Home » Forum » Ouders en school » Ontbijtdoos versieren ideeën

Ontbijtdoos versieren... ideeën?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Julia64
Ontbijtdoos versieren... ideeën?

Het is al die jaren aan me voorbijgegaan, maar nu is het zover; school heeft bedacht dat het een leuk idee is om - wegens naderend pensioen van de meester - in de klas te ontbijten volgende week. Elk kind heeft zijn eigen ontbijtwensen ingevuld, er zijn lootjes getrokken en nu moet zoon (groep 5) volgende week een ontbijtje regelen voor het kind wat hij getrokken heeft. Goed, ontbijt is het probeem niet. Maar e.e.a. moet gepresenteerd worden in een "leuk versierde doos". Meestal heeft zo'n ontbijt een thema, heb ik begrepen uit dit forum (Pasen, bv.) en dan heb je meteen een aanknopingspunt.
Maar nu...? Iemand leuke ideeën om zo'n doos te versieren? Zoon noch ik zijn knutselwonders.
Alvast dank voor het meedenken!

groet
Julia

Pleun
Wat ideetjes

Kijk naar welke interesse's het betreffende kind heeft. Voor een kind dat gek is op paarden, zou je een paardendoos kunnen maken. Voor een voetbalkind een voetbaldoos enz. Print van internet wat plaatjes en laat ze inkleuren door je eigen kind, en beplak daar de doos mee.
Ook kun je oude tijdschriften of foldertjes van de supermarkt gebruiken om te versieren. Bijvoorbeeld allerlei voedingsmiddelen die met ontbijt te maken hebben of iets dergelijks?
Succes!

Henriette123
Schoenendoos met plaatjes

Kleine (schoenen)doos met inpakpapier beplakken.
Van internet haal je plaatjes eventueel in kleur over een thema, bijv vakantie.
Als je zoon weet welke hobby het kind heeft, zoek je daar plaatjes van.
Plaatjes op de doos plakken, en klaar.

Julia64
Nouja!

Wat een superideeën meteeen al!
Schoenendoos heb ik wel (zover was ik zowaar zelf al gekomen, dat het in een schoenendoos moest, haha).
Goed idee om plaatjes te verzamelen van ontbijtprodukten, maar het WK-thema is ook wel erg leuk nu (moeten "we" wel door natuurlijk, na de 8e finale...).
Dank tot zover!

Julia64
Pelle

O, suf, nou lijkt het net alsof ik niet op de hoogte ben van het WK..;-)
Ik weet dat we door zijn naar de achtste finales, ik bedoelde eigenlijk de kwartfinales. Ontbijt is volgende week woensdag, dus kan ik pas uiterlijk na maandag of dinsdag zeker weten of we doorgaan naar de kwartfinales. Ik denk maar niet dat ik dat erop waag, want dan hebben we wel erg weinig voorbereidingstijd. Jammer, want het is een leuk idee! Dan maar oude Allerhandes doorbladeren voor ontbijtplaatjes, ook leuk.

dirksmama
Bananendoos

Ik zou het heel anders aanpakken.
Gewoon de grootst mogelijke bananendoos van de groentewinkel.

Onderwerp gesloten