Home » Forum » Elkaar de maat nemen over persoonlijke oo tijd

Elkaar de maat nemen over persoonlijke OO-tijd

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Elkaar de maat nemen over persoonlijke OO-tijd

Ik heb net een reactie over Lanza geplaatst in een andere rubriek, maar ik heb ook de behoefte om daarbuiten nog iets te zeggen :-). Lanza krijgt op haar brood over de hoeveelheid reacties, ook onder wat je als werktijd zou kunnen aanmerken. Als ze zoveel tijd heeft om overdag te reageren en dergelijke... Ik heb zelf niet zo lang geleden ook een sneer gekregen over dat fenomeen. Met de strekking 'heb je niets beters te doen op een dag?". Ik kan alleen voor mezelf praten: ' s morgens verpruts ik in hoofdzaak met OO. Ja echt waar. En daar heb ik ook alle tijd voor, maar soms vergeet ik de tijd. (Vandaag ook zie ik, help! Ik moet snel douchen merk ik haha). En als ik in een ander patroon zou zitten, zou ik hetzelfde op andere uren doen. (Ik stond/sta bekend om mijn nachtelijke aanwezigheid hier.) Maar daarmee is niet gezegd dat ik verder niets beters te doen heb, maar niet elke dag evenveel. Mijn manier van ontspannen en mijn tijd invullen is gewoon anders dan iemand anders het misschien zal doen, dat geldt voor ons allemaal. Ik wil met dit voor mijn doen korte verhaal eigenlijk vooral voorstellen om elkaar niet de maat te nemen over hoe veel en hoe vaak we reageren op OO. Dat gaat ons niets aan van elkaar. Dus ook niet als het om Lanza gaat of wie dan ook. Vind je het teveel, dan scroll je verder.

Tessa
My 2 cents

Ik wil met dit voor mijn doen korte verhaal eigenlijk vooral voorstellen om elkaar niet de maat te nemen over hoe veel en hoe vaak we reageren op OO. Dat gaat ons niets aan van elkaar. Dus ook niet als het om Lanza gaat of wie dan ook. Vind je het teveel, dan scroll je verder.

Zo eens met Kaaskopje met als aanvulling *scroll door als een bericht je niet aanstaat*
Dat commentaar op Lanza en soms op anderen irriteert me mateloos. Je kunt het niet eens zijn met wat iemand schrijft en de discussie aangaan maar de reacties op haar die ik hier soms lees vind ik tenenkrommend grof. Negeer haar dan, scrol door, lees haar niet. Je hoeft niet op haar te reageren.

Lanza
Ik probeer die reacties

zoveel mogelijk te negeren. Ik hou zelf niet van die negatieve sfeer. Als je het inhoudelijk niet met me eens bent, dan kun je daar inhoudelijk op reageren. Dat is het idee van een forum. Op de persoon spelen vind ik zelf onder de gordel.

Pirata
Meta

Volgens mij is deze discussie meta.

Adelaide
Maar Kaaskopje

Jij zegt niet de hele tijd hoe perfect jij het voor elkaar hebt, dat je fulltime werkt, wat niet te rijmen is met zoveel berichten hier, dat je kinderen perfect zijn en jij hebt compassie met mensen die op een andere manier leven dan jij. Daar zit de ergernis.

40er
100%

Eens met Adelaide!

Ook het feit niet open te (willen) staan voor andere manieren. Doe je het anders, dan is het niet goed.

Lou
Onzinnig

Als reacties zo lomp en zo onzinnig zijn zoals die van Lanza soms, dan vind ik logisch dat mensen hun vraagtekens zetten bij haar dagindeling. Daar zou ik dan eerlijk gezegd weer geen verantwoording over af willen leggen aan Kaaskopje.

Maar het is wel waar dat je lompe en onzinnige reacties het beste maar kunt negeren.

Niki73
Niet urenlang, wel vaak

Ik werk overdag ook, maar moet heel regelmatig even 5 of 10 minuten wachten op een bewerking in een systeem. Dan ga ik vaak even op OO. Het kan soms misschien lijken alsof ik hier vele uren rondhang, maar vaak zijn het maar een paar (of soms wat meer) korte momentjes.

Tja, en het leed dat Lanza heet, ik probeer het positief te bekijken: hopelijk leert ze op OO wat compassie is, hoe ze dat bij zichzelf kan aankweken en hoe ze dat kan uiten. Zou dat niet geweldig zijn?
Ik hoop ook dat ze leert inzien dat haar manier niet de enige juiste manier is. Ook hoop ik dat ze leert dat het leven voor het overgrote deel van de mensen helemaal niet zo maakbaar is als zij denkt. Een mens mag hopen, nietwaar?

Ik hoop het echt, voor haar, haar man, haar kinderen en haar omgeving. Wij kunnen doorscrollen, die arme mensen niet.

Alkes
Lanza

Ik begrijp goed dat je persoonlijke aanvallen negeert. Maar ik vind het vooral jammer dat je inhoudelijke reacties negeert. Dat is wel de lol van dit forum dat we inhoudelijk op elkaar reageren en niet louter ons eigen verhaal blijven herhalen.

Trix
Eens met Alkes

Ik was er al snel klaar mee toen Lanza niet op inhoudelijke tegenargumenten reageerde en ondertussen wel van alles bleef beweren.
Ik ga dus geen discussie meer met haar aan en meng me er ook niet in (behalve nu).

Ik erger me wel aan reacties van mensen die zeggen 'wacht maar tot je kinderen zelf puber zijn'. Dat soort reacties kreeg ik vroeger ook weleens op OO als ik iets beweerde over een hogere leeftijdsgroep. Erg aanmatigend, ook niet inhoudelijk en zoals bij ons achteraf gebleken ook zéér onterecht!!

En on topic: opmerkingen maken over de hoeveelheid tijd die een ander wel of niet aan OO besteedt slaat wat mij betreft helemaal nergens op. Zonder veelschrijvers geen forum en van mij moet het tegenwoordig niet komen.

Tot slot: ja Pirata, dit is mega-meta en dit draadje wordt binnenkort vast gesloten.

Kaaskopje
Het gaat mij vooral om hoeveel of hoe vaak

Ik heb ook weleens iets gezegd over de lengte van teksten (sorry, want ik besef dat ik er ook wat van kan). En de inhoud staat me ook niet altijd aan. Maar het gaat me nu vooral om dat het mij opviel dat iemand aangesproken wordt over wanneer er tijd voor OO genomen wordt en dat gaat me toch wat te ver. Het is mij ook gebeurd en dan denk ik toch 'waar bemoei je je mee, dat bepaal ik lekker selluf!' :-)). Als je dát soort zaken allemaal bij gaat houden, of daar iets van meent te moeten zeggen, wordt het wat eng :-)

Lanza
Quote:

Ik werk overdag ook, maar moet heel regelmatig even 5 of 10 minuten wachten op een bewerking in een systeem. Dan ga ik vaak even op OO. Het kan soms misschien lijken alsof ik hier vele uren rondhang, maar vaak zijn het maar een paar (of soms wat meer) korte momentjes.

Zo gaat het bij mij ook inderdaad.

Astrid
Kinds

Ik las vandaag 2 x een reactie die ging over hoe anderen met Lanza moeten omgaan. " zullen we..."

Hoe arrogant is dat en hoe betuttelend; dat maak ik zelf wel uit.

Dus als dit meta is, Pirata, wil je dat dan ook even onder al die andere opmerkingen zetten? Of gaan "we" Lanzabashen en ons afvragen waar onze kinderen pestgedrag vandaan halen?

Wat je er ook van vindt: forumbeheer vraagt om meldingen buiten het forum om en het is niet voor het eerst dat daarom verzocht wordt. Ga dan massaal forumbeheer maar mailen.

Veer
Eens

met Astrid

Saar
Mmhh Kaaskopje

Valt me op dat je wel graag vaak de dienst uitmaakt, de regels hier wilt vastleggen, je eigen maat wil uitdragen.
Dit is toch echt een openbaar forum waar iedereen, binnen redelijk grenzen uiteraard, (fatsoen ed) zijn zegje kan doen . Ongeacht wat jij daarvan vindt en of het jou aan staat.
Uiteraard staat het jou ook weer vrij om ter plekke je mening daarover te ventileren.
Maar nee, we gaan hier niet collectief regels afspreken naar jouw wens.

Kaaskopje
Saar

Wat jij opvat als dat ik graag de dienst uit maak, kun je ook zien als dat ik voorstellen doe wat ik als overleg in de groep gooi. Dus je mag me tegenspreken als je het er niet mee eens bent. In het echte leven werkt dat ook zo. Het valt me op dat jij het altijd nodig vindt om me te wijzen op mijn autoritaire gedrag. Ik denk dat mijn dochters zouden moeten gniffelen bij het idee dat ik autoritair zou zijn.

Ely
Nouwwwww Kaaskopje

Saar heeft mi wel een punt en zegt hierboven niks over autoritair gedrag. Het valt mij ook op dat jij de forummer bent die by far het vaakst begint over ‘hoe we het hier zouden moeten doen’ of juist niet. Op één of andere manier lijk je de behoefte te hebben om eea in goede banen te leiden zonder door te hebben dat jouw idee van goede banen niet dat van alle anderen is én/of niet De behoefte hebben dat alles strakker of harmonieuzer verloopt dan nu.
Naar mijn smaak schiet je te vaak in de rol van ‘verkeersregelaar’, voor mij hoeft dat allemaal niet, de charme van dit forum is juist dat het is wat het is, ondanks dat ik ook regelmatig vind dat sommigen doordraven of teveel op de man spelen, blijkbaar hoort dat erbij

bieb63
Kaaskopje

Ik ben het op zich met je eens dat we elkaar hier niet de maat zouden moeten nemen. Ik ben het er ook mee eens dat we het niet altijd met elkaar eens hoeven te zijn (daar is een discussieforum voor) en dat het 'niet eens zijn met een ander' niet direct tot nare reacties moet leiden.

Maar..... je haalt nu specifiek aan dat we niet de maat zouden moeten nemen in de tijd die iemand aan OO spendeert. Je doelt op Lanza. Nee, dat is in principe ook totaal niet boeiend. Maar ik denk dat jij heel goed begrijpt dat het dáár ook niet om gaat.
Dus eerlijk gezegd begrijp ik niet zo goed, dat je dit als topic argument gebruikt.
Je weet heel goed dat Lanza zeer denigrerend en kwetsend kan reageren richting anderen. En dat heeft niets te maken met het wel of niet eens zijn met een ander of het wel of niet anders te doen dan een ander, maar op de manier van reageren. Dáár wordt op gereageerd. En terecht. Zij zet de toon, niet de anderen. En als dan op haar reacties een ballon wordt stuk geprikt: in dit geval het geblaat over ft werken versus veel tijd voor de kinderen hebben of alles voor de kinderen doen en ánderen de maat te nemen, dan is een reactie van 'hoe kan jij ft werken, alle tijd voor je kinderen hebben en dan ook nog eens mega veel tijd aan OO spenderen' niet zo'n heel gekke reactie. Toch?

Astrid
Bieb

Klopt, begrijpelijk en ik snap het, maar als volwassenen hebben we toch geleerd om onze impulsen, zo nu en dan in elk geval, te onderdrukken, al gaat dat niet iedereen goed af.
Om bepaalde zaken als schapen achter elkaar uit te kotsen, want dan ineens durft men wel, is onnodig.

De regel is: melden bij forumbeheer, dan hoeft niet 5 man per topic even dapper "z'n plasje er over te doen". En ja ik weet dat mensen een schurfthekel aan die uitspraak hebben, vandaar. 😁

Trix
Eens met Astrid

Ik word er bijna jaloers van. Ik schrijf al jaren onder verschillende namen. Soms schrijf ik een heel persoonlijke reactie en dan gaat de discussie door om mij heen, zonder een enkele reactie. En ik weet dat er ook anderen zijn bij wie dat gebeurt. Maakt verder niet uit, zo gaat dat soms. (Ik schrijf ook: bijna!)

Toch vind ik het dan wel pijnlijk om nu te zien hoe bijna iedereen op één persoon springt van wie geen enkele opmerking genegeerd wordt.

Saar
Ja Trix

Ook wel wat treurig: schreeuwen levert dus altijd heel veel op, ook hier op OO, en dat vind ik dan toch wel een beetje teleurstellend....

Kaaskopje
Bieb

Dat ik uitgerekend nav reacties van Lanza schrijf, is omdat het me gewoon toevallig dwarszat. Mijn berichtjes van deze aard worden als bemoeizucht gezien, is mijn indruk. Met andere woorden 'effe dimmen, want je bent ook maar gewoon een van ons'. En ja, zo voel ik me ook, een van ons. Maar als ik thuis gedrag zie waar ik me niet prettig bij voel, zeg ik er ook iets van. Niet omdat ik uit de hoogte wil doen, of het beter denk te weten, maar in een poging om het voor iedereen prettig te houden. Ook voor mezelf. Ik weet dat ik niet de macht heb om het voor iedereen prettig te houden en te maken, maar ik heb misschien de irritante gewoonte om het toch te proberen. Ik besef trouwens ook dat ik zelf de sfeer ook negatief kan beïnvloeden, ik ben gelukkig geen robot. En dan mag ik daar uiteraard ook op aangesproken worden.

wil40
Kaaskopje.

Privé of online is toch duidelijk anders, vind ik. Ik zou thuis ook wel eens gewoon willen doorscrollen of alles "uit" zetten, maar we moeten toch samen weer verder. :-)
Hier is dat toch niet zo moeilijk? Je hoeft het hier niet "voor iedereen prettig te houden", gewoon omdat je "iedereen" niet kent en niet weet wat anderen wel of niet prettig vinden toch?
Als het uit de hand loopt is er een onafhankelijke partij, die mag ingrijpen als dat nodig is en/of corrigeren. Ik bemoei me niet met de taak van de juf.

Lou
Verkeersregelaar

Kaaskopje, ik denk niet dat mensen je arrogant vinden hoor. Maar wel een beetje een verkeersregelaar zoals Ely het noemde. En dat valt gewoon niet zo lekker. Ik zit zelf eerlijk gezegd ook niet zo te wachten op suggesties als "Zullen we voortaan..." of "Zullen we afspreken dat...".

De suggestie om Lanza te negeren vond ik trouwens iets anders, alleen ik weet niet meer wie dat schreef (jij niet toch?), omdat ik daarin een waarschuwing zag: bespaar je de moeite van het reageren, Lanza blijft toch haar eigen verhaal vertellen en verder niets. Dat is een feit, en daarom ook wel een zinvolle suggestie

Kopzorg
Beetje bezorgd

Het is al twee dagen rustig op het forum. Geen Lanza die haar kennis en kunde tentoonspreid in de pubertopics.
Waar is ze? Is alles goed met haar? 😉

Alkes
Kopzorg

Ik vind het gepraat over Lanza eerlijk gezegd behoorlijk ongemakkelijk. Zeg direct tegen haar als toon en/of vorm van discussiëren niet bevalt.
Het is hier geen schoolplein

Mej. Griffel
Kopzorg

Nee hoor, ik zag haar alweer in het draadje over Sterilisatie voorbij komen.
Ze gaat wel fulltime werken binnenkort hé, en met dat sporten, twee keer per week sex, een keer per week afspraak met vriendinnen en al die andere sociale contacten en 5 uur per dag voor de kindertjes zorgen is ze gewoon druk :-)

Mej. Griffel
Alkes

Je hebt helemaal gelijk eigenlijk. Ik ben ook niet voor negeren. Negeren kan altijd, Op het schoolplein kan er ook altijd iemand reageren zoals L. doet.
Ik zal er geen grapjes meer over maken vanaf nu.

Ely
Goh

Ik vind het Lanza-bashen echt buiten proportioneel en merkwaardig. Tuurlijk schrijft ze geregeld dingen die de gemiddelde ool-er in het verkeerde keelgat schieten maar hee vrijheid van meningsuiting is een hoog goed hè. Allemaal strategieën om er gezamenlijk op een bepaalde manier mee om te gaan bedenken in een apart draadje, hm ik vind er wat van....

Kaaskopje
Lou

Grappig, toen mijn dochter door haar beperkte mogelijkheden met haar polsen niet kon werken, kwam als baan 'verkeersregelaar' uit de mond van het UWV. Dat idee is kennelijk toch een snelle dood gestorven :-)).

Maar je hebt duidelijk uitgelegd hoe jij het ziet en ik begrijp het. Ik kan niet garandéren dat ik het nooit meer doe ;-).

Tamar
Kaaskopje

Blij alsjeblieft jezelf, wie het niet wil lezen leest het maar niet. En dat geldt ook voor Lanza: gewoon zeggen wat je wil. Bubbels zijn benauwend.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.