Home » Forum » Onderzoek naar hechting met uw kind

Onderzoek naar hechting met uw kind

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merel
Onderzoek naar hechting met uw kind

Hallo allemaal,

Wij zijn Merel en Bente en zijn eerstejaars Psychobiologiestudenten aan de UvA (Universiteit van Amsterdam). Voor ons vak Evolutie & Gedrag moeten wij een onderzoek opstellen met betrekking tot dit vakgebied. Wij willen graag onderzoek doen naar de verlofperiode bij man en vrouw in relatie tot ontwikkeling en tijdsbesteding met het kind. Hiervoor zijn wij op zoek naar (toekomstige) biologische ouders, van kinderen tot en met 16 jaar, die samenwonend en/of getrouwd zijn. Met behulp van deze vragenlijst hopen wij een antwoord te kunnen krijgen op onze onderzoeksvraag. Deze vragenlijst vraagt ongeveer 15 minuten van uw tijd. Neem in acht dat in deze lijst persoonlijke vragen zullen voorkomen, maar wij verzekeren u dat wij met respect met uw privacy om zullen gaan.

Wij willen u graag alvast bedanken voor uw moeite en tijd!

https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0jE2LkmYEox6101

Bosbes
niet helemaal goed

Beste Merel en Bente,
Wat een aardige uitnodiging, die wilde ik invullen!
Ik heb een kind van 16+ en een kind van 16 precies.
Maar dan is niet alles goed in te vullen.

Wat is het geslacht van uw eerste kind? *jongen
Welke leeftijdscategorie? ...eh..16+, maar die staat er niet bij
Dus dit kan niet, raar om dan net te doen alsof mijn eerste kind een meisje was, omdat ik haar alleen kan gebruiken voor dit onderzoek.

Ook kun je helaas niet terug naar je vorige antwoord als je het wil verbeteren.

Over de vraag hoe je de verdeling in zorg zou willen: ik wil 50-50 invullen. Maar niet voor de eerste pakweg 6 maanden, toen ik nog veel borstvoeding gaf. Natuurlijk deed mijn man dan andere dingen wat meer, maar in totaal zat ik toch een stuk meer met de baby tegen me aan. Tussen 6 en 12 maanden ging het steeds meer richting 50-50 denk ik.

Tot slot nog een tip. Mijn man werkte niet fulltime. Ik ook niet helemaal, daar niet van, maar we hebben een prachtige verdeling gehad.
Dat wordt ook niet duidelijk.
Nu had ik alleen nog ingevuld: vrouw 5 maanden vrij, man 2 dagen (en later 1 dag per week extra). Lijkt zeer onevenwichtig maar de werkelijkheid was anders.

Ik ben helaas gestopt met de vragenlijst omdat ik niet in kon vullen dat mijn eerste kind ouder dan 16 was en omdat ik niet terug kon naar een vorige vraag. En omdat ik wist dat je uit mijn vragen verkeerde conclusies kon trekken. Trek dan die verkeerde conclusies maar uit andervrouws (of -mans) antwoorden.

Maar wel veel succes Bente en Merel! :-)

Ginny Twijfelvuur
Ook gestopt

Ik liep vast op de vraag voor wie het kind kiest als het iets buitenshuis kan gaan doen. Daar maakt ie geen onderscheid in.

Guera
Idem

Eens .et hierboven. Ook gestopt

Hanne.
ook gestopt

Ik ben ook gestopt, te veel zaken waar je eigenlijk geen antwoord op kan geven omdat ik niet kan kiezen of waar ik het niet weet

(ik weet echt niet hoeveel verlof mijn partner 16 jaar geleden precies heeft genomen)

Moest stiekem ook wel lachen om de stelling:
"Is het u opgevallen tijdens uw zwangerschapsverlof dat uw partner ander verlof had? Denk aan voor en na de bevalling.

Ehm... het is best lastig om te missen dat er 16 weken zwangerschaps en bevallingsverlof is en géén partnerverlof (vooruit max 2 dagen calamiteitenverlof om bij de bevalling te zijn en aangifte te doen). 16 jaar geleden bestond parnerverlof nog niet.

En mijn kind komt vaak gewoon naar de persoon toe die op dat moment thuis is. Kan vader, maar kan ook moeder zijn.

AnnaNiem
Verlof

Ik was werkloos ten tijde van de geboorte en vervolgens heb ik 10 jaar verlof genomen. Die keuze miste ik.

En toch vind ik onze verdeling eerlijk en 50/50. We zijn beide verantwoordelijk voor het gezin, huis en financiële plaatje. Mijn man heeft er voor gezorgd dat dat financieel kon door fulltime te blijven werken. Dat maakt hem niet minder vader of minder betrokken of de band slechter. Fulltime huisvrouw maakt mij ook niet meer moeder. Alleen bij een jonger kind zit je als huismoeder dan dichter op de dingen, gaan de medische afspraken vaak zonder vader, ziet frustraties van school eerder etc. Dat is een logisch gevolg, maar mijn man is bij elke ouderavond, medische intake/beslisgesprek geweest. Ik vond de vraag wie je kind kiest voor een uitje dan ook wat raar. Het liefst wil ze ons beide mee maar als ze moet kiezen dan hangt het af van wat ze wil doen. De bioscoop en winkelen; mama. Maar met de hond uit en naar natuurwetenschappelijke dingen; papa.

Paro
Wel afgemaakt

Bij ons is de situatie namelijk duidelijk, kind trekt enorm naar mij, zijn moeder. En inderdaad, ik had ook veel meer verlof dan vader, die trouwens parttime werkt en tijd genoeg heeft voor kind. Ik moet mijn man echter aan zijn haren bij de zorg en opvoeding betrekken, en het grootste deel van de tijd is hij zo niet fysiek, dan toch in elk geval mentaal elders. De enquête was echter ineens afgerond, zonder mogelijkheid nog opmerkingen te maken, dus ik ben bang dat we gaan dienen als argument voor een langer vaderschapsverlof.

rode krullenbol
Beste Paro,

Je schrijft : "dus ik ben bang dat we gaan dienen als argument voor een langer vaderschapsverlof"

Als ik het vragen mag: om welke reden vind je dit bezwaarlijk?

Rode krullenbol

Paro
Bezwaar

:) Je hebt gelijk. Geen bezwaar tegen langer ouderschapsverlof.
Waar ik wél bezwaar tegen heb is dat ik met het invullen van deze enquête een vrij simpel wereldbeeld lijk te hebben bevestigd. Geef de vaders meer tijd, dan zijn alle problemen op het gebied van zorgverdeling de wereld uit. Ik had graag gezien dat deze studenten lieten zien dat ze begrijpen dat 'post hoc, ergo propter hoc' niet altijd opgaat. In deze enquête heb ik daar niets van teruggevonden, wat me tegenvalt bij universitaire studenten.

Bosbes
eens Paro!

Helemaal eens, Paro!

Zo komt de vooronderstelling lekker helemaal uit.
De sociale wetenschappen...
maar het kan wel beter.

Ik hoop dat de studenten niet alleen naar binnengekomen enquetes kijken maar ook nog even op dit forum. Anders zijn onze opmerkingen echt voor niets.

mijk
zelfde probleem

mijn eerste kind is 18 de tweede 15 maar jullie vragen kan ik dus niet invullen.

Marieke

ElenaH
Hier

Ik mocht 'm ook niet invullen, omdat ik nu alleenstand ben. Maar toen mijn kind geboren werd, was ik nog gewoon getrouwd ...

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.