Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

besje

besje

02-01-2011 om 19:06

Zeilmeisje recordpoging

Ik las ergens dat er een financieel tekort bleek na een aantal maanden voor het zeilmeisje Laura Dekker, de 25.000 euro sponsergeld zou mee gebruikt zijn voor kosten aan de boot, Is het niet zo dat de reis 2j zou duren ? dan is het toch snel dat na 5 maanden er al financieel nieuwe oproepen gedaan zijn ?
De vader zou graag hebben dat zeilmeisje Laura terug meer in de aandacht/pers zou komen. Hoe zit dat eigenlijk ?

Tirza G.

Tirza G.

02-01-2011 om 19:23

Meid

ik heb geen idee hoe dat zit. Ik zou zo zeggen: kijk even op haar website. Daar staat het vast.

Tirza

besje

besje

02-01-2011 om 19:49

Wat ik mij afvroeg

ik heb slechts 'van horen zeggen' en vroeg mij af hoe het zit...
de boot van 150.000 euro, is die ook geschonken of was die van haar vader ?? had ze echt 2.500 euro gestolen van haar vader omdat ze haar zin niet kreeg ?? De ouders zouden graag meer media-aandacht krijgen, maar Laura zelf denkt er nu aan te stoppen ?? Ze volgt helemaal zelf haar havo-opleiding ??
Kunnen alle kinderen tussen de leeftijd van 14 en 16j zulke dingen aanvragen ?? Als mijn avontuurlijke zoon iets (anders) wil, mag/kan ik dat dan voorleggen aan een jeugdrechter ??

landrot

landrot

02-01-2011 om 20:01

Ik zeg niks

ik zeg maar zo, hoezo goed voorbereid?

i rest my case

Puck

Puck

02-01-2011 om 21:52

Goed zo landrot

Lijkt me heel verstandig dat je niets zegt. Jij was degene die al het idee had dat ze nauwelijks het kanaal over kon zeilen in haar uppie bij wijze van spreken. Het zal je nu dus hogelijk verbazen dat ze al een hele oceaan is overgestoken neem ik aan?

landrot

landrot

02-01-2011 om 22:01

Nee hoor

maar ik vind het wel erg opvallend dat "ineens" het geld op is nadat alles z├│ goed voorbereid was. Dat is dus kennelijk niet zo. Op alles berekend volgens eigen zeggen, behalve op geldgebrek. Toch gek.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-01-2011 om 02:03

Waarom hebben

de oude sponsors dan afgehaakt?

Fiorucci

Fiorucci

03-01-2011 om 07:15

Ze gaat verder

Er is weer het nodige geld gestort, ze kan verder zeilen.

Terpi

Terpi

03-01-2011 om 09:23

Toch wat nuance verschil

Volgens mij zit er een lange weg tussen een onverhoopte afhaak actie van een sponsor en na minder dan een *kwart* van je reis mogelijk al moeten stoppen omdat het geld op is. Los van de discussie of ze ooit had moeten starten, daar waag ik me niet aan, roept het bij mij wel ook de vraag op of het in ingecalculeerd was dat sponsors kunnen afhaken. Die kunnen toch ook failliet gaan ofzo? Daar moet je dan toch wel een bepaalde vorm van backup voor hebben lijkt me? Je kunt niet alle risico's 100% afdekken, dat lijkt me evident, maar nu lijkt het wel alsof de risisco's helemaal niet ingecalculeerd zijn. Maar goed, ik heb geen idee van een kostenplaatje van dit soort ondernemingen en eveneens niet van sponsorcontracten dus het is maar mijn ingeving over het geheel ;)

Interview in volkskrant

Ik heb het interview met Laura's vader gelezen in het Volkskrant Magazine. Dat werpt (voor mij althans) toch wel een nieuw licht op de zaak. Volgens mij zijn vader en dochter allebei gewoon twee heel eigenzinnige mensen die zich niet kunnen/willen conformeren aan wat zogenaamd de norm is in onze samenleving. Laura wist als heel jong meisje al precies wat ze wilde en waarschijnlijk is ze een mini-versie van haar vader.

Er zijn naar ik begrijp een aantal sponsoren afgehaakt vanwege alle slechte publiciteit en zelf willen ze met bepaalde bedrijven (bijv. Eyeworks van Oerlemans) geen zaken doen omdat die in hun woorden alleen uit waren op sensatie. Stickers van sponsors op haar boot vond Laura lelijk. In diezelfde Volkskrant stond ook een kort artikel met daarin een verwijzing naar de site Help Laura de wereld rond en dat heeft wat geld opgeleverd waardoor ze nu verder kan.

En wat incalculeren van risico's betreft, als je ├╝berhaupt al zo'n avontuur overweegt, denk je waarschijnlijk anders over risico's dan de gemiddelde, tegen alle gevaren verzekerde Nederlandse burger.

Ik zou overigens iedereen die zo te hoop loopt tegen Laura willen aanraden dat interview en de bijbehorende achtergrondinformatie eens te lezen.

Chris

vlinder72

vlinder72

03-01-2011 om 10:39

Klopt chris

Ik vond het interview ook verhelderend. Ik was altijd al niet zo negatief over de zeilreis. Wel vond ik de manier waarop alles ging belachelijk en vader kwam over als een pushende ouder.

Dat blijkt dus niet zo te zijn. Ik vond vooral het stuk waarin hij uitlegt hoe het ging toen Laura op zesjarige leeftijd zelf wou gaan zeilen in Friesland heel interessant. En ook zo lief dat hij haar stiekem in het oog hield door langs de wal te fietsen.

Verder is het nogal een koppige tante. Stickers zijn lelijk dus geen reclame op de boot (dag, sponsor). Ook gaf hij aan dat zij nu heus nog wel door kon met zeilen maar ze konden haar nu lang niet zo goed begeleiden.

Des te knapper dat zij nu toch maar zonder problemen naar Sint Maarten is gevaren.

Ik hoop echt dat zij het redt. Ik vind het een prestatie (voor iedereen trouwens, leeftijd maakt mij niet eens zoveel uit).

Life cycle

De meeste mensen doen de dingen zoals alle mensen ze doen. Een logische life cycle, zelfs voor mensen die zich uniek vinden. Daar zijn er op wereldschaal namelijk ook steeds weer genoeg van om ook bij hen een patroon te ontdekken.
Dus schreef ik op Ma, 24 Augustus 2009 07:56 "Eenmaal bij de Cariben aangekomen, komen de meesten ook niet verder. " en op Wo, 23 December 2009 22:21 "Ondertussen, met dat bootje en dat budget, is het waarschijnlijk dat ze niet verder komt dan St Maarten. "
Precies daarom vond ik het volkomen onzin om zo hysterisch te doen over het voornemen. Laat dat kind gewoon gaan, het snode plan beperkt zichzelf. Zonder al die aandacht die de paniek veroorzaakt heeft, was het einde nu echt daar geweest.
Dankzij de paniek is er nu weer geld. Fijn.
Volgende stop: Galapagos of Tahiti. Dan houdt het daar weer op.
Tenzij ze telkens weer in staat is om geld bij elkaar te praten voor het volgende stuk van haar missie. Als haar dat werkelijk en de hele wereld rond lukt, dan is ze meteen ook klaar voor een Belangrijke Baan in het bedrijfsleven.
Dat geld bijelkaar praten, dat is veel ingewikkelder en onzekerder dan de wereld rond zeilen.
Groet,
Miriam Lavell

cqcq

cqcq

03-01-2011 om 13:52

Laat haar toch

Met veel plezier lees ik regelmatig haar blog. Ik denk dat ze behoorlijk gegroeid is afgelopen jaar. Mijn kind zou niet mogen, ik moet er niet aan denken. Maar ik bewonder wel wat ze tot nu toe voor elkaar gekregen heeft.

(en of ze het nu haalt of niet, de ervaringen die ze tot nu toe opgedaan heeft neemt niemand haar meer af)

Kaaskopje

Kaaskopje

03-01-2011 om 17:25

Drommels

Jij weet dat er sponsors hebben afgehaakt, daarmee wist je meer dan ik. Dus wie weet wist je de reden ook:-) Verder interesseert het mij bijzonder weinig.

Moek

Moek

04-01-2011 om 10:09

Waarvoor heeft ze eigenlijk geld nodig?

Die boot vaart op windkracht, neem ik aan. Dus benzine hoeft ze niet te hebben. En eten moet ze toch, ook aan de wal.

Misschien heeft ze wat meer VOC mentaliteit nodig? (smokkelen en zo).

Puck

Puck

04-01-2011 om 10:16

Moek

Wat dacht je van kosten die de boot met zich mee brengt zoals onderhoud, vervanging van kapot materieel etc.
Brandstof heeft ze wel zeker nodig. In principe niet om te zeilen, maar wel voor verwarming en koken en misschien de generator neem ik aan.

Minet

Minet

04-01-2011 om 10:25

Havengeld

Havengeld is ook niet misselijk! En wat dacht je van haar begeleiding?

Pluk53

Pluk53

04-01-2011 om 10:31

Begeleiding?

het was toch een solo-tocht ;).

Domme vragen bestaan niet?

Hm
Ik twijfel.
Groet,
Miriam Lavell

Moek

Moek

04-01-2011 om 14:37

Krantenwijkje?

Als dat smokkelen misschien wat veel gevraagd is op die leeftijd?

Moekje

Heb jij wel eens een vis een krant zien lezen? Ik denk niet dat ze snel aan een krantenwijkje komt op de oceaan of ander watertje.

Dat kind hoeft niet te smokkelen. Er zijn genoeg welwillende mensen die in hun sponsorbuideltje zullen tasten.

landrot

landrot

05-01-2011 om 12:01

Solo

ja, hoe solo is het als je constant achtervolgt wordt? Daarbij, Laura was toch zo handig en kon zelf haar boot repareren? Ik zie wel erg veel gaten in het verhaal. De rechters is een rad voor ogen gedraaid. Maar inderdaad, M. Lavell heeft gelijk. Ga maar lekker, ergens houdt het een keer op, men blijft de portomonnee niet trekken.

Puck

Puck

05-01-2011 om 13:28

Zelf repareren

Wat heeft zelf een boot repareren nu met geldgebrek te maken. Voor zelf repareren zal je nog steeds de materialen moeten kopen lijkt me? En welk rad is de rechters nu voor ogen gedraaid, voor zover ik me meen te herinneren was men vooral bang dat ze gevaar liep en dat ze niet voldoende zeilvaardigheid had. Nou, vooralsnog blijkt dat dus helemaal goed te gaan, ze is toch maar mooi de oceaan over gekomen.

mirreke

mirreke

05-01-2011 om 14:48

Zuur

Het zuurpruimgehalte is weer eens lekker hoog, in sommige reacties. Hadden jullie geen goede voornemens voor 2011? De dingen eens van een zonniger kant bekijken bijvoorbeeld?
Over Laura: dat was een goede tip Chris, dat interview! Nou vond ik het sowieso gewoon hun eigen zaak. Als een plan zo far out is dat een huisje-boompje-beestje mens ervan steigert, zal het juist wel snor zitten. Anders kom je daar niet op.
En verder denk ik dat ze het prima doet, die Laura. Geen gedoe aan haar boot met stickers en zo, geen exclusieve media-aandacht die natuurlijk alleen gefocust zou worden op de momenten dat het slecht gaat. Geen concessies aan sponsors. Gewoon een lekkere eigenzinnige meid die stilletjes komt waar ze wil. Er werd eerder ook al (zo naar) gesuggereerd dat het zo'n meisje was dat het om de aandacht ging, zo'n verwende. Die indruk heb ik juist niet, integendeel. Gewoon een meid die de handen uit de mouwen steekt als het nodig is en haar ding doet. Ik vind het zelf superknap van haar.

landrot

landrot

05-01-2011 om 15:47

Ach

ik ga slechts uit van wat pa en Laura Dekker zelf steeds verkondigt hebben. En verder denk ik, als je je zo goed had voorbereid, dan had je ook voor genoeg geld moeten zorgen om eventuele reparaties op te vangen. en verder vraag ik me werkelijk af hoe solo je nu eigenlijk vaart. En waarom moet er een helikopter op je af gestuurd wordne als je er bijna bent? Dat geld had dan wel beter besteed kunnen worden.

Nou ja, hoe dan ook, van mij komt er geen cent in elk geval

landrot

landrot

05-01-2011 om 19:23

Ik was

ook eigenlijk niet van plan te reageren in dit draadje, heb het ook niet gestart, ondaks dat ik dit bericht ook gezien had. Dus.

Puck

Puck

05-01-2011 om 20:48

Nou landrot

In dat geval kun je een voorbeeld nemen aan Laura. Die voert haar plannen uit, jij laat ze direct varen. :)

landrot

landrot

05-01-2011 om 21:11

Ja leuk

inderdaad heel lollig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.