Home » Forum » Ouders en school » Wanneer is uitslag cito eigenlijk

Wanneer is uitslag cito eigenlijk?

42 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zus
Wanneer is uitslag cito eigenlijk?

In het tijdspad die we van school kregen staat dat de uitslag van de eindcito groep 8 in de week van 4-8 maart komt. Maar is dat dan verschillend per school? Ik meen ergens gelezen te hebben dan cito de uitslag maandag naar de scholen stuurt. Is het dan nog een heel werk voor de scholen voor de kinderen het krijgen? Mijn dochter denkt dat ze het maandag krijgt, omdat vanaf dan de inschrijvingen van de VO scholen starten, maar juf heeft niks gezegd. Hoe is dat bij jullie gegaan?
Geen groot probleem, gewoon nieuwsgierig :-)

Molleke
Hier

weet ik het ook niet precies maar ik meende 6 maart. Ik wacht even de nieuwsbrief af van morgen. Mocht daar niets in staan dan informeer ik even bij de leraar. Wij hebben die week daarop een verwijsgegeprekken met de leerkracht. Dat is al wel ingepland. Ik vind het zo spannend.

Picasso
Hier

Dacht ik ook 6 maart. Ook al maakt de uitslag hier niet uit ben ik toch ook wel erg benieuwd!

P
Uitslag

Resultaten
In de week van 4 maart 2013 ontvangen scholen de resultaten. Op woensdag 6 maart, als alle scholen de resultaten hebben ontvangen, maakt Cito de uitslag bekend.

Het ligt er aan hoe die resulaten bij school komen, per post of per mail ofzo?

Laat je dochter het even op school vragen, sommige scholen willen eerst zelf uitgebreid naar de resultaten kijken en dan wordt het een dag later bekend gemaakt.

http://www.cito.nl/over%20cito/pers/citotoets_februari.aspx

P
Versturen

Ik denk dus dat het maandag op de bus gaat en dinsdag aankomt, als een school pas laat de post ontvangt wordt het zeker woensdag.

Angela67
Madag inloggen, didag versturen

ik hoorde dat de school maandag al kon inloggen waarschijnlijk en dan digitaal resultaten kon zien. Dinsdag worden dan de brieven meegegeven aan de kinderen....
Angela

gruffalo
Idd

De gegevens zullen vast digitaal komen, en uit te printen door school. Wij krijgen de uitslag ma of di. Woensdag en donderdag staan gesprekken gepland met het definitieve advies.

Bij ons krijgen de kinderen de resultaten in de klas, ik denk aan het einde van de schooldag?

Is toch even wennen, maar op zich wel logisch.

gruffalo

rodebeuk
Oh ja angela?

handig om te weten!
Ik dacht zal wel donderdag worden ofzo....

Angela67
Rodebeuk

ik neem toch zomaar aan dat ze voor beide schooltypes hetzelfde hanteren?
gr Angela

rodebeuk
Angela

;-)

Zus
Ok

Op zijn vroegst dinsdag, stel ik mij dan zo voor, juf geeft overdag zelf les en gaat ze niet inloggen en brieven schrijven, neem ik aan. Dochter heeft het op school gevraagd, maar ze kreeg geen antwoord...Ze kreeg gisteren wel formulier mee om in te schrijven op een school.

desom
Uitslag bekend

Hier is de uitslag inmiddels bekend. Dochter heeft de maximale score van 550 gehaald. Supertrots.

gruffalo
Gefeliciteerd!

jullie hoeven je nergens meer zorgen om te maken, alleen aanmelden. Super!

hier nog geen uitslag vandaag. Komt ws morgen.

Zus
Wauw desom!

Dat is een superscore! Vandaag hoorde mijn dochter dat ze het morgen, overmorgen of donderdag hoort. Elk kind wordt in kamertje op de hoogte gesteld, individueel. Kan dus lang duren. Ze zit op hete kolen, want haar oefencito ging er slecht!

rodebeuk
Hier ook binnen

Genoeg voor school van 1e keuze én, belangrijker, vijf punten hoger dan verwacht op grond van LVS. Juf en zoon hebben er enorm hard aan getrokken de laatste maanden!

Opgelucht dus, en uit eten geweest...

Mama 5
En hier

Perfect overeenkomend met haar entree toets en haar schooladvies. 543. Lekker zo, zonder complicaties.
En dat terwijl wij drie jaar geleden nog dachten dat zij op het vmbo thuis zou horen. Je kan er als ouder toch niet zo veel van zeggen, soms..
Bij mijn zoon was het niet zo eenduidig, twee jaar terug. Daar was de cito uitslag vwo en het schooladvies havo. Dat was nog een heel gedoe om hem in een havo/vwo klas te krijgen. Gelukkig toen wel gelukt en waarschijnlijk gaat hij volgend jaar toch vwo doen.

Jujube
Rodebeuk

Wat fijn, Rodebeuk! Ben benieuwd welke school het is geworden....
Groet,
Jujube

toja
Nog niets

Hier nog geen uitslag. Wordt woensdag of donderdag. Ben wel benieuwd eigenlijk

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Beetje
Nog niets

Hier ook totale stilte rond de uitslag. Maar we hebben vrijdag wel een positief definitief schooladvies gekregen. Zoon kan zich zonder problemen inschrijven op de school van zijn keuze. De school van zijn keuze, niet te geloven, de vlag mag uit. Als zijn CITOscore ook nog eens aansluit bij dit advies, ga ik de vloer kussen waar hij loopt. Als ik het goed begrijp, ben ik niet de enige en gaat zijn juf dat dan ook doen. Laat maar komen die uitslag!

gruffalo
Binnen!

hier ook de cito uitslag binnen, die leidend is voor de scholen in de omgeving.

dochter had 3 punten(percentiel?) lager dan de entreetoets, maar desondanks meer dan genoeg voor de school van haar keuze.

Zus
Morgen

Volgens dochter komt het morgen, bibber! (Ik meer dan zij). Ze heeft 2 scholen waar ze naartoe wil, voor een heeft ze een hogere score nodig dan voor de andere. Definitieve schooladvies was al weken geleden bekend, maar daar trekken de VO scholen zich weinig van aan (amsterdam)..

ishtar
Ook morgen

ben heel benieuwd!

Molleke
Hier

vandaag ook de uitslag binnen. Gisteren was nog de boodschap a.s. donderdag. Dochter had pre advies TL/Havo en dit is er ook uitgekomen op de cito! Echt super. Inmiddels de school al gekozen en ze komt in een TL/Havo klas.

Jolijt
Wij wachten nog...

en ik ben zo zenuwachtig voor haar!
Ze heeft zoveel jaar gevochten om haar plek te vinden. In groep 5 zat ze op nivo praktijkonderwijs als het aan de cito-score lag...inmiddels heeft de school haar een Havo advies gegeven!
536 is nodig voor tl-havo.. en ze wil zoooo graag...

Picasso
Gebakjes!

Dochter kwam stuiterend uit school: ze heeft 549 gescoord. Hoogste score van de klas. Ook al maakt het voor de schoolkeuze niet uit, we zijn onwijs trots! Heeft ze na jarenlange strijd en een schoolwissel eindelijk kunnen laten zien waar ze toe in staat is.
Ze vertelde trouwens dat er niemand in NL 550 heeft gescoord maar dat las ik hier wel?

June
550

Best veel kinderen hebben 550 gescoord. Maar niemand heeft nul fouten gemaakt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Julia64
Tegenvaller

Hmmm, zoon komt zonet thuis met de uitslag; 531,terwijl de verwachte uitslag adhv de entreetoets van vorig jaar 539 was, hij komt zelfs niet aan de verwachte ondergrens van 532...
Met terugwerkende kracht heb ik er spijt van dat ik hem de CITO heb laten maken terwijl hij nog maar net hersteld was van een griepje, al weet je natuurlijk nooit of dat invloed heeft gehad. Schooladvies is overigens MAVO/HAVO. Moet ik hier nog iets mee richting de leerkracht, denken jullie? Ik vind het best veel afwijken eerlijk gezegd..

Picasso
June

Misschien dat de juf dat bedoelde?

Jolijt
Het dak eraf!

541!!!

En ze is zoveel blijer dat grote zus ooit was met haar 550:-)

Zwaar dyslectisch en voor taal een percentielscore van 89....

Zo trots op deze doorzetter...en zo blij voor haar dat al die jaren werk, waarvan we wisten dat het hielp, zich nu ook laten uitbetalen op dit papiertje.

We hoeven niet te gaan bedelen om haar naar de Havo te krijgen.. inschrijven en klaar!

Thursday Next
Prima uitslag

Hier ook de uitslag binnen die 5 punten hoger is dan de verwachting (van Cito) na de entreetoets. En ruim voldoende voor de gewenste school!

June
Picasso

Dat denk ik ook!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Pagina's

Onderwerp gesloten