Home » Forum » Zoon heeft huis gekocht

Zoon heeft huis gekocht

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
alleen
Zoon heeft huis gekocht

Onze zoon heeft een klushuis gekocht. Hij doet dit samen met zn vader. Uitwerken en bestellen etcetc. Dit gebeurt savonds en in het weekend. Het gaat nergens anders meer over. Ik zelf vind het stressvol.
Gisteren de hele dag lawaai van het maken van kozijnen. Nu zijn ze bezig met verven. Etcetc.
Maar hoe krijg ik het voor mij rustig

Triva
maar

woon je in dat klushuis dan?

ElenaH
Doordeweeks

'Dit gebeurt savonds en in het weekend.
Maar hoe krijg ik het voor mij rustig'

Doordeweeks overdag wordt er dus niet geklust. Dan is het toch rustig? En het is maar tijdelijk, op een dag is het huis klaar.

Flavia
Waar?

Staat dat klushuis naast jullie huis dan? Of ga je mee naar het huis?

Ik kan me voorstellen dat er weinig andere gespreksonderwerpen zijn. Er komt nogal wat bij bij een klushuis.

Hoe snel willen ze het af hebben en gaat je zoon er dan in wonen of is het een doorverkoopproject?

Als je last hebt van de herrie en je zelf geen klus hebt zou ik niet meegaan naar de bouw. Ook kun je vragen of ze de planning willen bespreken op een apart momenten niet onder het eten of andere gezinsactiviteit. Hoewel dat lastig kan zijn want mijn bouwers bellen en appen ook op de gekste tijden en verwachten dan een antwoord.

alleen
reactie

Het klushuis is 20 minuten rijden vanaf ons huis.

Echter het materiaal wordt bij ons opgeslagen, waaronder stenen en dakpannen.
Wij hebben een groot terrein er voor.

Maar ook de kozijnen worden bij ons gemaakt in de schuur, dat doet mijn vriend. En dat was zaterdag de gehele dag lawaai.
'svonds nog de schuur opruimen, toen heb ik wel meegeholpen.
Gistermiddag hebben mijn zoon en zijn vriendin de kozijnen in de grondverf gezet.
Wij zitten dan buiten, even niet meehelpen. Maar ik vind het dan niks dat zij in de schuur bezig zijn terwijl wij lekker niets doen.

En je zit savonds met het eten, waar eten ze. En volgende week is het voor iedereen vakantie en dan gaan ze beginnen met het dak. En dan zijn daar vaak en wat ik ga of moet doen is. Ja., misschien boodschappen, zorgen voor wat eten, opruimen.

Maar ik altijd gezegd dat ik zelf geen huis meer ga bouwen, wij hebben 2 huizen gebouwd, en onze eigen huis is nog steeds niet af.

Flavia
Waarom?

Ok, het is hun huis, ze werken er zelf aan. Toevallig is die locatie van jullie. Het zouden net zo goed de buren kunnen zijn die aan het klussen zijn en herrie maken.
Dat betekend niet dat jij ook wat moet doen. Alleen als ze het expliciet vragen.

Ik zit ook rustig in de tuin van mijn toekomstige huis terwijl de electricien en timmerman nota bene in mijn eigen toekomstige huis bezig zijn.

De werklui zorgen zelf voor hun eten. Dat moet jou zoon dan ook doen: betekend vooral op tijd aangeven of hij mee eet of iets mee wil nemen en als ze meeeten hoe laat.

tsjor
Misschien

'onze eigen huis is nog steeds niet af.' Misschien kun jij ondertussen je eigen huis afmaken? Maar iemand die opruimt, veegt, op tijd zorgt voor eten en koffie, dat is ook al heel wat waard.

Tsjor

Flavia
Tjor

Een huis is toch pas 'af' op het moment dat je het wil gaan verkopen. 😉

juf Ank
kan het zijn

Dat je moeite hebt met het intensieve contact wat er nu tussen je zoon en je ex is? Voel je je buitengesloten omdat ;zelfs' je vriend meehelpt?
Ik vind je bezwaren eigenlijk best wat vergezocht of je moet een enorme stresskip zijn. De verbouwing is niet bij jouw thuis en je wordt niet 'gedwongen' om te helpen, er wordt je niets gevraagd, maar hebt blijkbaar toch een soort schuldgevoel. Ik kan dan ook niet anders adviseren dan om het geheel los te laten.

ElenaH
Verwachtingen uitspreken

'Maar ik vind het dan niks dat zij in de schuur bezig zijn terwijl wij lekker niets doen.'

Blijkbaar zet je jezelf enorm onder druk met een verwachting van hoe je je moet gedragen. Ik kan me voorstellen dat je dan het gevorel hebt dat je je huis en je leven een beetje kwijt bent. Waarom bespreek je die verwachting niet gewoon? Pols bij je vriend en bij je zoon of zij inderdaad verwachten dat jij meehelpt of de hele dag klaar zit om koffie te serveren. Maak afspraken over het mee eten. Wanneer wel, wanneer niet, hoe laat wil je het uiterlijk weten? Kook je, of haalt je zoon Chinees voor iedereen?

Door wat meer structuur in de afspraken te brengen, heb je misschien minder het gevoel dat je de grip op je dagindeling kwijt bent.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.