Home » Forum » Zonwering

Zonwering

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ingmyr
Zonwering

Hoi allemaal,

man en ik hebben een verschil van mening over hoe de zon buiten te houden.
Wij hebben boven bij alle ramen jaloezieën en hij zet ze schuin naar boven en ik schuin naar beneden. ik denk nl dat als ik ze schuin naar beneden zet en dan (wat dan bij het raam zit is beneden en de andere kant omhoog snap je)komt de zon minder binnen hij zegt van niet.
Zoals hij ze zet kan de zon van boven zo erdoor naar binnen schijnen en dat klopt dan volgens mij weer niet.
Dus wie weet hoe het wel moet ze gaan niet helemaal dicht want dan heb je de warmte erachter.
Man zei al vanmorgen zet maar op het forum kijken wie er gelijk heeft.

ingmyr

Chiquita
Hier overlegd

met man. Jij hebt gelijk, naar beneden maar als het dus jaloezieën zijn, met de bolle kant naar het raam toe.

ishtar
Ingmyr

ik denk dat jij gelijk hebt. Als je ze andersom zet moet je ze heel strak dichtdoen wil je de zon buitensluiten (en dan nog lukt het me niet, net uitgeprobeerd;-) ). Bij jouw manier kun je er toch wat licht in laten. Ik hoefde hem maar half dicht te doen en er kwam al geen zon meer naar binnen.

ChrisH
Jouw manier

Ik doe ze zelf altijd dicht op jouw manier omdat ik vind dat het licht dan mooier wordt gefilterd. Of het de zon echt beter buitenhoudt, durf ik niet te zeggen.

Overigens heeft mijn man ook de neiging om ze op de manier van je man dicht te doen. Typisch.

Chris

Guinevere
Nog een stem

Ik stem ook voor Ingmyr. Anders schijnt de zon er toch gewoon tussendoor???

Vic
Wat ingewikkeld

Ik draai de luxaflex altijd naar boven (denk ik), zodat de holle kant naar me toe gedraaid is. Zo houd je de zon het beste buiten, maar andersom vind ik het eigenlijk mooier staan.

albana
Geleerd van buurman

Ik heb van de buurman (die luxaflesverkoper is) geleerd dat de gladde bolle kant de zon weerkaatst en die moet de zon naar buiten sturen.De matte holle kant moet dus naar je toe staan....Bij ons is de luxaflex dan dakpansgewijs aan de buitenkant. Ik probeerde het net uit en het is wel donkerder andersom...maar volgens buurman gaat het om de lichtweerkaatsing dus is het zo goed. En als ik buiten kijk (net gedaan) heb ik 'm netzo als buurman....dus het zal echt wel goed zijn. Is een aardige man...die écht helemaal in-too-the-luxaflex is...en er zo ongeveer een studie van gemaakt heeft. Dus ik ga er maar van uit dat die het weet.
Buurman beweert trouwens ook dat luxaflex niet geschikt is voor slaapkamerverduistering. Daar is het niet voor bedoeld en in slaapkamers is teveel stof voor een goede toepassing van luxaflex. Luxaflex is echt bedoeld om de warmte buiten te houden en voor regulieren van het licht. Maar niet als slaapkamergordijn. Wij hebben dus op de slaapkamers een verduisteringsgordijn (ook van buurman)en buurman zelf heeft screens aan de binnenkant.
groeten albana

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.