Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
anne13

anne13

02-11-2009 om 09:57

Begeleidingsplan inzien en mee naar huis?

Met de juf en een ib-er zijn we aan het kijken in hoe we onze dochter het beste kunnen begeleiden in haar leerproces (cognitief hoog, sociaal gewoon) zij zit in groep 2. Nu is er een begeleidingsplan gemaakt voor haar die wij als ouders wel ten alle tijden mogen inzien maar ik zou graag een kopie willen hebben thuis om het rustig door te kunnen kijken. Weet iemand of dit mag?. School geeft aan dit niet te willen.
anne13

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Afschrift

Je hebt recht op inzage en dat is automatisch een afschrift. De enige uitzondering die daarop gemaakt kan worden, is als zo'n afschrift een ondermijning kan zijn van het werk. Dat is bijvoorbeeld zo bij psychologisch onderzoek. Je mag de vragen met antwoorden inzien, maar krijgt ze niet mee, omdat die vragen ook nodig zijn voor onderzoek van anderen. Die vragen mogen daarom niet los rondslingeren in de maatschappij.
Maar voor een handelingsplan bestaat dat probleem niet. Je hebt recht op een afschrift, maar je moet wel de kopieerkosten betalen.
Vraag eens aan school wat hun bezwaar tegen een afschrift precies is. "wil niet" is een beetje mager.
Als je antwoord hebt en de school wil nog steeds niet, dan kun je je vraag voorleggen aan www.cbpweb.nl. Doe dat per mail, dan krijg je per mail antwoord en dat antwoord kun je weer aan school geven.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.