Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
V@@s

V@@s

28-06-2016 om 18:19

Einde aan plaatsingswijzers die dubbele adviezen niet toestaan

Dekker kondigt eindelijk maatregelen aan om korte metten te maken met basis en VO scholen die samen afspreken om geen dubbele adviezen te geven.
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap/documenten/kamerstukken/2016/06/24/kamerbrief-met-eerste-bevindingen-onderzoek-plaatsingswijzers-overgang-po-vo

Hopelijk zet hij nu ook door.

Citaat uit de brief:

Ik vind het onaanvaardbaar dat een substantieel aantal scholen in het primair en het voortgezet onderwijs ondanks herhaaldelijke schriftelijke aanmaningen en gesprekken geen gehoor heeft gegeven aan de uitdrukkelijke oproep om meervoudige adviezen niet langer categorisch uit te sluiten. In lijn met de motie Siderius en met het oog op de (op 22 juni jongstleden ingediende) motie Ypma, kom ik daarom dit najaar met een voorstel dat regelt dat het niet langer is toegestaan om in plaatsingswijzers op te nemen dat basisscholen uitsluitend enkelvoudige schooladviezen mogen geven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.