Home » Forum » Wild boars

wild boars

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
kip
wild boars

Ik kan me helemaal nergens meer op concentreren, ik had dat nooit van mezelf gedacht, maar er lijken nu 11 voetballertjes uit de Thaise grot gered te zijn, 10 zijn bevestigd. Nog 1 (of 2) en de coach (en 3 duikers en een arts die na hun vondst steeds bij de jongens zijn geweest) te gaan.

kip
yeah

De laatste jongen en de coach schijnen nu ook het moeilijkste gedeelte gehad te hebben.

Floria
ja

Voor de laatste mensen lijkt het me best zwaar: iedereen concentreert zich buiten op de jongens en dan moet jij er nog uit als arts/verpleegkundige/marinier.

AnneJ
Ze zijn er uit!

https://nos.nl/artikel/2240739-alle-jongens-en-coach-bevrijd-uit-thaise-...

Nou ja, hopelijk ook alle hulpverleners weer veilig. Nadat er een Thaise navy seal overleden is aan zuurstofgebrek een duidelijke zorg.

kip
ja, gelukkig

Hooyah, zoals steeds gezegd wordt, ze zijn eruit. En inderdaad, nu de hulpverleners nog allemaal. Daar kan ik niets over vinden.
Wel een bijzonder team met een bijzondere coach, als je dat zo leest. Hopelijk komt er nu wereldwijd meer interesse voor de moeilijke situatie van vluchtelingen, statenlozen en hill tribes daar in Noord-Thailand en hopelijk verbetering.

Hanne
Maar

Natuurlijk ben ik blij dat iedereen er weer uit is.

Maar die jongens met begeleiding vluchten een grot in om te schuilen voor regen, kruipen door een gang waar je nauwelijks of niet doorheen kunt, laat staan met een rugzak op. Hebben 17 dagen geen eten.

Ben ik nu de enige die dit op zijn minst een vaag verhaal vindt.

AnneJ
Niet vaag

De jongens hadden een trainingsdag en zijn na afloop de grot ingegaan om hun handtekening op een diepe rotswand te zetten. Blijkbaar nogal gangbaar. En in de droge tijd gebruikelijk. Ze werden overvallen door het onverwachte weer.

Nou ja, even weerbericht checken voor je zo'n grot in gaat. Maar het is een incident.

Niet iedereen die gaat skien wordt door een lawine overvallen en ook dat gebeurt. En niet alleen buiten de piste.

Mensen nemen blijkbaar graag risico's.

bloemetje
Hanne

"Ben ik nu de enige die dit op zijn minst een vaag verhaal vindt."

Misschien gewoon eerst even een paar nieuwsberichten lezen? Ze zijn de grot helemaal niet ingevlucht om te schuilen. Ze zijn niet door gangen gekropen. Ze zijn niet 17 dagen zonder eten geweest.

Hanne
bloemetje

Om eerlijk te zijn heb ik het na een bepaald moment niet meer helemaal gevolgd, maar dit is wel wat ik er van heb gemaakt en wat mij verwonderde.

Triva
Beetje flauw

Niet volgen maar wel van alles roepen? Waarom zouden ze voor 17 dg eten meenemen? Ze zijn na 9 dg gevonden en die duiker had natuurlijk iets van eten in een zakje bij zich. Nadat ze in de grot gingen ging het pas heel hard regenen. De fietsen zijn op 2 km vd ingang gevonden.

Fransien
Typisch

Een onderwerp niet volgen, geen kennis van zaken hebben en dan het eerste wat er in je opkomt als mening neerplempen. En dan ook nog verbaasd zijn dat je weerwoord krijgt.
Het doet mij aan meer discussies denken de laatste tijd.

vlinder72
Hanne

Misschien toch eerst je wat meer erin verdiepen voordat je wat roept.

Ze zaten niet 17 dagen zonder eten
De r ugtassen lagen bij de uitgang
Ze gingen niet met begeleiding voor de lol door die gangen kruipen. De begeleider is hun 25 jarige voetbaltrainer.

Ik ben blij dat ze er veilig uit zijn gekomen en dat ook alle duikers, navy seals, arts eruit zijn.

Triva
Vlinder

'Ik ben blij dat ze er veilig uit zijn gekomen en dat ook alle duikers, navy seals, arts eruit zijn.'

Eentje helaas niet....

vlinder72
Triva

Dat weet ik.

Maar ik had het over de mensen die er vandaag nog uit moesten komen. Gelukkig verliep dat goed. En dat is toch ontzettend knap.

kip
en nu

Ik ben blij dat het vandaag goed is gegaan. Ik las ergens dat eigenlijk maar 4 personen per keer gered konden worden ivm capaciteit en dat, als er niet meer mee konden gaan, de coach (met begeleiders) dan achter zou blijven en pas morgen gered kon worden en naar buiten zou kunnen komen. Wat een man toch, die coach, ook als je leest wat hij allemaal gedaan heeft in de grot voor de jongens en wat hij iervoor al heeft meegemaakt.
En nu? Ik hoop dat de jongens en coach hier psychisch (ptss?) en fysiek (schimmels, longschade etc) goed uit komen. En de rust en tijd krijgen om te herstellen. Maar dat wordt nog lastig want heel de wereld heeft, net zoals ik, met hen meegeleefd.
En ja, ik verbaas mij ook dat mensen zich een mening vormen, zonder zich (helemaal) in te lezen en die online op een openbaar forum neergooien. Maar dat zie je wel vaker/vaak op het www.

@Emma
Vakantie-activiteit

Ik kom het wel eens tegen op Franse campings met activiteiten: spelologie. Door grotten kruipen, soms met water en je moet geen last hebben van claustrofobie. Ik heb daar nooit iets van begrepen: wie doet dat nou voor zijn lol op vakantie? Misschien om te leren hoe je andere mensen redt ja, verder niet :-(

mirreke
Heldhaftige coach

Nadat deze groep door het water werd verrast, heeft de coach er als (jong)volwassene toch maar mooi voor gezorgd dat alle jongeren/kinderen veilig en in redelijk goede doen zijn gebleven.
Ongelooflijk gewoon.

bloemetje
Emma

Emma, speleologie is écht heel erg gaaf. Heb het vroeger regelmatig gedaan. Heb trouwens ook wel eens te maken gehad met water dat was gestegen. Op de heenweg konden we nog nét met ons hoofd boven water door de ingang. Een paar uur later was de ingang helemaal onder water verdwenen. Spannend, maar stoer!

@Emma
bloemetje

Tja, het wordt niet voor niets zo aangeprezen, ieder zijn smaak.
Ik heb niet eens last van claustrofobie, ik kan goed zwemmen, ik ben fysiek erg sterk maar dit lijkt me echt dood en doodeng. Zelfs met een ervaren gids.

kip
het ging nog bijna mis