Home » Forum » Naar het buitenland ook als kids het niet zien zitten

Naar het buitenland ook als kids het niet zien zitten?

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Judith2
Naar het buitenland ook als kids het niet zien zitten?

Beste allemaal,
Mijn man kan solliciteren naar een baan voor 3 jaar op Curacao. Mij lijkt het wel wat. Maar onze oudste kids (9 jaar en 11 jaar) schoten volledig in de stress. Vooral de oudste is een kind dat erg hecht aan 'veiligheid' in die zin dat hij precies weet wat hij verwachten kan, en vertrouwdheid. Nu kunnen we daar in meegaan en de komende tig-jaar hier gewoon blijven wonen. Maar zou het voor hem zelf ook niet beter zijn als hij ook leert dat hij zich zonder die vertrouwdheid ook prima kan redden. (met een stabiel thuisfront om hem te helpen?) En daarbij, hoor ik van iedereen, dat het voor kinderen toch ook wel echt wat oplevert aan ervaringen van het wonen in het buitenland. Wat vinden jullie?
groetjes,
Judith

mirreke
Tja...

Ten eerste, op een baan solliciteren betekent nog niet direct dat je die baan ook krijgt. Ten tweede, ik zou mijn kinderen van die leeftijd echt niet de loop van mijn eigen leven laten bepalen.
Misschien moet je ze niet direct overal bij betrekken. Toen wij hadden besloten dat we naar Duitsland zouden gaan hebben we dit aan de kinderen gezegd toen we het al besloten hadden. We hebben ze bv wel erbij betrokken toen we ons huis gingen kopen. We wisten toen al wel welk huis, alleen duurde het nog ruim een half jaar voordat we erin konden.
Ik zou het je kinderen pas zeggen als het zeker is dat je man de baan ook daadwerkelijk heeft. Als je het nu zegt, nu alles nog onduidelijk is, kan ik me goed voorstellen dat het voor je oudste heel bedreigend is. Als het eenmaal wel zover is, klinkt het ook voor hem vel zekerder als jij zegt: We gaan verhuizen naar Curaçao.
Een van onze vier kinderen heeft pdd-nos. Ook voor hem is de verhuizing prima uitgepakt. We hebben
Verder denk ik dat je kinderen nog net de goede leeftijd hebben. Het lijkt mij persoonlijk heerlijk, Curaçao.
Ga eens met ze het internet op, als eea duidelijk is, samen de site van scholen bezoeken, kijken welke huizen jullie kunnen vinden. Zodat het voor de kinderen tastbaarder wordt.
En tegenwoordig kun je met internet ook goed contact houden met vrienden, via msn, mailen, enz. enz.

hc
Doen!

Moet je zeker doen,mijn man zou die mogelijkheid ook event. hebben en als we kunnen dan gaan we gister,en of de kids het wel of niet leuk vinden......we gaan.
Ik zou dus gewoon gaan,tuurlijk is het spannend en onoverzichtelijk voor de kids,maar dat is elke nieuwe stap. Ga er anders vast voor de zekerheid een keer kijken, (als we het over dezelfde functie hebben is dat zo wie zo heel goed om te gaan doen,want bij de solliciatie nemen ze (de kinderen)op den duur ook mee,om vroegtijdig terug keer zo klein mogelijk te maken)
En als je zelf niet weet waar je heen gaat is het denk ik ook wel handig om het eerst te zien.
Het leven is daar wel echt anders,maar super genieten.
Hoop voor jullie dat je gaan,kan me niet voorstellen dat de kids het niet leuk gaan hebben.
suc6 bij het maken van jullie keus.
gr hc

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.