Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
vrije dag

vrije dag

23-04-2009 om 13:07

Mag dit? (vrij vragen)

Hoe zat het ook alweer met vrij vragen? In een brief van school stond dit:

Als er nog verlofverzoeken moeten worden gedaan moeten die zes weken van te voren op school zijn. Alleen dan kunnen we uw verzoek met de leerplichtambtenaar bespreken. In andere gevallen loopt u de kans dat het direct afgewezen wordt. Bij de administratie kunt u de richtlijnen voor verlofverzoeken krijgen.

Maar ze hoeven toch niet altijd te overleggen met de leerplichtambtenaar? Toch pas na meer dan tien dagen of is het altijd overleg als er verlof gevraagd wordt aansluitend aan vakantie?

Dank, vrije dag

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Het kan er niet van afhangen

Overleggen met de lpa hoeft niet, mag wel, maar het verlof verlenen kan er niet van af hangen. De beslissing moet van het schoolhoofd zijn.
Een school kan een richtlijn hebben om verlofverzoeken zes weken voor datum in te dienen, maar dat betekent niet dat verzoeken die later ingediend worden per definitie afgewezen kunnen worden. De wettelijke termijn is anders. Voor gewichtige omstandigheden kan het verlofverzoek zelfs na de opgenomen vrije dag gedaan worden (binnen 2 dagen na het ontstaan van de verhindering).
Dat is tamelijk logisch. Een overlijden is niet te plannen doorgaans.
Religieuze verplichtingen moeten uiterlijk 2 dagen voor het verzuim gemeld worden, vakantieverlof heeft geen wettelijke termijn, maar uit de wettekst vloeit wel voort dat de toestemming er moet zijn voordat het verlof ingaat. Voor vakantieverlof kan de school een termijn stellen (bijvoorbeeld 6 weken) en besluiten latere verlofverzoeken niet te honoreren.
"Bij de administratie kunt u de richtlijnen voor verlofverzoeken krijgen."
Haal die eens op. Ik ben wel benieuwd of daar ook de procedure in vermeld staat. Dat zou moeten.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.