Home » Forum » Ouders en school » Flexischool contract

Flexischool-contract

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
LeaLea
Flexischool-contract

I.v.m. psychosomatische klachten, slecht slapen en toch 'tijd zat'hebben om goede resultaten te Halen op school, vraag ik me af of flexischool-contract een.goede optie zou zijn.

Dat wil zeggen DL op vrijdag thuis houden om tot rust te komen, andere opdrachten te maken ( minder schools), minder herhaling.

Oh ja, dochter is 8 en zit' in groep 5.

Heeft iemand ervaring met flexischool?

AnneJ
Meer thuis

Misschien is dat tegenwoordig regulier ook wel mogelijk. Mijn dochter heeft op het voortgezet onderwijs een dag in de week thuis om te werken. Dat doen we op woensdag zodat ze minder overprikkeld raakt vanwege haar autisme. Dag thuiswerken is begonnen in de tijd dat ze de ziekte van Pfeiffer had. Tenminste ik denk dat je dat bedoeld met flexischool?

tsjor
Geen ervaring

Maar zou het niet handiger zijn om, net als AnneJ, een dag midden in de week te kiezen, bijvoorbeeld de woensdag?

Tsjor

Dees
Inderdaad niet de vrijdag

Ik zou ook voor de woensdag gaan, de vrijdag sluit al aan op 2 vrije “bijkom” dagen.

LeaLea
Vrijdag

Goed punt, vrijdag wellicht niet handig.

Jippox
hier

Mijn tweede zoon heeft een afweerstoornis en is daardoor erg vatbaar en vaak ziek. Hij moet hierdoor soms ook wel schipperen met zijn 'energie'. Op de basisschool melde ik hem gewoon steeds ziek. In groep 3 en 4 is hij nooit, echt niet 1x, een volledige week naar school geweest.
Kinderarts gaf aan dat mocht school ooit moeilijk gaan doen, dat hij wel een brief zou schrijven.

Inmiddels zit zoon in de 4e klas van de middelbare school. Zijn verzuim is nog steeds bovengemiddeld, maar zijn resultaten zijn meer dan prima, dus niemand die er ooit een punt van maakt.

Het is fijn als je met school in overleg tot een afspraak kunt komen, zo niet dan kun je het doen zoals zij: gewoon steeds ziek melden.