Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Over het forum Over het forum

Over het forum

Henk Boeke - redactie Ouders Online

Henk Boeke - redactie Ouders Online

05-12-2014 om 11:19

Forum-zoekmachine gerepareerd

Beste forumgebruikers,

Een van de vaste bezoekers maakte ons erop attent dat de forum-zoekmachine sinds enige tijd niet meer goed zocht in reacties. (Wel in topic starters, dat werkt altijd.)

Het ziet ernaar uit dat het probleem is opgelost. De zoekmachine doorzoekt nu ook weer de reacties. Met dank aan onze supertechnicus Herman!

Herman vermoedt echter dat er sprake is van een verborgen bug, waardoor het probleem misschien weer kan terugkeren. Dus: laat het ons vooral weten wanneer je de indruk hebt dat de zoekmachine weer steken laat vallen. Onze excuses voor het ongemak!

Henk Boeke
Redactie Ouders Online

wimb

wimb

05-12-2014 om 13:07

Kan mezelf nog niet vinden

Als ik met google mezelf (wimb) opzoek:
wimb site:www.ouders.nl/forum
geeft dat enkele tientallen hits.
Met de zoekmachine van de site is het resultaat nul.
Dat zou toch hetzelfde moeten zijn.
wimb

Henk Boeke - redactie Ouders

Henk Boeke - redactie Ouders

05-12-2014 om 13:26

Geen Google

@wimb: onze zoekmachine zoekt alleen in de subject-regels en de tekstvelden. Dus niet in het veld met de naam.

Google doet het anders. Die leest gewoon de hele pagina, met alles wat daar op staat. In welk 'veld' iets staat, doet er niet toe. Vandaar dat je met Google wel op je naam kunt zoeken en met onze zoekmachine niet.

Mikke

Mikke

05-12-2014 om 13:38

Wimb

Bekijk je de site toevallig via recente berichten? De zoekmachine daarboven zoekt in heel Ouders Online, behalve het forum. Niet echt logisch, maar wel zoals het is. Als je de zoekmachine boven dit bericht gebruikt (zoeken - forumrubriek) moet je jezelf wel kunnen vinden.

Wat ik nog wel onhandig vind is dat het eerste bericht van de draad wordt getoond, en niet het bericht waarin de zoekterm is gevonden.

Henk Boeke - redactie Ouders

Henk Boeke - redactie Ouders

05-12-2014 om 14:02

Twee zoekmachines!

@Mikke:
1. We hebben er bewust voor gekozen om twee aparte zoekmachines te gebruiken. Een voor de redactionele artikelen en een voor het forum. Want als je een artikel zoekt, wil je niet 100.000 forumberichten voor je kiezen krijgen. En andersom: iemand die bewust iets wil zoeken waarvan hij weet dat het behandeld is op het forum, wil geen redactionele artikelen als resultaat krijgen.

2. De forum-zoekmachine zoekt - zoals hierboven vermeld - niet in het veld met de auteursnaam. (De zoekmachine voor redactionele artikelen trouwens ook niet, maar dit terzijde). Natuurlijk kunnen er wel berichten gevonden worden waar iemands naam (of nickname) in staat, maar die naam (of nickname) staat dan in de subject-regel of in het berichtveld. Zoals "Wimb" die je zojuist zelf in de subject-regel van je bericht had gezet.

3. Dat de topic starter getoond wordt bij de zoekresultaten (en niet de reactie, als daar een trefwoord in staat) is een technische noodzakelijkheid. Het spijt ons dat je dit onhandig vindt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.