Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Ouders gezocht voor onderzoek Erasmus MC ‘De rol van de huisarts en de aanpak van overgewicht bij kinderen’.

Beste Ouder,

Mijn naam is Maxime van der Velden en ik werk als onderzoeker op de afdeling Huisartsgeneeskunde in het Erasmus MC in Rotterdam.

Huisartsen spelen een belangirjke rol bij het opmerken en bespreken van overgewicht bij kinderen. Echter, geven huisartsen aan het lastig te vinden om overgewicht bij kinderen bespreekbaar te maken met de ouders van het kind. Daarnaast is het voor huisartsen vaak nog onduidelijk welke verwijsmogelijkheden er nu precies zijn voor kinderen met overgewicht.

Daarom zijn wij op de afdeling Huisartsgeneeskunde in het Erasmus MC een onderzoek gestart naar de rol van de huisarts en de aanpak van overgewicht bij kinderen. Wij willen samen met ouders en huisartsen een interventie ontwikkelen om huisartsen te helpen bij het bespreekbaar maken, informeren en verwijzen van kinderen met overgewicht en de ouders.

Voor het ontwikkelen van deze interventie willen wij graag input van ouders. Graag willen wij in gesprek gaan met ouders om inzicht te krijgen in hun verwachting van de huisarts bij de aanpak van overgewicht bij kinderen: 'Wat verwacht u als oudes van de huisarts bij de aanpak van overgewicht bij kinderen? Hoe kan de huisarts het overgewicht het beste bespreekbaar maken? Wat zou u als ouder wel of juist niet van de huisarts willen horen? Hoe zou de huisarts u als ouder en uw kind het beste kunnen helpen?'.

Voor ons onderzoek zijn wij nog op zoek naar ouders die over dit onderwerp met ons in gesprek willen.

Aan dit onderzoek kunnen ouders van kinderen met en zonder overgewicht meedoen. Met dit gesprek willen we inzicht krijgen in de meningen en verwachtingen van ouders over de rol van de huisarts bij het opmerken en bespreekbaar maken van overgewicht bij kinderen.

Het groepsgesprek dat wij willen houden zal op een doordeweekse avond online plaats vinden en zal max. 60 minuten duren. Om ouders te bedanken voor hun deelname aan het groepsgesprek en bijdrage aan osn onderzoek ontvangen ze een VVV-cadeaubon t.w.v. 25 euro.

Als u mee wilt doen aan het groepsgesprek, of misschien nog vragen heeft van ons onderzoek, kunt u een email sturen naar Maxime van der Velden via het emailadres: [email protected].

Ik hoop u voldoende te hebben geinformeerd en zie uw reactie graag te gemoet!

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Maxime van der Velden

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.