Home » Forum » Wonen in leiderdorp

Wonen in Leiderdorp?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Verhuizer
Wonen in Leiderdorp?

Wij kunnen een huis krijgen in Leiderdorp. Maar daar zijn we niet bekend. Is Leiderdorp leuk om te wonen?

Emmawee
Buurgemeente

Het ligt eraan wat je belangrijk vindt, natuurlijk. En waar in Leiderdorp je gaat wonen. Ik ken Leiderdorp niet zo heel goed. Het is een echte buurgemeente die sterk op Leiden is georiënteerd en Leiden is een levendige stad, met veel musea en feesten / evenementen.
Ik woon zelf in een andere buurgemeente. Voor mij is de bereikbaarheid van een station belangrijk en dat vind ik in Leiderdorp wel een nadeel. Te ver van de trein, naar mijn zin. Verder zijn de buurgemeenten allemaal wat tuttig, misschien saai, als je de stad gewend bent. Ik vind dat voor het wonen eigenlijk alleen maar fijn. Thuis de rust en de reuring van de stad op fietsafstand.

Verhuizer
Houtkamp?

Volgens mij heet de wijk Houtkamp.

@Emma
rondlopen

Ga er eens rondlopen op een zomeravond. Misschien krijg je (ondanks de vakantie) een indruk van de sfeer, het ge-bbq, spelende kinderen enz.

Jacquel
Inderdaad, wat vind je belangrijk?

Voor zover ik weet is de Houtkamp een park, dan zal de wijk er wel naast liggen. In de Houtkamp zijn een brasserie en soort kinderboerderij. Winkelcentrum de Santhorst zit er, en iets verderop het uitgebreidere Winkelhof. Als je een hond hebt, mag die vrij lopen in de Bloemerd; even een flinke tippel of een kort stukje met de auto. Er is een goede busverbinding met het station en anders is het ca. 20 minuten fietsen.

Jacquel
O ja

In Leiderdorp kan nog overal gratis geparkeerd worden. Fijn voor je bezoek. In de Winkelhof kun je gratis in de garage parkeren en met winkelwagentje tot je auto komen.

Ikzelf woon niet in Leiderdorp, maar kom er vaak wegens vriendinnen en sportschool. Ik vind het er tamelijk bezadigd, maar dat kan helemaal afhangen van de plek waar je komt.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.