Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Mari

Mari

03-06-2012 om 18:36

Wie weet hoeveel decibel toegestaan is?

en dan gaat het om een evenement in de binnenstad waar een vergunning voor is verleend door de gemeente. Ik kan me zo voorstellen dat dat verbonden is aan een bepaald aantal decibellen maar ik vraag me af hoeveel en kan het nergens vinden.
Hiervoor is namelijk een cafe dat concerten organiseert. Prima ik kan om veel heen leven maar als twaalf uur lang de glazen in de kast staan te trillen, het geluid op 250 meter nog te horen is en vrienden die langs lopen sms-en om hun medeleven te betuigen, wordt het me wat te gortig.
Af en toe een feestje okay, maar zo wordt ons leven hier vergald.

Mari

Een bedrijf moet zich in het algemeen aan de normen uit het Activiteitenbesluit houden (google via wetten.nl).

Maarrr.... van deze normen kan ontheffing worden verleend met een evenementenvergunning.

Vroeger stonden er in evenementenvergunningen ook dB-normen, maar tegenwoordig zoeken gemeentes het meer in spreiding in tijd en ruimte. Zo proberen ze de overlast te verminderen. Je moet dus navragen bij de gemeente welke keuzes zij gemaakt hebben.

Het is ook helemaal niet raar om die vraag te stellen bij de gemeente, dat is heel gebruikelijk. Mocht je het idee hebben dat het niet in de haak is, dan kan je ook een klacht indienen bij de afdeling milieu of de milieudienst (verschilt per gemeente).

Bij de meeste gemeentes kan je 24 uur per dag klagen over geluid, en dan komt er ook echt iemand voorrijden in een wachtdienstauto mocht er een verdenking zijn dat een vergunning overtreden wordt.

Je vertelt niet hoe vaak de concerten zijn, ik zou ook informeren bij de gemeente of er een maximaal aantal evenementen geldt. Dan weet je iig waar je aan toe bent!

Oh nog even voor de duidelijkheid

Als een gemeente kiest voor spreiding in tijd en ruimte dan gelden er vaak helemaal geen normen verder! Dus 2x per jaar mag er onbeperkt herrie worden gemaakt, maar vaak wel tot 12 uur en niet later. Dat verschilt per gemeente.

Ik raad je dus aan om morgen de telefoon te pakken!

Mari

Mari

05-06-2012 om 19:56

Rodebeuk

Bedankt voor de info. ik heb inderdaad de gemeente gebeld en ik ben nu een stuk verder. Ze mogen een stuk minder herrie maken dan ze altijd doen.

Wow mari

blij dat dat zo snel gewerkt heeft! Horeca is berucht lastig in de handhaving van milieuwetgeving, de verleiding is er groot voor uitbaters met een volle tent om toch maar even meer aan de omzet dan aan de omwonenden te denken. Dus het is niet altijd makkelijk, maar erg fijn dat je een ingang hebt gevonden bij de gemeente.
En leuk om dat nog even te horen..;)

Nog tip

Mijn vader heeft een app gedownload waarmee hij het geluid kan meten. (sportveld achter huis, gaat om feesten en partijen die ze daar geven). Met die app kan hij de becibellen meten die ze daar veroorzaken. Weet niet hoe die app heet maar even zoeken moet je die opleveren...hij is helaas nu op vakantie, dus kan het ook niet vragen.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.