Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Afwijkende uitslag 20 weken echo

Beste,

Elke zwangere krijgt in de zwangerschap aangeboden om deel te nemen aan de 20 weken echo. Dit is een medische echo om lichamelijke afwijkingen van het ongeboren kind te diagnosticeren. Iedereen gaat met een verschillend gevoel naar de echo toe, zo zullen sommige met het idee gaan om het geslacht van het kind te ontdekken, of het leuk vinden om het kind te kunnen zien op de echo. Maar wanneer blijkt dat iets niet goed zit kan dit een enorme impact hebben op je zwangerschap maar ook op je leven. Dit soort uitslagen komen ongetwijfeld aan als onverwacht. Ook de periode die volgt kan vol met onzekerheid en twijfel zijn tot de vervolgafspraak met de gynaecoloog of tot een volgende gespecialiseerde echo.

In de periode van 8 maart 2021 tot 19 april 2021 wil ik onderzoek doen over de ervaring van vrouwen met een afwijkende uitslag en hoe zij hierin ondersteund worden. Mijn doel voor dit onderzoek is om handvatten te geven aan de (verloskundig) zorgverlener en betere begeleiding te geven in dit proces. Uw ervaring en aanbevelingen kunnen meehelpen om zo de juiste begeleiding te geven aan zwangere (en partner) met een afwijkende uitslag bij de 20 weken echo.

Voor mijn onderzoek ben ik opzoek naar:

  • Vrouwen die onder begeleiding van een verloskundige hebben gelopen in Nederland.
  • Vrouwen die minder dan 1,5 jaar geleden hun echo hebben gehad waarin een afwijkende uitslag naar boven is gekomen
  • Vrouwen die momenteel niet meer zwanger zijn van de zwangerschap waarin de afwijkende uitslag aan de orde is geweest.

De interviews zullen digitaal plaatsvinden in de periode van 8 maart 2021 – 19 april 2021 en zullen 30-60 minuten duren.

Wilt u meedoen aan dit onderzoek of heeft u vragen? Neem dan contact op via het volgende emailadres; [email protected]

Met vriendelijke groeten, Elzelien

Student aan de Bacheloropleiding verloskunde Hogeschool Rotterdam

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.