Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
69er

69er

23-01-2015 om 12:22

kosten bijles

Wat is een gangbare vergoeding voor bijles havo wiskunde -B door een universitair student? Ik woon in een omgeving waar nauwelijks aanbod is...
69-er

Huiswerkinstituut.

Priveles kost 30 euro per uur. Student aan huis(zwart) zal goedkoper zijn.

Moni

Moni

23-01-2015 om 13:16

Waarom wil je een universitair student?

Een 6 VWO-er die ervaring heeft met bijles geven, lijkt me veel goedkoper.
Mijn oudste heeft drie jaar bijles wiskunde gegeven, meestal aan leerlingen die 1 of 2 jaar lager zaten.
Voor een 6 VWO-er zou ik denken aan 10 euro per uur, als bijlesleerling bij hem aan huis komt. In eigen huis zal wat duurder zijn.

Een student zal hoger uitkomen maar zeker niet boven de 20 euro.

Ad Hombre

Ad Hombre

23-01-2015 om 13:19

Moni

Lijkt me de perfecte oplossing. De scholier zal de omgeving en de lessen van zijn 'leerling' nog kennen. Bovendien heeft hij als iemand uit een hogere klas automatisch een zeker respect.

Barvaux

Barvaux

23-01-2015 om 13:26

maar

Misschien gaat het wel om VWO 6?

Hier kun je bijles krijgen via leerlingen op school (bijlesmarkt) en betaal je maar 5 euro per uur. Dertig euro vind ik echt gigantisch, als een student dát vraagt...

Moni

Moni

23-01-2015 om 13:30

Barveveaux, er staat havo

Het gaat om wiskunde B, dus dat is 4 of 5 havo

Barvaux

Barvaux

23-01-2015 om 13:32

aha

Twee keer lezen en NOG over havo heen gelezen

Maar goed het was natuurlijk de vraag niet. Waarschijnlijk kan TS alleen die student krijgen?

69er

69er

23-01-2015 om 14:29

inderdaad,

het enige aanbod dat ik nu kan vinden is van een universitair student. Ik heb mijn dochter al wel aangegeven dat ze op school eens moet vragen of er inderdaad daar geen leerlingen zijn die bijles geven, maar daarvoor zit haar hoofd en agenda op dit moment geloof ik even te vol.
Wiskunde loopt in de klas niet lekker. Na mailwisseling met school ligt dat aan zowel aan (het gedrag?) de klas en de docent en daar wordt aan gewerkt. Heel nobel, maar daar heeft mijn kind op dit moment niets aan. Ze staat nog net voldoende en behoort daarmee, naar eigen zeggen, tot de betere van de klas. Ze loopt ieder hoofdstuk tot een bepaald punt mee, raakt dan van het pad en komt er niet meer op doordat er geen/te weinig tijd is voor uitleg, wordt doorgeschoven naar de volgende les, werk zelf nog maar even door.....tot ze uiteindelijk helemaal achter loopt en dan komt er weer een toets. Het laatste bericht was dat de uitwerking per mail kwam, want de uitleg in de klas kwam niet overeen met het antwoordenboek ( dat schept vertrouwen).We horen haar gemopper al even aan en ook dat er aan gewerkt wordt, maar ze kan zich niet meer slechte cijfers permitteren. Ik heb voor nu allerlei filmpjes gezocht met uitleg over het huidige hoofdstuk en daar moet ze zich dit weekend maar eens goed over buigen zodat ze weet waar ze volgende week nog uitleg over kan "eisen". Ik zag gister inderdaad dat ze halverwege het hoofdstuk is terwijl het volgende week wordt afgesloten. ( :"ach mam, sommigen zijn nog nauwelijks begonnen".....hebben die het bijltje er nu al bij neer gegooid?)
Op dit moment kan ik niet meer doen, maar is natuurlijk niet structureel. Bijles zou dus een optie zijn, maar die heeft ze niet continue nodig, maar op het moment dat ze vast loopt. Bovendien zou dat voor ons ook te kostbaar zijn. ( en in feite van de zotte dat je gaat betalen voor wat school laat liggen). Kan je een incidentele les van een student vragen? zou dit nog zo vers zijn dat ze zo de stof oppikken?

bieb63

bieb63

23-01-2015 om 14:37

69er

Ik neem aan dat het een wiskunde student is???? Zo niet (andere studie), dan is natuurlijk de vraag of hij/zij voldoende parate kennis heeft van hetgeen jouw dochter nu onder de knie moet krijgen. Is het wel een wiskunde student, dan zou die dat toch echt wel moeten weten.
Voor een universitair student is hier (regio Den Haag) 20,00 p/u redelijk gangbaar (bij jouw thuis). Of hij/zij dat incidenteel wil doen, moet je maar gewoon vragen lijkt mij.

Karin

Karin

23-01-2015 om 14:39

Welk boek?

Welk wiskundeboek wordt er gebruikt? Bij mijn zoon (4V) wordt gebruik gemaakt van getal en ruimte. De uitleg daarin is, in combinatie met het uitwerkingenboek zó helder dat hij eigenlijk geen leraar nodig heeft. Maar wel discipline en tijd. En daar help ik 'm dan weer bij Hij heeft overigens wiskunde A.
Is het een optie dat je zelf meehelpt / bijles geeft? Of zelf contact opneemt met de wiskundeleraar, mentor of coördinator om te vragen wie er bijles zou kunnen geven? Als jouw dochter zich geen slechte cijfers meer kan permitteren en agenda/hoofd zijn te vol om het zelf goed te kunnen regelen kun jij dat misschien voor of met haar doen?

69er

69er

23-01-2015 om 14:42

wiskunde

Deze student volgt naast zijn studie een verkorte 2e graads wiskunde opleiding. Ik heb dus inderdaad in mail gevraagd naar de mogelijkheid voor bovenbouw. 20,- per uur zou er toch wel behoorlijk inhakken.

69er

69er

23-01-2015 om 14:46

zelf,

mag ik even lachen.... ik ben ergens in 2-3 havo afgehaakt ( terwijl ik dat zelf ooit gehad moet hebben). Misschien moet ik inderdaad eens terug naar het concept "helpen door ogenschijnlijk domme vragen te stellen". Een uitwerkingenboek, hmmm. Zou ze dat niet hebben?

69er

69er

23-01-2015 om 14:49

uitwerkingen

Even op de boekenlijst gekeken. Ze heeft de beschikking over een antwoordenboek. Er is ook een uitwerkingenboek moet het hoe?

Zelf


https://www.youtube.com/user/WiskundeAcademie
Je kunt samen filmpjes van de wiskunde academie bekijken. Maar het kost wel veel tijd als je zelf de stof niet echt goed beheerst heb. Maar als de rest wel meevalt zou je het een tijdje kunnen doen. Samen kijken naar de onderwerpen die niet goed begrepen worden of die op dat moment aan de orde zijn.

Lynn

Lynn

23-01-2015 om 15:24

Ouderejaars van school of student

Als je dochter nu geen tijd heeft om te vragen naar een ouderejaars (5 of 6 VWO), dan zou ik zelf even snel met school contact opnemen. Je wil nu snel iemand hebben en - via een wiskundedocent van 5 of 6 VWO kan je vast snel een goede leerling uit 5 of 6 vwo kan haar (zit ze nou in 4 of 5 havo?) vinden. Wij betaalden een oudere leerling 7 euro per uur (ook via school).

Vraag natuurlijk wel naar een leerling die wiskunde B heeft (niet eentje met wiskunde A).

Lijkt me in principe handiger (en sowieso goedkoper) dan die student. Mocht je geen oudere leerling kunnen vinden, dan kan je toch ook tegen die student zeggen, dat je geen 20 euro per uur, maar slechts 15 euro per uur kunt betalen? Als hij niet te ver moet reizen (of je dochter naar die student gaat) is dat wellicht wel oké? Lager lijkt me niet realistisch.

Maar slim om nu snel actie te nemen.

Wel belangrijk dat ze er - behalve haar best doen om het te snappen - vooral ook veel tijd erin stopt om de uitwerkingen te oefenen. Het gaat ook om de vaardigheid (die je alleen goed krijgt door het veel te doen).

Succes ermee.

Barvaux

Barvaux

23-01-2015 om 15:29

getal en ruimte

Mijn ervaring is ook dat je met getal en ruimte (plus internet, google, youtube) tegenwoordig een flink eind kan komen. Ook kun je wiskundeforums zoeken en hulp vragen bij uitleg óf bij het googelen naar uitleg.

Ik vermoed dat ze ook door steeds niet helemaal niet hoofdstuk te begrijpen nu meer moeite heeft, de basis is weg. Als je echt sámen teruggaat naar waar het nog heel goed ging en alle tekst en opgaven achterin het hoofdstuk maakt (herhaling) het nog wel goed kan komen (stukken goedkoper ook).

Karin

Karin

23-01-2015 om 15:30

Uitwerkingenboek

Als er een uitwerkingenboek is, dan is het zeker de moeite waard om te kopen. In het antwoordenboek staan de uiteindelijke antwoorden in het uitwerkingenboek staan alle tussenstappen die je moet nemen om daar te komen.

En, inderdaad: zoek contact met school en probeer een 5 of 6V leerling 'aan de haak te slaan'!

Linda K

Linda K

23-01-2015 om 15:30

Inderdaad, 69er

In elk geval voor Getal en Ruimte is er een uitwerkingenboek met daarin alle stappen. Zo hebben mijn kinderen geleerd wat er nu eigenlijk verwacht wordt van ze. Aanrader!

Moni

Moni

23-01-2015 om 17:05

Antwoordenboek is uitwerkingenboek

tenminste bij wiskunde.
Bij dat vak moet je heel veel tussenstappen opschrijven. En heb je behalve de antwoorden ook de uitwerkingen.

In welke regio woon je? Misschien heeft iemand bij OOL een puber die zou kunnen helpen.

Linda K

Linda K

23-01-2015 om 17:17

Antwoordenboek is NIET uitwerkingenboek

In het bijzonder is er voor de methode Moderne Wiskunde zowel een antwoordenboek als een uitwerkingenboek. Op sommige scholen laten ze de leerlingen het antwoordenboek gebruiken, op andere scholen het uitwerkingenboek.

Linda K

Linda K

23-01-2015 om 17:19

Ook voor Getal & Ruimte

bestaan er zowel antwoorden- als uitwerkingenboeken.

Moni

Moni

23-01-2015 om 17:27

Jullie hebben gelijk

Zoon blijkt de uitwerkingen te hebben. Alleen de antwoorden lijkt me niet zo zinvol bij wiskunde.

69-er kan hier ook een oproepje plaatsen voor de uitwerkingen voor als ze alleen de antwoorden heeft.
Wij hebben de uitwerkingen digitaal, makkelijk te mailen. Maar niet voor de juiste klas.

69er

69er

23-01-2015 om 18:54

uitwerkingen

De uitwerkingen heb ik inmiddels gebruikt op de kop getikt en is me toegezegd dat ze snel verstuurd worden. Hopen dat ze daar wat mee kan.

Moni

Moni

23-01-2015 om 19:16

Misschien wil mijn oudste wel helpen (online)

Telefonisch met allebei dezelfde opgaven en uitwerkingen moeten ze een heel eind komen.
Maar probeer het eerst zelf. Ik denk dat je plezierig verrast wordt met hoeveel je eigenlijk kan begeleiden.

Caresse

Caresse

23-01-2015 om 19:35

kijk hier eens naar

wiskunjeleren.nl Net als de wiskunde-academie een ontzettend fijne site.

69er

69er

25-01-2015 om 19:32

pubers grrrrr......

Ik heb dus nog wat verder gezocht in de digitale leeromgeving van mijn dochter, kom ik daar de complete uitwerkingen tegen die ik net op schrift gekocht heb! ( geen grote ramp, want ik wed dat ze sneller een boek pakt dan eerst de laptop op te starten, in te loggen en de juiste pagina te zoeken...je bent puber of niet). Ik was wel een beetje pissig. Als je er echt niet uit komt kan je eerst daar nog naar informatie zoeken. Man en ik hebben daar onze zondagmiddag aan besteed. En jawel, zelfs IK hoorde kwartjes vallen.
Toen dochter thuis kwam was zij aan de beurt. Ze snapt veeeeel meer dan ze zelf denkt en is nu heel ijverig bezig om alles wat nu nog in haar hoofd zit op schrift te stellen. Ik heb haar op het hart gedrukt om meer aan zelfstudie te doen. In het 4e jaar ben je geen brugsmurf meer die zich alles door de docent voor moet laten kauwen. School mag dit ook best van de leerlingen vragen vind ik, zodat er tijd over blijft.
Ik twijfel nog of ik mijn bevindingen naar school zal communiceren.
De door mij aangeschreven student vraagt inderdaad 20 euro en zit behoorlijk vol. Ik zal dit in mijn achterhoofd houden.

Moni

Moni

25-01-2015 om 19:36

Klinkt goed!

Gewoon volhouden!

Desnoods betaal je 10 euro per voldoende voor Wiskunde. Of een mooie oplopende schaal, hoger punt is meer vergoeding.

creabea

creabea

26-01-2015 om 09:30

20 euro per uur??

Is dat niet wat heel veel voor een bijbaantje voor een student? Volgens mij denken jullie veel te duur.

Moni

Moni

26-01-2015 om 10:19

Creabea

Je moet al snel aan het dubbele denken van een gewoon uurloon.
Het gaat meestal maar om één uur en het is gespecialiseerd werk.
Dat is wat anders dan afwassen in de keuken van een restaurant.

Yura

Yura

26-01-2015 om 15:46

Bijles

Mijn zoon heeft bijles gehad van een 6 vwo'er, kostte 7,50 per uur. Ik heb gewoon aan de overbuurvrouw gevraagd of haar zoon zin had om het te doen. Mijn dochter (4 vwo) wil ook graag bijles geven. Een moeder in de wijk was gewoon overal aan het rondvragen tot ze op iemand stuitte die haar naar mijn dochter verwees. Dus mijn advies is het gewoon overal in de buurt laten weten, wie weet wat dan op je pad komt.

oirschot

oirschot

09-02-2015 om 20:47

alternatief

Ik ken leerlingen die hebben aan het zomerkamp deelgenomen van het sportsciencekamp. Op internet staan ze als je op "sportsciencamp" zoekt.
Daar zijn ze een week intensief met de leerstof bezig. Maar op een andere manier.
Wellicht ook eens waard om naar te kijken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.