Home » Forum » Wat denkt u van sociale robots in het primair onderwijs

Wat denkt u van sociale robots in het primair onderwijs?

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Robin de Jong
Wat denkt u van sociale robots in het primair onderwijs?

De mening van ouders met schoolgaande kinderen is van groot belang voor de inzet van nieuwe technologie. Nieuwe technologie gaat een grote rol spelen in het leven van onze kinderen, met 15 minuten van uw tijd kunt u uw mening geven om de deze technologie op een juiste manier in te zetten.

Technologie biedt nieuwe kansen voor het primair onderwijs, zeker in deze bijzondere tijd. Wij onderzoeken de mogelijkheden van sociale robots. Wat is uw mening over sociale robots in het primair onderwijs? De enquête duurt ongeveer 15 minuten. Bij voorbaat dank voor uw tijd en moeite.

Klik op de volgende link: https://lnkd.in/d6hYyWf
of
https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_9NX8AftXkZlIPWZ

Amsterdamse
Technologie en filosofie

https://www.ifilosofie.nl/interview-peter-paul-verbeek-vooruitgang-verbi...

Ik vind filosoferen over technologie super interessant, en voor de liefhebbers: Peter-Paul Verbeek heeft er veel over gepubliceerd, TedTalks gegeven etc. Gaat vnl over de relatie tussen mens en tech, de ethische kant.

Ik volg op dit moment een gratis online cursus van de Universiteit Twente over filosofie, tech en design (https://www.futurelearn.com/courses/philosophy-of-technology?utm_source=...) en de sociale robots komen ook aan bod.
Zitten zoveel aspecten aan vast: ook bijvoorbeeld over design van robots: mannelijk of vrouwelijk en koppel je dan verzorgende robots aan vrouwelijk design? En dit is maar één van de vele aspecten waarover nagedacht wordt.

ElenaH
Robin

'Wij onderzoeken de mogelijkheden van sociale robots"'

Misschien goed om eerst even de forumregels te onderzoeken?

Robin de Jong
Reply all

Ik heb de Ted van Peter-Paul Verbeek gezien, heerlijk onderwerp om in te verdrinken en een leuke verteller.

Phoe ElenaH, een post in de verkeerde thread zie ik.
Wat mij leuk lijkt is als we met zijn alle (ja daar bedoel ik u ook mee ElenaH) gewoon is wat toevoegen en terug geven aan de maatschappij. Wij doen daar op onze manier op dit moment hard onze best voor ik hoop dat u dat ook zult doen. Zou de wereld mooier en beter maken.

ElenaH
Maar Robin

Wie zijn 'we' dan? Het gaat niet alleen om de verkeerde draad, ook om het niet voorstellen. Wie ben je, in welk kader doe je dit onderzoek, wat doe je met de resultaten?

Marko
robin

Ik vind het een slecht onderzoek. Vraag eerst aan ouder/ leerkracht of men wel een robot wil voordat je gaat vragen wat men vindt dat de robot moet kunnen.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.