Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Polly Shearman

Polly Shearman

12-02-2009 om 17:02

Zoons vinden ganzen eieren wat nu?

Zoons waren met vriendje aan het spelen en toen zagen ze in een sloot 3 ganzen eieren drijven... geen nest in de buurt ze dreven in het water.
Ze hebben ze nu mee naar huis genomen en willen ze nu uitbroeden??

wat nu? hoe moet dat nou?
Is moeder gans haar eieren nu kwijt? geen idee hoe lang ze daar al lagen. maar stel dat er babyganzen in zitten, dan zijn die toch al dood als moeder gans er al een tijd niet op zat??

aaaaah mijn moeder hart leeft mee... zoons zijn door het dolle heen en moederen over hun eieren...

Oudste zei: als ze niet uitkomen eten we ze toch op !!

aaaaaaaaaargh nee natuurlijk niet! heb even het verschil tussen een bevrucht en een niet bevrucht ei uitgelegt.. maar dat kan je van buiten niet zien toch??

groet, polly

Weg ermee

Mijn zus en ik hebben op die manier een keertje eendeneieren "gered", maar het enige dat we bereikt hebben met onze uitbroedpogingen is dat ze stuk sprongen en onze slaapkamer in een ongelooflijk stank zetten. Weg d'r mee, dat komt niet meer uit.

Polly Shearman

Polly Shearman

12-02-2009 om 18:59

Ik ben zojuist oma geworden

van een stinkend dood goedje! bleeeh
de 3 eieren lagen in doeken gewikkeld op de verwarming en ineens "plop" heeee zei middelste mijn ei komt uit...
direckt een heerlijke stank ( joh rotte eieren lucht?? )
en ja hoor het ei was kapot.. bleeeh..

de andere 2 eieren zijn nu naar buiten verhuist tot dat de oudste thuis komt van de training, dan zullen we even overleggen en waarschijnlijk gaan ze morgen de container in als vriendje ook afscheid heeft genomen van zijn rotte ei.

Ik vind het hylarisch, dit soort akties had ik vroeger als kind ook. Lekker bij de sloot spelen, vind het super fijn dat mijn zoons dat nu ook doen.
Lekker vies worden en avonturen met eieren beleven is toch veel spannender dan alleen de trampoline in de tuin?

groet, polly

Hahahaha

Precies zoals bij ons vroeger, dus. "Plop" en stinken maar...

Hahaha

zo grappig mijn kids hebben ook vaak zulke dingen.
ooit nam oudste slakjes mee naar huis alleen in wist het niet hij had allemaal slakken in zijn jaszak gedaan en 'savonds ineens allemaal slakjes op de muur.Jakkie!
wel 30 slakken op de muur en ik me maar afvragen waar ze weg kwamen.Tot de volgende ochtend een hele verdrietige zoon zijn diertjes zocht en huilend vertelde dat al zijn lieve slakjes weg waren zucht....

Ziek vogeltje

Ik was een jaar of 8 toen ik een ziek vogeltje vond en mee naar huis nam. Keurig in een schoenendoos gelegd op een dekentje, hij bewoog nog maar een klein beetje.
Mijn moeder ging heel hard gillen toen ze thuis kwam, het beest zat vol met maden.......

Lionne

ilsepilse

ilsepilse

12-02-2009 om 22:02

Jikes

lionne hij bewoog nog een beetje :S ...

Polly Shearman

Polly Shearman

13-02-2009 om 08:45

Oh god

zoons komen deze morgen van de trap af, druk in gesprek : "ja maar ik mag hem een naam geven"" euh heren? wie> Nou onze babygans als die uitkomt...
Nee jongens die komt niet uit. Ja maar er is nog een ei heel!!! Ja maar dat zal net zo rot zijn als het andere, dus helaas, geen baby ganzen....

middelste zoon ontroostbaar: boehoe boehoe en ik had hem zo graag groot zien worden...

zucht..

Rembrand

Rembrand

13-02-2009 om 09:09

Bij ons wel gelukt met eendenei.

Mijn moeder vond jaren geleden ( vorige eeuw ;-))
een eendenei op het pad naast hun huis. Aangezien het nog warm was heeft ze het in een bakje op de verwarming gezet. Het ei kwam uit, en wij hebben het jonge eendje enige weken in huis gehad. We leerden hem zijn eigen eten zoeken door Brinta in water te strooien en hem rond te laten zwemmen, en hij kon zo lekker in je samengevouwen handen in slaap vallen !
In de nacht moest hij in een wasmand omdat mijn moeder niet wilde dat hij de huiskamer onderkakte.
Hij vond dit niet leuk en probeerde vaak uit alle macht om eruit te komen. Wij hebben hem toen een keer s'ochtends dood gevonden. Waarschijnlijk toch bezeerd of te lang doorgevochten voor de vrijheid.
Zijn/haar naam was Keetje Tippel.
M.

Holiday

Holiday

13-02-2009 om 09:20

Oh ik ben jaloers

Ach wat een prachtige verhalen!! Wij wonen sinds kort bij een slootje maar mijn kinderen hebben helemaal geen interesse...ooo wat jammer. Dit voorjaar sleur ik ze gewoon mee voor een middagsessie kikkerdril vangen. Wat erg dat ik die kids zelfs daarmee achter de kont moet zitten...zucht

Holiday

Roos

Roos

13-02-2009 om 09:36

Vogeltje

Als kind hadden wij een keer een uit zn nest gevallen vogeltje wat nog niet kon vliegen gevonden en mee naar huis genomen. Na druk overleg met de dierenarts over terugzetten of niet hebben we hem gehouden en grootgebracht met een pipetje. Het was zo geweldig.
Iedere keer floten we een bepaald deuntje bij het vogeltje. Toen we hem buiten vrij lieten is hij nog weken (nou ja, weken, in mijn herrinering dan) naar ons toegevlogen als we dat deuntje floten.
Zucht...zulke avonturen beleef je toch niet meer als je groot bent ;-).
Roos

ilsepilse

ilsepilse

13-02-2009 om 10:28

Zwanen

wij en de hele buurt waren vorig jaar getuige van vader en moeder zwaan die een nest hadden gemaakt ad overkant van de sloot.
Spannend spannend tot de 4 eiers uitkwamen.
Tot ... 2 dagen na het uitkomen vd eiers pa zwaan ma zwaan van het nest gooide (echt buren hebben hem haar zien in mekaar pikken) en terugkwam met een stiefmoeder met haar eigen 4 kinderen.
Stiefmoeder heeft vader zijn kinderen een voor een kopje onder geduwd. De hele buurt was er niet goed van ...
ilse

mirreke

mirreke

13-02-2009 om 10:39

Zwanenleed...

Wat raar zeg! Meestal zijn zwanen hun hele leven bij elkaar. Misschien had pa bigamie gepleegd en wilde samen verder met zijn ware liefde.
Serieus, wat naar om te zien! In onze vroegere buurt waren ook altijd veel zwanennesten, altijd prachtig om te zien hoe de ouders hun nesten groot brachten

Agressieve zwanen

Nou ik heb ook heel wat agressieve zwanen meegemaakt hoor. Het is echt geen uitzondering als zwanen(mannetjes?) hun kroost verzuipen. Ik ben overigens als de dood voor zwanen en ganzen, brrrr.

Vera*

Vera*

13-02-2009 om 14:09

Zwanen op eieren ot

In Zuid Engeland is een gebiedje waar witte zwanen al eeuwenlang spontaan komen broeden. Dat is nu een bezienswaardigheid. De zwanen worden gevoerd en verwend en zijn ook niet bang voor mensen. We zijn er twee jaar geleden in mei geweest en dan loop je gewoon vlak langs een broedende zwaan en ze doen niets! Dat was heel indrukwekkend. Kom je er in juli of augustus dan moet je schijnbaar opletten waar je je voeten naar zet ivm de jonge zwaantjes.

Wat sneu voor je jongens

Ik kan me voorstellen dat ze het al helemaal zagen zitten!
Vroeger hadden wij thuis regelmatig merelnestjes gehad in de boom. Eentje was zo tam dat ie op ons bord kwam zitten om te kijken of we kaas hadden! Zo leuk. Ik lustte helemaal geen kaas maar als ik buiten ging eten dan nam ik een stukje kaas mee en hup...zat ie weer op mijn bord!

mirreke

mirreke

15-02-2009 om 14:36

Stress?

Ik vermoed dat het met stress te maken zal hebben. Dan gaan dieren gekke dingen doen.
Ik heb 20 jaar in een wijk met heel veel zwanen gewoond, veel nesten meegemaakt, samen met de hele wijk waken als het spul aan de wandel ging, en heb nog nooit gezien dat een zwaan zijn jong verdronk. Wel zijn de zwanenmannen dan veel beschermender, wat mensen als aggressief interpreteren. Hij wil alleen maar zijn kroost beschermen, mensen moeten daarmee leren omgaan.

Polly Shearman

Polly Shearman

16-02-2009 om 09:02

Update, ja ze broeden

Een beetje verderop in een struik ligt een nest met eieren, daar blijven ze uit de buurt want daar zit wel eens een gans... maar ook niet altijd..
Moet zo'n beest niet bij zijn nest blijven?
Ik heb er weinig verstand van, maar volgens mij is de gans van slag, vorige week was de sloot nog dicht gevroren..??

groet, polly

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.