Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

laptoprugtas, welke??

Zoonlief heeft voor school laptop 17" die elke dag heen en weer moet.
Hij heeft deze het liefste in een rugtas.
Maar, er moeten de rugtas helaas ook nog veel boeken mee, dus t moet wel een handige zijn.

Wie heeft er tips, waarop te letten, evt merk en prijs? (gezien de hoge kosten van 2 studerende kids, nog zonder stufie en ov is de prijs ook een beetje van belang)

Alle tips zijn welkom!

Ikea?

Zelf heb ik een rugzak van Ikea die wel bedoeld is als laptoptas, maar er niet per se zo uit ziet. Hij heeft een groot vak en een kleiner voorvak, en in dat grote vak zit een soort tussenschotje waarachter de laptop kan.

Deze: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80210056/. En volgens mij hebben ze tegenwoordig ook nog een groter model.

Hij was trouwens wel goedkoper toen ik m kocht, ook alweer een jaar of twee terug. Ik gebruik m voor mijn werk, er gaan ook dossiers in, en hoewel ik er niet bijzonder voorzichtig mee ben houdt hij het aardig uit. Alleen breken de lipjes waarmee je de rits dichttrekt vrij snel doormidden.

Er zijn vast betere tassen verkrijgbaar, maar ik vind dit een redelijke tas voor weinig.

Groeten,

Temet

Marie

Marie

26-08-2014 om 12:28

Provider van Eastpak

Onze oudste heeft de voorloper van deze:

http://www.eastpak.com/nl-nl/provider-black.html

En dat is echt een hele mooie, stevige rugzak met laptopvak.

Inderdaad niet goedkoop, maar wel levenslange garantie natuurlijk.
Als je het bedrag dan deelt door het aantal jaren dat de tas meegaat, valt het wel weer mee. Vaak goedkoper dan geregeld een nieuwe kopen.

Kijk eens of je zo'n tas op Marktplaats kunt vinden.

Tenson Stockholm

Niet te breed maar hoger model rugzak met zachte tussenvlak voor een laptop en plaats voor lunch bovenop vanwege het hoge model. Bodem heeft een 'leren' bekleding dus geen smerige vlekken als tas op grond staat. Leerling erg blij omdat het lekker draagt!. Ook niet zo duur ca. €60,- maar wel goed afgewerkt. Perry sport of V&D.

http://www.perrysport.nl/stockholm_100027209.html

Tenson Stockholm te smal

Net uitgeprobeerd maar de inwendige beschermvlak is te smal voor 17 inch.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

26-08-2014 om 21:22

Rugtas

Kijk eens hier: http://www.bagageonline.nl/rugtassen/laptoprugtassen/f/17.html?dir=asc&order=price&p=1

Ik vrees dat je voor een nieuwe, stevige en degelijke rugtas met ruimte voor een 17" laptop plus veel ruimte voor boeken toch wel tegen de 100 Euro kwijt bent, zoals deze: http://www.bagageonline.nl/eastpak-eggworm-rugzak-sunday-grey.html of deze http://www.bagageonline.nl/eastpak-tutor-rugzak-black.html
Mijn zoon hoeft geen laptop mee te nemen maar wel veel boeken en hij heeft de Eastpak Pinnacle met 35 liter inhoud. Als hij zijn laptop mee neemt naar een vriend doet hij een sleeve om zijn laptop en dan past hij prima in die rugtas. Is ook geen goedkope rugtas maar die dingen gaan jarenlang mee en er zit ook jarenlange garantie op.

Anders kan je ook op Marktplaats kijken als je een geschikt merk/model hebt gevonden. Let er vooral op dat de boel goed gepolsterd is, de schouderbanden goed zitten en de onderkant van de rugtas verstevigd is. Succes!

Ilva

Ilva

27-08-2014 om 16:14

Eastpak

Mijn zoon heeft ook een laptoprugzak (van Eastpak). Nu gebruikt hij hem niet voor een laptop. Hij vond de kleur mooi en pas bij het afrekening werd ons verteld dat het een laptoptas was. De tas kostte 49 euro. De rugzak ziet er prachtig uit en is heel stevig. Welke maat laptop erin past weet ik niet maar je kan de tas wel helemaal openritsen, veel verder dan de gewone rugzakken van Eastpak (zo een heeft mijn oudste).

Barvaux

Barvaux

27-08-2014 om 18:12

Ilva

Hoogstwaarschijnlijk is die geschikt voor een 15inch, dat zijn ze volgens mij allemaal voor die prijs, mijn beide zonen hebben er ook zo een.

Ilva

Ilva

28-08-2014 om 17:06

Gepast

Ik heb gisteravond even gepast. Wij hebben twee laptops in huis en de grootste pastte. Geen probleem.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.