Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

MvdM

MvdM

24-09-2019 om 22:29

Onderzoek stotteren en zelfbeeld

Hallo allemaal,

Dit jaar ben ik bezig met mijn profielwerkstuk om de middelbare school af te ronden. Ik heb gekozen om onderzoek te doen naar de invloed van stotteren op het zelfbeeld bij verschillende leeftijdsgroepen. Ik ben van plan hiervoor een vragenlijst te laten invullen door zowel stotterende personen als niet-stotterende personen.

De vragenlijsten zijn afgeleid van een Engelstalige versie (SPPC, SPPA, SPP-YA). In het Nederlands ook wel bekend als de competentiebelevingsschaal. Er zullen vragen gesteld worden over iemand gedachtes, handelingen en gevoelens verdeeld in verschillende domeinen die relevant zijn voor de leeftijdsfase. Met het antwoord op de vragen kan een algemene uitspraak worden gedaan over de manier waarop iemand over zichzelf denkt. Vervolgens zal ik de resultaten vergelijken met de groepen niet-stotteraars om tot een conclusie te komen.

Jullie zouden me ontzettend helpen als jullie de online vragenlijsten zouden willen laten invullen door jullie (stotterende) kinderen of als jullie dit zelf zouden willen doen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer zo’n 10 minuten.

De vragenlijsten zijn verdeeld in 3 leeftijdscategorieën: kinderen, adolescenten en volwassenen. Om het voor mijzelf overzichtelijk te houden zijn de vragenlijsten voor de stotteraars en de niet-stotteraars van elkaar gescheiden. Dus ook als uzelf of uw kind niet stottert kan ik uw hulp goed gebruiken.

De vragenlijsten zijn online te maken en geheel anoniem. Ik zie geen naam, e-mailadres of andere persoonlijke gegevens. De Nederlandse Vereniging Stottertherapie (NVST) steunt dit onderzoek.

NB. vooral de hulp van de stotterende kinderen kan ik goed gebruiken. Het is gebleken erg lastig te zijn om deze groep (of hun ouders) te benaderen.

• Stotterende kinderen (6-12) https://forms.gle/ZKimDHDVRJvgcra59
• Niet-stotterende kinderen (6-12) https://forms.gle/2LD82cWqTRb4Eeod6
• Stotterende adolescenten (12-20) https://forms.gle/HB2bGSKcvVUUWyt68
• Niet-stotterende adolescenten (12-20) https://forms.gle/WZMuD13TqJQaXB7q8
• Stotterende volwassenen (20-60) https://forms.gle/sGEt3sEpuYWDFMeD8
• Niet-stotterende volwassenen (20-60) https://forms.gle/99e51g7BLJZMq4ju8

Alvast heel erg bedankt!!

Met vriendelijke groet,
Marinke van der Meer

Ik zou het ook heel erg kunnen waarderen als jullie de vragenlijsten door zouden willen sturen naar andere stotteraars. Ikzelf ken niemand die stottert, waardoor ik weinig ingangen heb tot contact met anderen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.