Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Fraz

Fraz

27-01-2011 om 20:23

Stop bezuiniging van 300 miljoen op passend onderwijs

Kreeg dit opgestuurd door school:

Dit bericht gaat over de bezuiniging van 300 miljoen op passend onderwijs. U hebt hier vast al via de media het nodige over vernomen. Op het eerste gezicht lijken deze bezuinigingen alléén het SO (Speciaal Onderwijs) te treffen, ( grotere groepen in het SO, wegvallen van specialistisch onderwijsondersteunend personeel in het SO, minder uren voor schoolpsychologen/schoolmaatschappelijk werk ) maar de gevolgen van deze bezuinigingen gaan veel verder: het gaat hier feitelijk over de bekostiging van een ambitie om te komen tot passend onderwijs voor ieder kind in 2012, óók in het regulier basisonderwijs, zoals onze school, en waar aan de ambitiekant niets veranderd is, maar de bekostigingskant drastisch wijzigt door deze voorgenomen bezuinigingen.
Ook onze school gaat dat merken o.a. door de steeds verdergaande verscherping van de criteria voor het verkrijgen van een rugzakje en de vermindering van de uren " ambulante begeleiding" voor deze kinderen in onze school. De kaasschaafmethode is geen optie; de middelen voor het realiseren van passend onderwijs waren en zijn al zeer beperkt. Dat merken wij dagelijks in onze school.
Het onderwijsveld is intensief bezig de publieke opinie te beïnvloeden en te laten zien dat het zo niet verder kan. De werknemersorganisaties, de besturenorganisaties én de ouderorganisaties hebben elkaar gevonden in deze. Zij staan zij aan zij. Een goede zaak.
Wat kunt u als ouder doen? Teken de petitie door op onderstaande link te klikken.

http://petities.nl/petitie/stop-bezuiniging-van-300-miljoen-op-passend-onderwijs

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.