Home » Forum » Terug naar nl na 5 jaar

Terug naar nl na 5 jaar

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Asje2
Terug naar nl na 5 jaar

Vd zomer komen wij terug naar NL na 5 jaar US.

4 kids, dochter van 11, zoon van dan 8, zoon van 4 en babymeid van dan 6 maanden. De jongste 2 in de US geboren ben ik al aan het inschrijven in Den Haag en een school heb ik ook geregeld. De inentingen zijn tegen die tijd ook up to date.

Waar moet ik nog meer aan denken, waar zijn jullie tegenaan gelopen?

Dank

Mariola
Kinderopvang en nog meer

Hoi Asje,

Wij zijn in 2007 ook terug gekomen naar Den Haag na een verblijf van bijna tien jaar buitenland (waaronder de VS).

Ik weet niet of jullie allebei weer gaan werken in Nederland, maar als dat het geval is is het handig om je kinderen alvast in te schrijven voor een kinderdagverblijf en voor naschoolse opvang. De wachtlijsten hiervoor zijn nl. heeeeel erg lang! Aanbieders van dagopvang in Den Haag zijn o.a. Triodus, Stichting Dak en 2Samen. De naschoolseopvang hangt af van de school waar je kinderen naartoe gaan.

Als je huisdieren hebt die meereizen is het handig om alvast te kijken welke inentingen ze nodig hebben: sommige prikken moeten ze al een paar maanden voor immigratie gehad hebben.

En tenslotte: Toen wij in 2007 terugkeerden moesten wij ons inschrijven bij het Immigratiekantoor in Den Haag. Dit was echt een drama! Hoewel wij allevier de Nederlandse nationaliteit hebben, en we de buitenlandse geboorteaktes van onze kinderen al hadden laten inschrijven in Den Haag heeft het maar liefst drie hele maanden geduurd voordat we allevier waren ingeschreven. Heel vervelend, want niet ingeschreven is geen Digi D-nummer, en geen Digi D-nummer is geen vooraftrek van kinderopvangtoeslag en hypotheekrenteaftrek ontvangen. Gelukkig hadden we nog een financieel buffertje.
Toen ik na een paar maanden later een nieuw paspoort nodig had, konden mijn kinderen niet bijgeschreven worden op het paspoort omdat de sukkels van het immigratiekantoor waren vergeten om de kindgegevens te koppelen aan de oudergegevens. Moesten we weer met allerlei geboortebewijzen naar het stadsdeelkantoor om dit weer recht te laten zetten. Heel vermoeiend allemaal. Ik heb geen idee of je je nu nog steeds moet inschrijven bij het Immigratiekantoor of dat je straks gewoon bij het Stadsdeelkantoor terecht kan. Maar check ter plekke of alles goed gebeurt, want dat scheelt je later veel narigheid.

Laat maar weten als je nog meer vragen hebt.

Groetjes en alvast veel succes met de voorbereidingen toegewenst

Mariola

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.