Home » Forum » Onderzoek naar invloed op smartphone gebruik

Onderzoek naar invloed op smartphone gebruik

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merlijn
Onderzoek naar invloed op smartphone gebruik

Hallo allemaal,

Hulp gevraagd!

In het kader van onze afsluitende thesis voor de bachelor opleiding psychologie doe wij onderzoek naar de invloed van ouders op het smartphonegebruik van hun adolescente kinderen.

Wij zoeken ouders van een kind tussen 12 tot 17 jaar om een online vragenlijst in te vullen. Dit gebeurt anoniem. De vragen gaan vooral over uw adolescente kind.

U zou mij en mijn medestudenten erg helpen als u de tijd zou willen nemen om onze vragenlijst over het onderwerp in te vullen. Het invullen duurt ongeveer 10 a 15 min.

U kunt de vragenlijst invullen door op de volgende link te klikken:
https://lab.ou.nl/ls/index.php/737696?lang=nl.

Alvast heel erg bedank!

Ad Hombre
WTF?

"Welke opleiding volgt uw kind momenteel?
Kies één van de volgende antwoorden
A-stroom
B-stroom
BuSO
ASO
TSO
KSO
BSO"

Wat is er mis met VWO/HAVO/Gym?

WTF is A-stroom?

Deze enquete is blijkbaar te moeilijk voor mij...

Bosbes
ik denk

Ad, ik denk dat je hebt ingevuld dat je in Belgie woont. Daar is ASO en dergelijke normaal. Ik heb wel Havo, vwo etc.

Ad Hombre
Bosbes

Aha, zie je, die enquete is inderdaad te moeilijk voor mij ;-)

Pennestreek
Ingevuld

maar ik miste toch wel een paar keer de optie 'niet van toepassing' of 'variabel'.
Bijvoorbeeld, bij het tijdstip van thuiskomen in het weekend of bij het moment van wakker worden, had ik variabel in willen vullen. Het ligt er maar aan of ze een leuk feest heeft dat tot 2 uur duurt, of dat ze een avond bij een vriendin gaat chillen. Ze mag van mij niet ieder weekend tot 2 uur weg (al helemaal niet als wij haar moeten halen), maar voor een keertje mag dat natuurlijk best. En uitslapen doet ze heel graag na zo'n feestje, dan wordt het zo 12 uur (langer laat ik haar eigenlijk niet liggen) maar ze wordt dan niet uit zichzelf wakker. In andere gevallen zet ze soms zelf de wekken als ze vroeg moet werken, of ik pluk haar om ca. 10.30 uur uit haar nest. Dan heb ik er al een halve dag opzitten en vind ik het welletjes. Maar als puber-volgens-het-boekje vindt ze dat zelf natuurlijk belachelijk vroeg. En of dat nou gerelateerd is aan het haar smartphonegebruik, mwoh, ik kon ook heel goed uitslapen op die leeftijd, en toen waren we heel hip met onze telefoon met druktoetsen ipv een draaischijf ;-). Nou ja, naar eer en geweten ingevuld.

Tine Winkel
hier ook uitleg gewenst

idd ook bij het onderdeel over hoe laat thuiskomen. Mij gaat het namelijk niet om het tijdstip van thuiskomen, maar om 'niet alleen naar huis komen' en 'ons laten weten wanneer je vertrekt'. Dus ze stuurt een appje bij vertrek en fietst dan in groepje naar huis. Dat mag om 11 uur zijn of om 2 uur - dat maakt ons weinig uit.

En hoe lang ze nog smartphone gebruikt nadat ze naar bed is gegaan - geen idee. dus ik heb maar een gokje gewaagd. Zo waren er meer vragen, waarbij ik graag 'weet ik niet' had willen invullen.

Maar ook hier dus naar eer en geweten ingevuld.

Merlijn
Bedankt voor het invullen

Hallo allemaal,

ten eerste alvast heel erg bedankt voor het invullen, daar helpt u en mijn medestudenten erg mee.
Jullie feedback is waardevol, dit kunnen we zeker meenemen in de onderzoeksresultaten.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.