Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Studentenreisproduct: wel of niet nemen?

Oudste gaat studeren in onze stad en heeft een uitstekende fiets. De OV-kaart is dus alleen een leuk extraatje. Nu lees ik op https://www.duo.nl/particulieren/student-hbo-of-universiteit/ov-en-reizen/reisproduct-regelen.asp
"Je reisproduct is een voorlopige lening. Die lening wordt alleen een gift als je je diploma binnen 10 jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen."
Ik kom er zo snel niet achter hoeveel het ding per maand kost. Wat doen jullie studenten in dezelfde positie, wel of niet die kaart nemen?

Niet

Als je de OV-kaart niet of nauwelijks gebruikt levert het je nauwelijks wat op, maar als je je diploma niet haalt kost moet je hem wel terugbetalen en dat komt neer op zo'n 100 euro per maand. Stel dat je na drie jaar studeren stopt, dan heb je 3600 euro studieschuld alleen al vanwege die kaart. Niks leuk extraatje dus.

Hier kan je alles uitrekenen: http://www.duo.nl/studiepunt/rekenprog/FIP112_S01.asp?jaar=2014&periode=1 Kijk maar wat er gebeurt wanneer je reisprodukt wel, en wanneer je het niet aanklikt.

skik

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.