Home » Forum » Hoofdstad van nederland

Hoofdstad van nederland

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fély
Hoofdstad van nederland

Ik heb me laatst enorm geërgerd aan het Duitse onderwijs. Misschien heel pietluttig, maar ja ik ben en blijf Nederlandse. Voor de herfstvakantie had mijn zoon (10) een Herbstferienheft meegekregen. Twee weken zijn best lang en om de boel niet te vergeten stonden daar allerlei opdrachten in met taal, rekenen, aardrijkskunde, biologie enzovoorts. Voor aardrijkskunde moest hij een soort schuif-schijf knutselen waar dan per land de hoofsteden verschenen. Staat er bij Nederland als hoofdstad Den Haag! Ik weet wel dat in de meeste landen de regering in de hoofdstad zit, maar ik was redelijk verontwaardigd. Zelfs op de Duitse versie van Wikipedia staat Amsterdam vermeld als hoofdstad. Mijn zoon hoefde van mij dus niet te knutselen (wat hij me in dank heeft afgenomen want dat is geen hobby van hem). Vanaf nu is voor mij de hoofdstad van Duitsland München :-).

Fély

Sam.B.
München

Ha Fély,

München ís natuurlijk ook leuk. Ik kan me levendig voorstellen hoe je je gevoeld met hebben. Zit jouw zoon al op de weiterführende Schule? Hier bij ons hebben ze niet eens aardrijkskunde, biologie of geschiedenis. Doe ik dus weer een hoop zelf. En voor de herfstvakantie hadden ze allemaal taal en reken werk wat de juf in de klas niet had afgekregen. Dat waren 20 (!!) bladzijden en een heel boek lezen. Daar was ik kwaad over. Voor de vakantie had Samzoon spelletjes mee mogen nemen om in de klas te spelen en ze waren ook in de speeltuin geweest.

Prima dat je Félyzoon niet hebt laten knutselen. Ik zou op school ook uitleggen waarom. En als je al dat gedaan hebt: hebben ze dat klakkeloos van je aangenomen? Of was het weer een discussie waard? Zoals die keer bij ons waar ik juf probeerde uit te leggen dat ik een DUITSE man heb. Zij hield voet bij stuk dat ik een NEDERLANDSE man heb getrouwd. Jaha dat onderwijs hier.

Het blijft altijd weer lachen.

Sam

Fély
Hé sam!

Nee, Félyzoon zit in de 4e, dus na de kerstvakantie wordt voor hem bepaald waar hij heen mag :-s. Alleen het rapport van dat moment is bepalend. Interesseert geen mens of een kind 3,5 jaar gladde 1-en heeft gehaald, als hij of zij slechte nootjes op dat rapport heeft is het vette pech. Hopen maar dat hij zo door gaat. Ga je namelijk tegen het advies in en je kind presteert niet op de door jou gekozen school en zou blijven zitten, mag het niet door naar de 6e van de realschule, maar moet de 5e van de realschule weer overdoen. Tenminste zo is dat in de school van ons stadje. Ben he-le-maal niet tevreden over de middelbare school hier (Félydochter zit in de 7e gym.) maar er blijft weinig keus. De leraren aldaar kunnen zeer goed met pubers omgaan, maar schapen van 10 tot 13 jaar krijgen nul begeleiding. En zo zie je goede leerlingen totaal afzakken, ook al doen de ouders hun best om hun kind te helpen.

Wij hebben het geluk dat de kinderen redelijk zelfstandig zijn en die redden het wel, ook omdat wij alles met argusogen volgen. Als je mijn email nog hebt, stuur me een berichtje, kan de jouwe niet meer vinden en we hebben geloof ik nogal wat bij te kletsen.

O ja, Félyzoons Ferienheft was niet dunner dan Samzoons. Leuke vakantie hè als je elke dag nog huiswerk moet doen?

Liefs,

Fély

Sam B.
Toch

Hoor ik hier alleen maar positieve verhalen over jullie school. Hier schijnt het nog erger te zijn. Samszoon zit in de tweede en ik heb geen flauw benul of hij het nu goed doet of niet. de juf schijnt het wel te vinden. Ik weet het niet. En ook hier: als je als ouders niet zoveel zelf doet kan je kind het wel vergeten.

Gelukkig werk ik maar 20-25 uur. Dus 's middags is er wel tijd om hem te helpen. Maar dan nog. As donderdag is school weer dicht. Gaat hij met mij mee. Maar ze krijgen wel een hoop werk voor vrijdag op. Jippie.

Sam

picobello
Leer ook nieuwe nederlandse woorden

dochter krijgt nl les op franse school, leert dus dat een puntenslijper een scherper is, een stropdas doe je om als het buiten koud is of je doet je handwanten aan.

Tja, hoe moet je nu je juf als 8 jarige nog serieus nemen.

Mijn oudste neemt vaak de les over van de juf ( die dus geen native speaker is) en legt de les uit en leest voor;
Lekker makkelijk voor de juf.Maar volgens de klas ( en mijn dochter) zijn mijn werkbladen leuker dan die van haar juf en dat vindt ze toch wel weer leuk;

neteret mut
Vlaams/nederlands

ik dacht dat in het vlaams een puntenslijper idd een scherper is, de rest is denk gewoon fout. Vergis je niet in het aantal woorden dat anders is in het vlaams versus nederlands, het zijn er heel veel.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.