Home » Forum » Wie weet om welk kinderboek het gaat

Wie weet om welk (kinder)boek het gaat?

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
kastanjet
Wie weet om welk (kinder)boek het gaat?

Hallo,

Een vriendin zoekt een kinderboek. Ze heeft het begin jaren 80 gelezen. Het is een jeugdboek over het opgraven van een kinderlijkje (volgens haar in Drente)in de tegenwoordige (toen) tijd. Daarna ging het verhaal terug in de tijd om over het leven van de persoon die (nu) gevonden was te vertellen. Wodan, Donar en dat soort dingen.

Iemand enig idee?

marjanne
Ik denk....

Het meisje in het veen-koos van zomeren

Heb ik ooit gelezen toen mijn dochter het van de bieb had gehaald

Fiorucci
Meisje van yde

Volgens mij is het bekendste gevonden kinderlijkje in Drenthe het meisje van Yde, misschien kun je daarop verder speuren??

Fiorucci
Deze?
kastanjet
Nee,

volgens haar zit de goede er niet bij. Volgens haar was de hoofdpersoon in het boek een jongen. Bedankt voor het meedenken in elk geval.

neteret mut
Ik zal morgen

eens goed zoeken in onze stapels kinderboeken. Ik denk dat ik wel weet welk boek bedoelt wordt.Idd met een jongens las hoofdpersoon, het museum van Assen waar ze snachts naar toe gaan , een opgraving, een meisje terug in de tijd dat geofferd gaat worden ( zich op-offerd).

neteret mut
De veenheks

via google. Ik denk dat het De veenheks is . Geschreven door Piet Römer. Dat gaat over een jongen die zijn hoofd stoot, het museum van Assen (waar het meisje van Yde normaal ligt), enz.

neteret mut
Verkeerde boek

de veenheks kan het niet zijn al is dat ws wel het boek waaraan ik dacht. Het is nl te jong, uit 2006 ofzo. Ik zal verder kijken

neteret mut
Nog eentje

die het denk ik ook niet kan zijn ivm te jong: in het teken van de maan

Tasja123
Meisje van yde

Zal het ook niet zijn dat is ongeveer 20 jaar geleden geschreven. Ik heb het (digitale versie) boek ooit gered :-) anders was het toen nog niet uitgegeven. Dus ongeveer 20 jaar terug... Blijft een bijzonder boek wat ik als dank ooit gekregen heb. Grappig er hier even aan herinnert te worden.....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.