Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Overblijven

Weet niet precies waar deze vraag hoort, maar dat maakt ook niet zoveel uit.
Mijn dochtertje van bijna vijf blijft over.
Vorig jaar ook al. Nu is mijn vraag: wat mag je van de overblijf op een school verwachten? Of: wat is jullie ervaring met de overblijf op school?
Ik betaal 1,75 euro per keer.
Alvast dank voor de reacties!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Hanne.

Hanne.

08-09-2010 om 09:17

Ik verwacht weinig

Ik verwacht niet zoveel.

Dat ze zorgen dat ieder kind het zo veel mogelijk naar z'n zin heeft. (misschien verwacht ik eigenlijk wel veel)

Hier kost overblijven 1.66-2.50 per keer. Afhankelijk van of het incidenteel of iedere keer is. Voor dat tarief is er begeleiding, en krijgen de kinderen de mogelijkheid om buiten te spelen. That's all.

koentje

koentje

08-09-2010 om 09:30

Wat te verwachten?

toezicht!

Polly Shearman

Polly Shearman

08-09-2010 om 10:22

Hier is overblijf heel duur

3,30 euro, per kind, en dat is dan voor iets minder dan 3 kwartier. Kinderen eten in kleine groepjes met 1 begleider, en gaan daarna buiten spelen ( of bij regen in de zaal, en de kleuters in de poppenhoek)

mijn jongste is net naar school en zal op mijn werkdagen moeten overnblijven. De oudste komt gewoon elke dag naar huis ( groep 8) en middelste ( 9) gaat beginnen met overblijven, maar die zal waarschijnlijk ook wel zelf naar huis willen komen over een tijdje.
We zullen wel zien,
ik vind het iig heeeeeeel erg duur,
Groet, polly

hvsteentje

hvsteentje

08-09-2010 om 10:42 Topicstarter

Overblijf duur

Ja het is duur bij jou op school, maar de kinderen eten dus wel in kleine groepjes.
Bij ons is het volgens mij een groot lokaal met 2 begeleiders die alleen... toezicht houden inderdaad! Niemand die die kleine boef van mij aanspoort de boterham te eten. En zo al 2x weer een volle trommel (1 boterham heb ik het over...) weer mee naar huis.
Maar ja, dat mag je dus kennelijk niet verwachten..?

Sterre42

Sterre42

08-09-2010 om 10:43

Polly:

Zou het kunnen dat bij jou de opvang zo duur is omdat het door een bureau wordt gedaan?

Voor 3,30 per kind, dat is best veel ja. Dan denk ik gelijk dat er dan ook gespecialiseerde, betaalde opvangkrachten tegenover staan.

Ik zou voor dat bedrag ook een verantwoording willen zien. Hebben de begeleiders dan bv ook een BHV-, en/of een EHBO diploma? Worden ze bijgeschoold in de tussenschoolse opvang?

Groet, Sterre42

Hanne.

Hanne.

08-09-2010 om 11:15

Brood opeten

>> Niemand die die kleine boef van mij aanspoort de boterham te eten. En zo al 2x weer een volle trommel (1 boterham heb ik het over...) weer mee naar huis. < <

Ach, en dat gebeurt bij ons dus net wel. Brood in de broodtrommel MOET op. Best onhandig als je kind niet altijd even veel eet. (lees soms een halve, soms 3) Bij ons staat er dus met grote letters in de broodtrommel dat het brood NIET op MOET.

Als jij het belangrijk vindt dat het brood op gaat zou ik zou eens gaan vragen of ze daar op kunnen letten. Ik vind wel dat dat onder toezicht houden valt.

Bij ons worden de kinderen wel opgedeeld. Geloof dat de kleuters samen eten, de middenbouw en de bovenbouw. Maar heb weinig zicht op hoeveel kinderen er eigenlijk overblijven. Dus hoe groot die groepen zijn? Geen idee.

En hier...

ook zo'n 2,25 per keer, uitbesteed aan een organisatie. Op papier net zoiets als bij Lorwyn, geen tosti's en cup-a soup maar wel binnen- en buitenspeelgoed, betaalde kracht, cursussen en zo. Voor elke 12, maximaal 17 kinderen een overblijfkracht.
Alleen in de praktijk werkt het niet zo goed, vooral de "organisatie" valt erg tegen. Er zijn (te) weinig overblijfkrachten waardoor de groepen meestal 15 of meer kinderen zijn, met 1 overblijfkracht. Voor sommige groepen geen probleem, voor andere, vooral bij de kleintjes is dat erg lastig. Als er iemand afwezig is worden groepen samengevoegd, dus vaak meer dan 20 kinderen. Cursussen worden niet gegeven. Overleg is er wel, maar dat wordt georganiseerd door de school-coordinator. De contactpersoon van de organisatie was bij de laatste bijeenkomst niet eens aanwezig. Budget voor speelgoed is erg krap, maar doordat er een eigen budget is voor de overblijf mogen de kinderen eigenlijk niet met het speelgoed van school spelen in de pauze. We zijn nu aan het kijken of het budget gewoon bij dat van de school gevoegd kan worden.
Oh en ik krijg maar 9 euro per keer...

Polly Shearman

Polly Shearman

08-09-2010 om 13:31

Tso

idd met betaalde krachten, en een aantal vrijwilligers die een vergoeding krijgen.
Per begleider ongeveer 15 kinderen, bij de kleuters iets minder.
als je ook BSO afneemt krijg je 10% korting.

bso heb ik niet nodig, tso wel... maar dan alleen als het echt nodig,
voor de gezelligheid laat ik ze dus niet overblijven, dat vind ik veel te duur.

Hier

kost de overblijf e. 1,60 per keer, ongeacht of je kind structureel dan wel incidenteel overblijft. Voor dat geld is er toezicht, er zijn buitenspeelmaterialen en knutseldingen/spelletjes voor binnen. De overblijf wordt gerund door vrijwilligers met cursus, sommigen zitten er al jaren (een van de overblijfmoeders wordt binnenkort oma haha), dus ervaring genoeg en dat vind ik belangrijker dan die 'opleiding'.

An

An

08-09-2010 om 19:39

En hier

3,30 euro per keer. Maar...ze eten van borden, met bestek, krijgen vers brood, altijd iets kleins bijzonders(pita met kaas, soep, miniloempiaatje e.d.)vers beleg en fruit na.Als drinken melk of thee. Het verloopt zeer gestructureerd. er is altijd 1 betaalde kracht(die ook de BSO doet) en 1 of 2 vrijwilligers. Ideaal. Ik heb de 3,30 euro er graag voor over.

Groetjes, An

amk

amk

08-09-2010 om 20:49

1.30 of 1.60 maar ook 6.10

op school in de vaste overblijf is het 1.30 dan moet je zelf alles meegeven, maar je kunt wel voor 20ct een grote beker melk kopen. Incidenteel overblijven 1.60. Maximale kosten per gezin 450 euro per jaar.

Bij de bso inclusief warme maaltijd 6.10 als die dag alleen tso wordt afgenomen. Wordt er ook bso afgenomen dan zit het bij dat bedrag in. bso wordt per dag berekend in de vorm van een middag (15:15-19:00) of een verlengde middag (12:00 - 19:00) Het is een versbereide warme maaltijd bestaande uit 3 gangen volgens de schijf van 5, slechts 1x per kwartaal mag de kinderraad een dag invullen. Verrassend genoeg is het dan meestal niet iets uit de 4p-s maar vaak iets van carpacio (runderrookvlees), wraps en fruit. Ik zit altijd verlekkerd naar het menu te kijken.

Polly Shearman

Polly Shearman

09-09-2010 om 17:52

Nou lekker

Hier voor 3,30 ook alles zelf meegeven, en vandaag kwam zoonlief zonder jas en zonder fruitbakje naar buiten na school... kwijt geraakt tijdens de overblijf...
hij is fijn!!!

grom!!

maar mijn eerste werkdag was geweldig!

Roelof

Roelof

13-09-2010 om 12:18

3.75 / 4 incidenteel

Hier 3,75 euro bij geplande overblijf, 4 euro bij incidentele overblijf. Daarvoor wordt begeleiding geleverd door een mix van BSO personeel en overblijfouders (gezien de hoge prijs waarschijnlijk vooral BSO personeel). Boterhammetjes mag je zelf meenemen, evenals drinken.
Samengevat: het kan dus altijd duurder.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.