Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Martine-9

Martine-9

18-05-2009 om 12:37

Wraak (vpro)

Ik zat half naar de uitzending over Wraak te kijken bij de VPRO gisterenavond en zag een stukje waarvan ik nou niet weet of het gespeeld of echt was.
Het ging om een ouder echtpaar waarvan de vrouw alleen maar kon katten en zeuren. Er werd gevraagd hoe lang ze al zo was: sinds ze getrouwd waren 60 jaar geleden. Toen twijfelde ik want ze zagen er niet uit als minstens tachtigjarigen. Maar toen hij wegging zette hij haar looprekje net buiten haar bereik en later deed hij dat met een geschild peertje.
Ik heb de rest amper gevolgd, dus kan niet uit de context afleiden of het “grappige” tussendoorfilmpjes waren.
Het kan je maar bezig houden 
Martine

Mamvantwee

Mamvantwee

18-05-2009 om 13:32

Volgens mij gespeeld

Ik zag ook maar een paar minuten (in de reclametijd van een film op een ander net) en zag een stukje over een moeder die samen met een kleuterzoon een spandoek maakte als wraak voor de buitenechtelijke relatie van papa. Duidelijk gespeeld. ALs je het niet aan de acteurs zou zien, dan wel aan de film zelf: als dit niet gespeld zou zijn, hoe verklaar je dan de scènes die je als slachtoffer of dader niet vantevoren ziet aankomen of verteld hebt aan de cameraploeg? En cameraploeg: staat die klaar en te wachten op 'wraak'? Nee dus. Dus geacteerd lijkt me.

Minet

Minet

18-05-2009 om 14:32

Niet gespeeld

Ik heb het ook gezien, ik kan me heel goed voorstellen dat dit echt is. Bizar als je zulke relaties niet kent, maar heel reeel als mensen bv. 'voor de omgeving' niet willen gaan scheiden, zich daarvoor schamen, en dan in een relatie terecht komen waarin men zo met elkaar omgaat.

Mamvantwee

Mamvantwee

18-05-2009 om 14:51

Even opgezocht

Op de website van de vpro staat de aankondiging van de themaavond (was gisteren dus) en o.a. deze zin:

"Het wonderlijk fenomeen wraak, twee uur lang, als een belangrijke sociale en maatschappelijke drijfveer, verbeeld in fictie en non fictie."

Mamvantwee

tonny

tonny

19-05-2009 om 13:17

Ja, die 'kar'

'Jan, laat die kar nou staan!'

En hij maar schuiven met die rollator. Ik heb er ook nog herhaaldelijk aan teruggedacht.

Maar het waren dus acteurs. Nou ja, gelukkig...

Tonny

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.