Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

UU

UU

07-05-2014 om 19:28

Onderzoek Universiteit Utrecht

Beste forum-leden,

Graag uw aandacht voor het onderzoek van de Universiteit Utrecht naar conflict tijdens (echt)scheidingen. Hiervoor zijn mensen nodig die een online vragenlijst willen invullen. We zoeken gescheiden mensen die samen minstens één kind tussen de 4 en 18 jaar hebben. Als dank voor het meedoen krijgt u een bol.com bon van 5 euro. U draagt bovendien bij aan het verkrijgen van belangrijke kennis over conflicten bij echtscheidingen. Hier de link naar de vragenlijst:
https://survey.fss.uu.nl/774695/lang-nl-informal

Zie onderstaand bericht voor meer informatie.

Geachte heer/mevrouw,

De Universiteit Utrecht doet, in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, onderzoek naar het contact tussen ex-partners na een (echt)scheiding. Dit project onderzoekt waarom er in sommige gevallen sprake is van zeer moeizaam contact en een hoge mate van conflict na de scheiding, een zogenaamde vechtscheiding, terwijl dit bij andere ex-partners niet het geval is. Dit onderzoek is van groot belang omdat kinderen veel last kunnen hebben van de conflicten tussen hun ouders. Voor dit onderzoek zoeken wij gescheiden mensen met kinderen waarvan minstens één kind tussen de 4 en 18 jaar oud is. Wanneer u in deze doelgroep valt, hopen wij dat u mee wilt doen aan dit onderzoek.

Wat houdt het onderzoek voor u in?
Meedoen aan het onderzoek betekent dat u anoniem een online vragenlijst invult. Dit kan eenvoudig door op de onderstaande link te klikken waarna u naar de online vragenlijst geleid zult worden. In deze vragenlijst zullen vragen gesteld worden over uw huidige situatie, over het contact met uw ex-partner, over uw scheiding en over uw welzijn en dat van uw kinderen. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 45 minuten duren en u kunt op elk moment pauzeren en op een later moment met de vragenlijst verder gaan. Ook heeft u het recht om op elk gewenst moment en zonder opgaaf van redenen te stoppen met dit onderzoek, mocht u niet meer willen deelnemen.
Graag willen wij u verder vragen deze vragenlijst op een computer of laptop in te vullen en niet op een mobiele telefoon of tablet, omdat dit soms problemen geeft.

Wat gebeurt er met uw gegevens?
Uw gegevens worden anoniem verwerkt. In de vragenlijst wordt niet naar uw naam of adres gevraagd, waardoor uw antwoorden nooit naar u als persoon terug te leiden zijn. Verder worden uw antwoorden alleen voor onderzoeksdoeleinden gebruikt en niet aan derden verstrekt.

Waarom meedoen?
Inzicht in het waarom van een hoge of juist lage mate van conflict tussen ex-partners helpt om ernstige conflicten tussen ex-partners te voorkomen. Door risicofactoren vroegtijdig te signaleren kunnen gescheiden ouders geholpen worden om hun conflicten op te lossen. Dit is vooral voor hun kinderen van zeer groot belang. Uw medewerking kan bijdragen aan dit inzicht en is daarom erg belangrijk. Als dank voor uw deelname ontvangt u een cadeaubon van bol.com ter waarde van €5,- indien u de gehele vragenlijst ingevuld heeft. Om deze bon te ontvangen wordt om uw e-mailadres gevraagd, dit e-mailadres wordt apart bewaard en wordt niet aan uw antwoorden gekoppeld.

Wij hopen van harte dat u bereid bent uw medewerking te verlenen aan het onderzoek. Bij voorbaat hartelijk dank. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen door te mailen naar: [email protected]

Met vriendelijke groet,

mede namens Dr. E. S. Kluwer (projectleider Universiteit Utrecht)

Euh...

Ik wilde ondanks het feit de lijst invullen 45 minuten kost met liefde meewerken maar na de eerste pagina geeft ie de volgende tekst aan: Een of meer vragen zijn onjuist beantwoord. U kunt niet verder gaan zonder dit te herstellen. Geen idee wat ik fout heb gedaan. Heb alles 3x nagekeken maar zie het werkelijk niet. You lost me...

b

b

07-05-2014 om 22:40

onderzoek

Same here...

het derde kind

Als je het derde kind met oo en 00 invult kom je verder.
Maar verder wordt er een model conflict gehanteerd dat op onze situatie al niet van toepassing is dus daar ben ik afgehaakt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.