijken, maar feit is ook dat ik minder noodsituatie meemaak. Ik rijd rustiger, anticipeer daardoor meer (soms wel eens teveel) maar heb daardoor bijvoorbeeld bijna nooit dat ik bovenop mijn rem moet omdat iemand 'onverwacht'
naar links komt. Op de een of andere manier heef mijn man dat veel vaker. Ja dan leer je wel snel anticiperen...
Ik denk dus dat een snelle rijstijl dat ook juist zou kunnen uitlokken.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app

Hij

Als we samen op pad gaan rijdt mijn man altijd. Dat heeft een aantal redenen. De belangrijkste: hij wordt enorm snel misselijk van meerijden, met wie dan ook. En da's geen smoesje van hem, de laatste keer dat hij met iemand meereed heeft hij de rest van de dag kotsend en duizelig op bed gelegen.

Bovendien kan hij veel beter de weg vinden. En in bepaalde situaties is hij een betere chauffeur. Zoals in de vakantie, waar we op hele smalle, steile en bochtige weggetjes moesten rijden met onze grote en zware auto. Ik sluit niet uit dat ik schade of zelfs een ongeluk had veroorzaakt bij het tegenkomen van een niet te passeren tegenligger op het steilste stuk.

skik

Tarte Tatin

Tarte Tatin

17-08-2013 om 19:20

Biene

Ja ook met dat uurloon zit het wel snor. Of ik op de man van Albana lijk? He'd wish . Ik rij bij voorkeur in de middagen, als we ergens heen gaan. Kan ik daarna mooi aan de borrel en kan mijn man terugrijden. Helaas, hij is redelijk nachtblind, verre ritjes in het donker zijn voor hem, zijn bijrijders en al het andere verkeer, levensgevaarlijk. Die rij ik dus. Maar ook bij licht rijden we ongeveer gelijk. En dan ook nog zonder ruzie te maken

slavink

slavink

17-08-2013 om 20:09

Man

Omdat:
- ik voor mijn werk al meer dan 100km per dag rij (4x per wk)
- we vaak met zijn auto gaan als ergens heen gaan. Die is enorm groot maar reuze comfortabel. Als we met mijn auto gaan (bv de stadscentrum in) pakken we mijn auto en rij ik meestal.
En hij is meestal de bob hahaha. Al zijn we beiden bescheiden drinkers.

Op vakantie rijden we evenveel al is hij veel beter in de weg weten, ik gebruik gewoon het navigatie systeem voor alles

O trouwens wel grappig. Als ik in zijn auto rijd krijg ik wel reacties, waarschijnlijk omdat het zo'n enorme bak is en mensen er geen vrouw in verwachten. Herkent iemand dat?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hombre

Hombre

17-08-2013 om 20:33

Ik een beetje meer dan zij

Maar veel scheelt het niet. Zij dronkt geen druppel dus na alcoholgebruik rijdt zij altijd. Ze rijdt niet slecht maar ik wel beter (jup ginny heeft een punt). Haarspeldbochten in de bergen vindt ze vreselijk. Op vakantie delen we de kms.

Ik hou wel van rijden, maar vind bijrijden ook erg prettig. Mannen die hun vrouw niet laten rijden vind ik niet slim. Ik ken teveel vrouwen met een rijbewijs die nooit reden en nu niet meer durven. Mijn vriendin had ook die neiging, had ze weer de verkeerde schoenen aan. Belachelijke smoes. Dan maar op blote voeten

De stenen omheining bij het hotel dit jaar heb ik het ravijn in gereden

Stenna

Stenna

17-08-2013 om 21:35

Ik!

Altijd. Ik drink niet, kan er niet tegen en houd er niet van, dus ben altijd vrijwillig de bob bij iedereen. Maar ook op andere momenten rijd ik, nooit man. Ik heb heel erg veel meer ervaring dan hij en erger me als hij rijdt. En dat ergert hem dan weer. Geeft wel vaak reacties trouwens, vooral toen hij nog helemaal nooit reed (want had lange tijd helemaal geen rijbewijs, pas op latere leeftijd gehaald). Vaak verbaasde blikken, vooral op vakantie in het zuiden ook.

Bennikki

Bennikki

17-08-2013 om 21:55

Ik!

Man maakt voor zijn werk momenteel extreem veel kilometers (750 km per week minimaal) en heeft echt geen zin om achter het stuur te kruipen als ik kan rijden. We hebben een keer een weekend geturft wat we tegenkwamen op de weg en toen was 85 % van de chauffeurs man.
We rijden denk ik even goed, ik rijd iets harder maar heb wat moeite met achteruit inparkeren sinds we een camera in de auto hebben, daar raak ik helemaal van in de war. Ik vind trouwens dat achteruit inparkeren vaak helemaal niet handig is, tsja.

Man, maar

Als we samen rijden rijdt man meestal. Maar ik maak meer kilometers per jaar.

Zusenzo

Zusenzo

17-08-2013 om 23:00

Evenveel

Man en ik willen allebei altijd liefst zelf rijden. Dus is het eerlijk delen, niet perse per rit maar gemiddeld genomen evenveel.

Dalarna

Dalarna

17-08-2013 om 23:03

Ginny

Goed punt. Mijn man rijdt meer dan prima maar toch zie ik dingen verder vooruit gebeuren als ik naast hem zit. Ik kom dus ook bijna nooit in onverwachte situaties waar ik vol in de remmen moet. Alleen dus laatst op vakantie en waarschijnlijk doordat ik veel te lang reageer op een reistabletje.

-Flupke-

-Flupke-

18-08-2013 om 00:05

Die van mij

rijdt bijna altijd. Vanzelfsprekend!
Het kan mij niet schelen... maar hij is controlefreak.... dus dan rijdtie toch lekker?

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.