Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Van de (Forum)redactie

Van de (Forum)redactie

11-09-2009 om 11:53

Kijktip: week van het onderwijs

WEEK VAN HET ONDERWIJS OP NEDERLAND 2

In het kader van de 'Week van het Onderwijs' zendt Nederland 2 diverse programma's uit, waaronder diverse documentaires en een thema-avond over Onderwijs.

Op maandag 5 oktober, op de Dag van de leraar, zendt NCRV Dokument Pas op voor de leerplichtambtenaar! uit. In deze documentaire volgt filmmaker René Roelofs een jaar lang de tumultueuze ontwikkelingen op de afdeling Leerplicht van dit Amsterdamse stadsdeel.
Uitzending: maandag 5 oktober om 22.50 uur

IKON Documentaire 'Hou me vast, laat me los'
Uitzending: dinsdag 6 oktober om 23.20 uur

De Avond van het Onderwijs (TELEAC) Bekendmaking Leraar van het Jaar 2009
Uitzending: woensdag 7 oktober om 20.50 uur

In de aanloop naar de verkiezing van de 'Leraar van het Jaar' zendt Teleac sinds donderdag 17 september een nieuwe serie 'Sterren voor de klas' uit op Nederland 2.

Import: Être et Avoir (VPRO)
Uitzending: woensdag 7 oktober om ca. 23.45 uur

Holland Doc: De Nieuwe Elite (NPS)
Uitzending: donderdag 8 oktober om 22.50 uur

Holland Doc: Op weg naar ^school (IKON) Originele titel: On the Way to ^School
Wie genoten heeft van de documentaire Être et avoir uit 2002, over een ^schooltje op het Franse platteland, zal dat zeker ook doen bij het zien van deze documentaire, die zich op het platteland van Turkije afspeelt.
Uitzending: donderdag 15 oktober om 22.50 uur

Holland Doc 24: De keuze van Minister Plasterk Van maandag 5 t/m zondag 11 oktober

Van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober is iedere avond om 21.00 uur een andere favoriet van minister Plasterk te zien op Holland Doc 24. Daarnaast worden alle documentaires dagelijks herhaald op wisselende tijdstippen.
Minister Plasterk koos onder meer voor Meester Ben (HUMAN). Deze veelgeprezen film van Vuk Janic over meester Ben, die al 28 jaar werkzaam is op ^basis^school 't Palet middenin de Haagse schilderswijk.
De nieuwe elite (NPS) van Mirjam Bartelsman gaat over een gymnasium in Rotterdam waar veel 'allochtone' leerlingen zitten.
In Vaarwel VMBO (NCRV) volgen Meral Uslu en Maria Mok de onorthodoxe leraar Rosier op de 'zwarte' VMBO-^school De IJdoorn in Amsterdam-Noord.

4 HAVO, een klas apart (VPRO) is de met een Zilveren Nipkow Schijf bekroonde vierdelige serie van Maarten Schmidt en Thomas Doebele over een stel 4 HAVO leerlingen in het West-Friese Hoorn.
Ook Groep acht (VPRO) van Bregtje van der Haak gaat over een gemengde school. Zij maakte een observerende documentaire over groep acht van de openbare basisschool Oscar Carré in het Amsterdamse stadsdeel de Pijp.
Lotsverbetering (VPRO) van Maarten Schmidt en Thomas Doebele is een driedelige serie over de leerlingen van het VMBO op het Montessori College Oost in Amsterdam.

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.