Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Over het forum Over het forum

Over het forum

Machteld

Machteld

03-02-2016 om 18:29

als je niet tot de incrowd behoort......

Wordt er wel anders op postings gereageerd. Ik heb soms het gevoel dat men een soort consensus met elkaar heeft en dat je als nieuweling (ik bedoel niet alleen mezelf) niet altijd even vriendelijk bejegent wordt.Ineens ontstaat er dan een soort aanval op degene die iets geplaatst heeft. In de trant van: ja wat wil je nou eigenlijk je doet alsof je om hulp vraagt maar.....of soortgelijk. Nieuwe mensen moeten wellicht ook even de tijd krijgen zich te laten kennen, en de ruimte om op hun manier een vraag te stellen. Of verwijzingen voor nieuwkomers in de trant van lees de postings maar over bureau jgz dan weet je hoe er hier bedacht wordt. Huh? Hier?Verder vind ik ool van hoog niveau qua reacties en er wordt flink meegeleefd en gedacht. Maar he, misschien hebben nieuwkomers een verfrissende kijk op jullie......

(Overigens ben ik niet echt een nieuweling, meer een oude bekende die na jaren weer eens komt kijken....some things never change)


40er

40er

03-02-2016 om 19:06

goh

Is mij nooit opgevallen. Laatste tijd is er iets vaker een trollen-alarm, maar meer omdat er vaker dingen gebeuren. 100x zelfde post ed, of reclame spammen. Maar verder, nee.

Heb jaren geleden veel geschreven onder een andere nick, maar sind ?, half jaar ofzo? onder deze nick weer wat actiever.

Imogen

Imogen

03-02-2016 om 19:08

andersom kan ook

op sommige 'oude' nicks wordt soms ook heel fel gereageerd. Daarom nemen mensen soms een nieuwe nick

Angela67

Angela67

03-02-2016 om 19:30

eerst lezen

Ik vermoed dat ik eerst heel veel meegelezen heb, en dat helpt erg bij het bepalen van wat er hier zoals 'gedacht' wordt, wat de 'mores' zijn. En ja als je hier voor het eerst op een forum omdát je een vraag hebt en je stelt 'm, dan krijg je op elk forum een ander soort antwoord. De inhoud is misschien wel het zelfde (ongeveer), maar de toon en het aantal reacties zal enorm kunnen verschillen. Vind ik ook niet zo raar dus, het 'sorteert' zich uit. De mens is een kuddedier, ook de OOL mens. . .
gr Angela

Vesper Lynd

Vesper Lynd

03-02-2016 om 20:00

Imogen

Maar sommige mensen pluk je er zo weer uit. Heeft bij jou deze keer wel een week geduurd

Goudvis

Goudvis

03-02-2016 om 20:39

hmmm

Ik heb Imogen nog niet door hoor... sommige anderen heb ik wel een vermoeden van wie het waren. In elk geval, ik denk toch dat de reacties niet worden opgeroepen door een nickname maar door de manier waarop een vraag gesteld wordt.
Ikzelf ben sinds kort dit aquariumdier en merk niks van anderssoortige reacties. Of het druipt er misschien vanaf wie ik eerst was.

Hortensia

Hortensia

03-02-2016 om 20:47

nickwissel

Als incrowd ben ik, op een enkele uitzondering na, de laatste die een nickwissel door heeft...

Overigens schrijf/reageer ik soms wel eens onder een gelegenheidsnick. Ik heb nog nooit gemerkt dat ik op een vervelende manier ben benaderd met die gelegenheidsnick.

Wat Imogen zegt, over het fel reageren op oude nicks die daardoor min of meer gedwongen zijn een nieuwe nick te kiezen: dat heb ik als (lang, maar nog niet eens de langst meelopende) OOL-veteraan al vaker zien gebeuren.

En ik moet zeggen: de laatste tijd komen er toch eigenlijk wel regelmatig berichten voor waarbij ik denk: "Word ik nou te oud, ben ik wereldvreemd aan het worden, of rammelt dit echt aan alle kanten?"

Tonny

Tonny

03-02-2016 om 21:47

Een vraag stellen / bekend zijn

Los van (vermeende) onvriendelijkheid - ten aanzien van nieuwkomers - een tijdje meelezen voordat je een vraag stelt helpt. Eerst wat rondkijken wat voor mensen er zijn. Net als in het echte leven maakt het uit of je ' bekend' bent / lijkt te zijn.

Ik merk zeker verschil tussen ' tonny' en een random gelegenheidsnick - al hebben de echte diehards ook dan al snel door wie iemand eigenlijk is. Vind ik erg knap hoor, ik doorzie dat niet snel. Nickwissels heb ik zelden door.

Imogen, ben je Neighbours-kijker, trouwens?

Machteld

Machteld

03-02-2016 om 22:38

aardig bedoeld

Tonny vast aardig bedoeld maar dit onderstreept nou net wat ik bedoel. Alsof het een besloten club is. Lezen doe ik genoeg maar dan omdat ik iets interessant vind. Maar eerst weken gaan lezen voordat ik een vraag zou stellen? Ik ben toch geen 25 meer.....

Tonny

Tonny

03-02-2016 om 23:18

Snap ik

Dit is zo gegroeid door de jaren heen. Net zoals je de ene buurvrouw al 15 jaar kent en de andere pas drie weken. Er zijn hier niet zozeer losse vragen, maar mensen met hun verhaal, hun ervaringen waaruit ze putten.
Dat is toch net wat anders.

Dat ' eerst lezen' is geen suggestie omdat je levenservaring tekort zou komen of zo ( waarop je voor mijn gevoel duidt met ' ik ben geen 25 meer' ) maar omdat je dan een beetje weet wat voor info je van wie kunt verwachten.

Een besloten club is het niet, geen leden, geen contributie, geen ballotagecommissie )

Imogen

Imogen

04-02-2016 om 09:04

Tonny

'Imogen, ben je Neighbours-kijker, trouwens?'

Nee, ik kijk eigenlijk helemaal geen soaps.

Christel

Christel

04-02-2016 om 09:27

Ooit

behoorde ik tot de incrowd en werd er normaal gereageerd op mijn berichten. Toen kwam het punt dat ik op het schoolplein aangesproken werd op iets wat ik hier geschreven had. Whaaaaaaah, dat vond ik eng, ik veranderde feiten wel eens, maar ik was dus herkenbaar.

Ik ben een paar jaar weggeweest, nu lees ik veel mee, soms schrijf ik, maar er wordt anders gereageerd (en vaak ook genegeerd) dan onder mijn oude nick.

mijk

mijk

04-02-2016 om 09:31

de felheid

Zit hem vooral bij mensen die precies willen regisseren wat voor soort antwoorden ze willen en wie er wel of niet wat wil zeggen. Dan denk ik ook als je nu even rondkijkt hier weet je dat dat hier niet zo werkt! Juist het feit dat je nieuwe gezichtspunten krijgt en soms flink tegengas maakt dit forum voor mij heel waardevol. Dus ik voel wel de neiging dat te verdedigen.

Mijk

Elisabeth

Elisabeth

04-02-2016 om 09:52

behoor niet tot de vaste club, want zit hier net een paar maanden ofzo. Het is wel een beetje wennen, want ik ben niet zo heel goed in het verwoorden van dingen en de manier waarop dat hier gedaan wordt, vind ik wel van een hoog niveau. Soms vind ik het lastig omdat je elkaar niet ziet, ik maak veel meer op uit lichaamstaal en sfeer en dan is taal best lastig. Dan kom ik soms verkeerd over of veel te gevoelig of ongevoelig.
Maar ik vind het wel erg leuk. En heb bijvoorbeeld nu Netflix en een goed bus advies, hahaha, heel belangrijke zaken!

Dat er af en toe gehakt wordt vind ik nog steeds, maar soms kan ik zelf niet begrijpen dat sommige onderwerpen serieus worden genomen, zoals roze strakke broeken of pyjama's. Dan moet ik eigenlijk wel lachen om mezelf, dat ik nog reageer en mee doe aan deze onzin...

Charis

Charis

04-02-2016 om 10:10

Incrowd

Sinds het forum nieuwe stijl zijn nicks minder belangrijk heb ik het idee. Gewoon omdat je niet meer ziet wie er op wie heeft gereageerd, zoals dat eerst wel het geval was.

Dat incrowdgevoel is idd van alle tijden, daar is wel eerder over geklaagd. Over het algemeen vind ik dat je hier zeer waardevolle informatie kunt vinden en dat er vrij rustig en respectvol wordt gereageerd (niet altijd idd .

Renée

Renée

04-02-2016 om 10:26

steeds andere nick

Ik lees en schrijf hier nu zo'n 13 jaar maar behoor niet tot de incrowd omdat ik om de paar maanden mijn nick verander. Terwijl ik het van anderen juist weer prettig vindt dat ze dat niet doen. Heel stom van mij.
Zo lees ik altijd graag de juridische adviezen van Temet en geloof ze omdat ze van Temet komen. En er was ooit iemand die de geweldigste verhalen over haar klunzigheid kon vertellen. Weet niet meer de naam, maar moest er altijd erg om lachen. Zo vermijd ik ook sommige posts omdat ze van iemand komen die bij de vraag naar welke melk mensen lekker vinden jeugdzorg erbij weet te halen. Maar als het niet over jeugdzorgzaken gaat lees ik haar posts wel graag omdat ze goed schrijft en helder haar standpunt verwoordt. En zo zijn er nog een heleboel mensen van wie ik het idee heb dat ik ze een beetje ken. Maar dat is alleen van hier. Ik zou nooit naar een meeting gaan. Ik ben te bang iemand tegen te komen die ik ken. Maar waarom weet ik eigenlijk niet.
En wat ik het bijzonderste vind is het tweede draadje dat er nu van Engeltje loopt. Wat een forum aan hulp kan bieden. Heeeeel bijzonder.

tonny

tonny

04-02-2016 om 10:37

hulp en verbondenheid

Nou en of! Die perioden zijn er in de geschiedenis van OO verscheidene malen geweest en ik hoop dat dit zo blijft.

Het is bijzonder als in tijden van tegenwind mensen met je meedenken, zelfs als de mensen in je eigen omgeving daar een beetje moe van zijn geworden.

Christel

Christel

04-02-2016 om 10:37

Elisabeth (nogal ot)

Heb jij op netflix de serie making a murderer gezien? Zo iets indrukwekkends heb ik zelden gezien, we kijken nu aflevering 5, zo jammer dat je echt wel eens moet slapen, ik zou het liefst doorkijken

Na de eerste aflevering denk je hm, tja, heel erg naar. Maar dan, wow!

Tonny

Tonny

04-02-2016 om 10:49

@Imogen-ot

Neighbours is de enige soap die ik kijk, is begonnen toen de kinderen nog thuis woonden en met twee van hen is dat doorgegaan, we appen zelfs over melige ontwikkelingen. Imogen zit in die serie, daarvoor kende ik de naam niet geloof ik.

Renée

"En er was ooit iemand die de geweldigste verhalen over haar klunzigheid kon vertellen. Weet niet meer de naam, maar moest er altijd erg om lachen."
Dat was margje!

Ik weet niet hoe het is om als nieuweling hier binnen te stappen, ben er ook al heel lang. Geloof direct dat het onwennig kan voelen, maar heb in de loop der jaren ook meegemaakt dat mensen in razend tempo "inburgerden". Het ligt er ook een beetje aan hoe je je opstelt (veel posten in het begin helpt in die zin dat mensen je snel leren kennen).
Maar wmb is het stamkroeggehalte wat gedaald sinds het forum vernieuwd is en sinds mensen (dus) vaker hun nick wisselen.

Wel grappig dat jij er nog maar kort bent, Elisabeth, ik had het idee dat je er al veel langer was, onder een andere nick misschien.

Jasmijn

Jasmijn

04-02-2016 om 11:14

ook prettig

Ik wissel regelmatig van nick en schrijf al 10 jaar mee, maar vind het hier nog steeds prettig (ookal moet ik door de oude garde als nieuweling gezien worden) zo voelt het niet in ieder geval. Wat ik prettig vind is dat eigenlijk alles hier redelijk serieus genomen wordt. Ik lees zo vaak goede adviezen aan andere mensen, waarbij ik op andere fora vaak heel veel onzin, dommigheid en ongein lees. Daar haak ik vaak al snel af, juist doordat ik daar onaardige reacties lees, of iemand wordt gelijk belachelijk gemaakt of er komen alleen maar niet serieuze reakties op.

Elisabeth

Elisabeth

04-02-2016 om 11:43

Christel en Anneque

Christel, ik moet bekennen dat ik zelf nog niks heb gezien op Netflix, maar mijn dochter is niet van de tv weg te slaan nu
Ik werk 's avonds (niet altijd) en 's nachts en meestal als ik vrij ben 's avonds kijken we amper t.v....we draaien l.p's en ik haak ooooh als ik dat zo opschrijf lijken we wel een bejaard stel, hahaha!
Maar ik ga eens kijken wat het is!

En Anneque, nee echt, ik ben compleet nieuw hier. Ik zocht iets voor mijn oudste op internet en klikte toen hierop en toen plop...ik had er nog nooit van gehoord! En sinds ik de ochtenden 'vrij'ben, ben ik verslaafd!!!

Maar ik begrijp dat je af en toe je naam 'moet' veranderen anders herkent straks iedereen mij in mijn omgeving....

Karmijn

Karmijn

04-02-2016 om 11:51

hihi

Elizabeth: 'Maar ik begrijp dat je af en toe je naam 'moet' veranderen anders herkent straks iedereen mij in mijn omgeving.'

Elisabeth

Elisabeth

04-02-2016 om 11:55

Goed....ik ga dus nu veranderen van naam

Karmijn

Karmijn

04-02-2016 om 11:58

Neeeh, niet schrikken

Ik herken je helemaal niet hoor! Niet paranoide worden.

Ik vind je gewoon grappig.

Elisabeth

Elisabeth

04-02-2016 om 12:03

Karmijn

Thank God!

Goed, ik ga nu huishoudelijk bezig zijn...
Dat past goed in dat andere draadje....foute zinnen en de uitspraak van woorden

Christel

Christel

04-02-2016 om 13:19

Elisabeth

Jij draait lp's en haakt en ik kijk tv en haak (al jaren ernstig verslaafd). Behalve bij making a murderer, dan zit ik met open mond te kijken met een werkloze haaknaald in mn hand

Elena

Elena

04-02-2016 om 14:16

nicks

Ik kom hier al een jaar of 15, de ene keer wat meer, de andere keer wat minder. Ik ben heel lang hier geweest onder een bepaalde naam. Totdat iemand een keer een vraag stelde in de niet-virtuele wereld die verwees naar iets op dit forum en mij. Ik voelde mij betrapt en ik voelde mij niet meer vrij hier te posten. Ik heb heel af en toe nog iets onder mijn eigen nick gepost en daarna steeds onder wisselende nicks. Soms word je hierdoor hier normaal benaderd onder een nieuwe naam, soms genegeerd maar dat is niet erg want het is mijn keus om hier min of meer anoniem te zijn. Dat is ook de reden waarom ik nooit naar meetings ga. Dan word ik ook te herkenbaar, vind ik. Ik geloof dat iedereen die daar komt het erg leuk vindt, dat vind ik fijn voor iedereen. Zelf vind ik het wel jammer dat daardoor onbewust toch een meer ik ben wel op de meeting geweest groep is en buitenstaanders zoals ik. Maar dat is mijn keuze, ik ben toch liever anoniem en neem daardoor een geen incrowd rol voor lief. Prima zo.

Regenboog

Regenboog

04-02-2016 om 14:26

Nickwissel

Ik kom hier sinds 2014. Eerst met een nick die vrij herkenbaar was werd er ook irl mee herkend. Toen heb ik na een draadje warin ik nogal aangevallen werd een andere nick aangenomen en dat gaat beter. Soms reageer ik in topics die relatie hebben met dat ene draadje onder mijn vaste schuilnick. Jullie kennen mij dus onder twee namen. De een gebruik ik wat meer dan de ander.
De meeting zou ik nooit doen. Ik ken 1 iemand die hier schrijft irl maar ben veel te bang dat ik nog meer bekenden tegenkom.

Machteld

Machteld

04-02-2016 om 14:30

inderdaad

daar moet ik ook niet aan denken...en wat ik zei ik vind het niveau van reageren hier bijzonder, veel empathie en intelligente opmerkingen en veel praktische tips. Leuk ook om veel te lezen.
Ik heb ook eerder wel eens reden gehad mijn nick te veranderen.
Maar liever af en toe een kattige opmerking of genegeerd worden dan er helemaal in zitten.

Machteld

Machteld

04-02-2016 om 14:38

ik denk alleen

Dat de vaste incrowd zich niet altijd bewust is van het anders reageren naar anderen toe. Zie reactie bij draadje hiernaast, en de meerdere mensen die zich anders benaderd voelen onder een andere nickname.
Als je in een nieuwe straat komt wonen, ik ga even door op de vergelijking van Tonny, kan het ook juist zo zijn dat men je als nieuwkomeling verwelkomt in plaats van dat je de kat uit de boom moet kijken.
Nou ja, ik heb mijn ding gezegd, zo erg is het allemaal niet.
Hier en daar ergert het me en dat kon ik nu even kwijt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.