Over het forum Over het forum

Over het forum

"Hallo. Even onder een andere naam"

Wat een stelletje lafbekken, toch...

@Emma

@Emma

21-01-2018 om 16:42

We weten toch ook niet wie Yvan is? Dacht je dat iedereen hier onder zijn eigen naam post? En ook als @Emma hoef ik niet alles hier onder één naam te posten hoor. Maak je niet zo druk zeg.

Jan

Jan

21-01-2018 om 16:48

Is het weer zo ver?

Is je Ph-graad weer te laag Yvan?

Yvan

Yvan

21-01-2018 om 17:00 Topicstarter

gefeliciteerd, Jan

Iemand die tenminste de pH schaal kent, even afgezien van de correcte schrijfwijze.
#2 beantwoord ik morgen: ik moet eerst even aan een baxtertje met soda zeker?

Kaaskopje

Kaaskopje

21-01-2018 om 19:13

Hoort eigenlijk in een andere rubriek thuis

Er is een rubriek voor 'over het forum'.

Over je opmerking: in zekere zin vind ik dat je gelijk hebt, maar ook ik kies wel eens voor een andere nick dan de gebruikelijke, als het te persoonlijk is. Redelijk sporadisch omdat ik erg makkelijk de mist in ga. Maar ik vind het ook wel eens jammer dat sommigen van ons bij elk onderwerp weer met een andere naam reageren. En ja, sorry voor de ph-graad, ik vind dat ook wel eens flauw. Zo blijft Marietje aardig, terwijl ze onder Carla hele vervelende dingen zegt. Daar hou ik niet van. Maar het kan, dus mag er gebruik van gemaakt worden. Soms ook door mij.

Carla

Carla

21-01-2018 om 22:35

Schuldig

Maar wat een ander daarvan vindt maakt mij niet zo uit. Mijn kinderen zijn via mij/ dit forum eens lastig gevallen en ik kan je verzekeren dat dat heel vervelend is.
Heel andere redenen dus dan hier genoemd.
Mijn ooit vast nick is daarom veranderd is voor elk draadje waarin ik reageer een andere. Ik val wel eens in herhaling, maar bovenstaande gebeurt mij niet nog eens.

Nouja en of je nu van À of B een corrigerende tik, die terecht is, op de vingers krijgt, maakt natuurlijk ook geen bal uit.

Emmawee

Emmawee

21-01-2018 om 23:11

Ook

Ik heb een paar nicks.

Ik vind mezelf niet speciaal laf, maar niet alles is voor iedereen en de naam Emmawee is in mijn omgeving bekend en herkenbaar.
Soms ben ik wat stelliger of juist wat zwakker onder een andere nick. Als Emmawee ben ik soms zo genuanceerd en uitleggerig. Zo ben ik zelf ook, maar ik vind dat ook wel eens irritant. Dus onder een schuilnick gun ik mezelf iets meer ruimte om dingen anders te brengen.

Maar... onder al mijn nicks gedraag ik mij netjes en ga ik bijvoorbeeld niet lopen schelden. Om maar wat te zeggen.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-01-2018 om 00:33

Emmawee

Braaf :-)) (echt een grapje dus)

Kaaskopje

Kaaskopje

22-01-2018 om 00:36

Carla

Ik kan me goed voorstellen dat de schrik er wel in zit als je kinderen zijn lastig gevallen.

Lou

Lou

22-01-2018 om 09:47

Geen last van

De enige die ik storend vind is iemand die alleen maar loopt te schelden.

mirreke

mirreke

22-01-2018 om 13:14

Ja, duh, het is een anoniem en openbaar forum

Wat maakt het uit wie, hoe en onder welke middel hoeveel nicks post?
Ik vind het eerder slim, op die manier kan er niet gemakkelijk een profiel van de betreffende persoon worden opgesteld.
Zelf ben ik er te lui voor, maar ik vind het niet slim. Ik vind het zelf wel prettig dat je mensen leert (her)kennen als ze telkens dezelfde nick gebruiken, maar het is geen verplichting zeg!

Ik heb inderdaad meer last van een vervelende en aanvallende toon dan van anonieme postings.

En snerende opmerkingen over iemands schrijfstijl, spelling, intelligentie... pfff.

Van mij mag deze draad wel weg.

Half a twin

Half a twin

22-01-2018 om 13:59

ja hoor

Onderwerp gerelateerd heb ik diverse nicks. Een voor onderwerpen met betrekking tot zoon, een voor onderwerpen die over familie gaan en nog iets waar ik overal mee kan deelnemen. Heel prettig.
Van 1 iemand die ik ken weet ik dat ze hier mee schrijft en herkende vorig jaar ook iemand van de VO school van de kinderen. Ze gaf zo'n gedetailleerde beschrijving dat ik wist dat het over onze school ging. Als ik niet wil dat deze personen mij herkennen gebruik ik dus niet Half a twin maar iets anders.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-01-2018 om 16:25

Mirreke

Ik snap dat de bedoeling is dat je geen profiel kan maken, maar toch vind ik dat juist jammer. Zo kan ik 14 jaar met iemand 'praten' zonder te weten dat al die stukjes bij elkaar horen. Ik ben er ook totaal geen ster in om verbanden te leggen. Van een enkeling heb ik het vrij snel door, maar soms heb ik een achteromberichtje nodig om van iemand te horen "Die en die ben ik hoor!" :-). Maar goed, voor wie dat zo wil, dat is je goed recht natuurlijk.

Ik merk ook wel eens dat het tot misverstanden of vooroordelen kan leiden als er wél een profiel gemaakt kan worden. Niet per se voor wat mijn persoon aangaat, maar in het algemeen. Oh daar heb je hem of haar weer... Ik trap ook wel eens in die valkuil hoor :-). Maar goed, ik hou het lekker op Kaaskopje en een sporadisch zijsprongetje met een andere naam... wel zo rustig. Anders moet ik nog een boekje met nick-namen gaan bijhouden ook :-)).

Andere naam

Andere naam

22-01-2018 om 17:30

Hello?

Hello?
Is it me you are looking for?

@Emma

@Emma

22-01-2018 om 17:36

Yvan

#2 beantwoord ik morgen: ik moet eerst even aan een baxtertje met soda zeker?

Ik kan bijna niet meer wachten ...

Maar Yvan,

Stel dat je een genant probleem hebt, vb pijnlijke steenpuist op zitvlak, of je mobiel valt in het toilet, of de erwtensoep is gaan schiften, dan is het toch fijn om je adviesvraag hier te kunnen plaatsen zonder door het leven te gaan als Yvan met de steenpuist die zo handig zijn mobiel in de wc liet plonsen of zijn hele pan zelfgemaakte soep kon doorspoelen.
Wees toch blij dat die keuze bestaat. Misschien heb je hem zelf ook eens nodig.

Ps: De inhoud van een post is belangrijker dan van wie die afkomstig is, toch?

Yvan

Yvan

22-01-2018 om 19:35 Topicstarter

@Emma, #2

Nee, dat weet u niet, maar u mag er wel zeker van zijn, dat "Yvan" niet even zal posten als "Josje" of "Anette".
Anderen bekijken dat blijkbaar anders. Die posten wellicht hoe gelukkig ze zijn en hoe probleemloos hun leventje wel is.
Als hun kerel vreemd gaat, als de kleine dan toch niet een halfgod blijkt vraagt men raad "Even onder een andere naam".
Niet mijn idee van de mens die fier rechtop blijft, ook als alles mis gaat. En een gedroomde speeltuin voor "influencers".

Greta

Greta

22-01-2018 om 19:52

privacy

Ik denk dat de meeste mensen een andere nick gebruiken om de persoonlijke levenssfeer van hun kinderen of partner te beschermen. Dat lijkt me verstandig en fatsoenlijk en niet speciaal een kwestie van niet fier rechtop staan.

@Emma

@Emma

22-01-2018 om 23:20

Yvan

Het kan mij niet zoveel schelen of jij post als Yvan of Josje of Annette, zolang je maar fier rechtop blijft ;-). Ik had ooit een kerel die vreemd ging met mij. Maar ja, toen wist ik nog niet van dit forum, laat staan van Yvan :-)

Niki73

Niki73

23-01-2018 om 15:08

Juist Greta

Ik gebruik inderdaad verschillende nicks als ik dingen over mijn kinderen of mijn partner schrijf. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat er hier een buurman of lerares meeleest die dan dit verhaal koppelt aan mijn persoonlijke wel en wee. Daar hebben mijn partner en mijn kinderen niet om gevraagd, terwijl zij en ik wel geholpen zijn bij het advies dat we hier krijgen. Ondertussen sta ik nog fier rechtop ook, en ik ben niet eens een man! :-D

Pennestreek

Pennestreek

23-01-2018 om 16:00

Ik deed dat, onder 1 nick schrijven

maar dat werd inderdaad wel erg herkenbaar. Bovendien bleek mijn dochter gelezen te hebben in een draadje over het op de klippen lopende huwelijk van haar ouders. Dat was voor mij de reden om die draadjes te laten verwijderen en onder een andere nick verder te gaan.

En voor draadjes die over de kinderen gaan of waar ik een keer iets ongenuanceerder uit de hoek wil kunnen komen, of iets anders herkenbaars wil bespreken, daarvoor kies ik een gelegenheidsnick. Inderdaad vooral om het profiel niet al te herkenbaar te maken. Hoewel ik in real life tot op heden pas 1 medeforummer ben tegengekomen. Maar toch, ook die hoeft niet alles van me te weten.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2018 om 17:23

Pennestreek

Oh wat vervelend, dat je dochter het op die manier gelezen heeft. Ik begrijp ook volledig dat je dit soort narigheid wilt voorkomen, maar wat je zegt over 'een keer iets ongenuanceerds' dáár heb ik dus moeite mee. Ik heb liever dat ik weet wie ik voor me heb, dan dat ik met iemand onder Marietje gezellig zit te kletsen, wie weet bij een meeting leuk samen zit te eten met onze echte namen(stel...), maar ondertussen zegt ze onder Greetje onaangename dingen. Dat vind ik een onplezierig idee. Maar goed... het is niet anders. :-).

Ad Hombre

Ad Hombre

23-01-2018 om 20:04

Niks mis

Met multinicking. Ik doe het soms ook wel eens.

Goede

Goede

23-01-2018 om 20:17

privacy voor je gezin gewenst

ik blijf het andersom net vreemd vinden dat je, ter vergelijking, heel je hebben en houden op papier zet en dat ter inzage legt in een openbare gelegenheid.
Denken diegene met altijd dezelfde nick daar überhaupt wel eens over na?

Ik schrijf al heel lang mee hier en gebruik zo goed als altijd een andere nick. Niet om eens lekker te gaan zitten vuurspuwen of mijn gezin de hemel in te prijzen maar om de serieuze vragen die ik stel onherkenbaar te houden.

Niet.

Ik heb maar 1x een andere nick gebruikt, alleen om uit te proberen. Na 3x posten stond ik er weer, per ongeluk, met mijn "wil" nick.
Kreeg direct mailtje van OO. Foei!

Ik zou al helemaal geen andere nick gebruiken om wat ongenuanceerder te kunnen posten, als ik irl pissig ben zet ik ook niet eerst een masker op. Schelden doe ik niet aan.

Als ik echt iets privacy gevoeligs te melden heb verander ik wat aan de globale info. Verder mag je alles van me weten, behalve mijn pincode.
Zelfs als iemand hier zou weten wie ik ben, no problem.

Multinicker

Multinicker

23-01-2018 om 21:29

Herkenbaarheid

Ik gebruik ook verschillende nicks, inderdaad om herkenbaarheid tegen te gaan, voor mijn kinderen en mezelf. Wel balen soms dat ik in draadjes terug moet zoeken welke nick ik nu weer gebruikt heb :-). En soms gebruiken mensen "mijn" nick (of ik de hunne), maar dat krijg je als je veel nicks gebruikt. En sommige gebruik ik vaker, andere maar 1x. En ook verander ik weleens details (die niet relevant zijn).

Ik vind het heel leuk hoor, de mensen met vaste nicks. Sommigen draag ik ook echt een warm hart toe. Terwijl ze mij niet (her)kennen. Maar voor mij anonimiteit boven alles.

En ik vloek in real live niet (niet meer dan verdorie of, oké, shit) en doe dat ook niet op fora. Ik hou daar echt helemaal niet van.

Maar ondanks mijn best doen voor niet-herkenbaarheid (als het goed is), post ik hier graag omdat ik het een geweldig forum vind op vele vlakken.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-01-2018 om 10:03

Net als Wil

Ik weet dat sommigen ondertussen bijna uit kunnen tekenen wie ik ben en waar ik woon. Ik heb de stellige indruk dat dit geen mensen uit mijn eigen omgeving zijn. Als dat wel zo is, zou ik het waarderen als dat in de komende uren, of dagen aan mij gemeld wordt via forumbeheer. Ik word in ieder geval niet lastig gevallen door informatie en ik heb nog nooit klachten van de kinderen gehoord in de zin van 'iemand wist zomaar dit of dat van mij'.

Ik ben ook Facebookvriend met sommige mensen, dus dan is het al helemaal duidelijk wie ik ben en waar ik woon. Achteraf gezien ben ik bij één rubriek de fout in gegaan. Maar ik laat dat zo, omdat ik vindbaar wil blijven voor iemand die daarop heeft gereageerd.

Ik ben overigens onder een andere nick op OO begonnen, maar toen ik vond dat die periode afgesloten moest worden ben ik overgestapt op Kaaskopje.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden