Over het forum Over het forum

Over het forum

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 11:55

Ligt het aan mij (trollen)

Of is er werkelijk een trollennest, of overactief koekoeksjong neergestreken op OO? Op sommige vragen ga ik serieus in, maar wel met de gedachte dat het weer raak is.

Taruh

Taruh

26-08-2016 om 12:42

nee, ligt niet aan jou

dat idee heb ik ook regelmatig deze vakantieweken.

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

26-08-2016 om 13:27

Misbruik melden

Onze forumredacteuren (moderators) houden alles scherp in de gaten. Maar als je vermoedt dat er iets niet pluis is, wat zij nog niet hebben gezien: meld het meteen! (Via de link 'Contact forumbeheer', rechtsboven op elke pagina.)

Henk Boeke
redactie Ouders Online

Taruh

Taruh

26-08-2016 om 13:56

Henk

ze zijn net niet duidelijk genoeg om te melden. Het kan wel, is nog niet heel vreemd maar ergens wringt het.
OO heeft natuurlijk een hoog oko gehalte dus nieuwkomers verdienen wel een kans natuurlijk.
Denk dat Kaaskopje net als ik mee zit.
\
En soms spat het er gewoon af idd en die worden volgens mij al snel wel gemeld.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

26-08-2016 om 14:27

Eigenlijk al langere tijd

Volgens mij al voor de vakantie.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

26-08-2016 om 15:10

Verschil

Er zijn volgens mij verschillende nieuwe posters. Een deel zal via opvoedsites of Jeugd en Gezin op de site terecht komen en is nog niet 'ver-oot' en misschien wat minder verbaal onderlegd dan het gros van de oudgedienden. Helaas worden die mensen ook niet altijd even enthousiast ontvangen door sommigen, ik noem geen namen en zal me er zelf ook wel eens schuldig aan gemaakt hebben. En dan heb je de mafkezen die meestal met seksueel getinte onderwerpen komen of geneuzel over spuugdoekjes en pyjamabroeken.
Probleem is natuurlijk dat de oudgedienden meestal kinderen van 12+ hebben, dus dan ga je ook niet meer enthousiast reageren op zwangerschaps- of peuterproblemen. Eigenlijk zouden er minstens 100 zwangeren bij moeten komen. Die kunnen elkaar dan bezig houden

Ach

Het is een openbaar forum en ik vind die draadjes wel vermakelijk. En als je het niks vind sla je het gewoon over.

skik

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-08-2016 om 16:36

Eens met Skik

En ik denk ook altijd, als de vraag niet al te gek is tenminste: ach er is altijd wel iemand die hier iets aan heeft.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-08-2016 om 17:30

Trollen

Ik durf er niks meer over te zeggen want dan krijg ik weer op m'n donder van forumbeheer...

Vermakelijk.

Dat reclamelinken enz. verwijderd worden, of rare opruiende berichten, begrijp ik.
Maar postings die wat grappig of quasi serieus zijn vind ik wel vermakelijk. En soms ontstaat er toch een interessante discussie, de ts zie je vaak niet meer terug, dat vind ik dan jammer.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 21:57

Ad Hombre

Ik wil me ook niet hyper "ik ruik-een-trol"-achtig opstellen. Daarmee riskeer je dat het toch heus een serieuze nieuwkomer is. Maar op een gegeven moment ontwikkel je toch een neus (daar is ie weer) voor die wezentjes.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 21:59

Henk

Ik ben het eens met Taruh.

fete

fete

26-08-2016 om 22:00

tel tot 20

Het probleem met die discussies die vermakelijk worden gevonden door de OO-clan, is dat ze misschien niet vermakelijk bedoeld zijn. Ik vraag me heel vaak af als ik de horde weer zie duiken op een TS, of de horde wel inziet dat er ook leven buiten OO is.
Ik twijfel ook wel eens aan een bericht maar om je daar dan meteen op te storten om de genadeklap toe te dienen vind ik dan weer niet nodig.

Fete

Geen genadeklap hoor, integendeel. Lezen en negeren is ook een optie. Ik weet niet eens waaruit de oo-clan bestaat. Ik ben niet zo van de "ons kent ons groepjes".

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 22:10

Fete

Waarom denk je dat de OO-clan dat niet snapt? Ik denk eerder dat de mensen die dúidelijk aparte onderwerpen op OO zetten, niet weten wat ze met hun tijd moeten doen. 7 weken vakantie lijkt te lang te zijn. En ja, soms gaan "we" de fout in. Héél soms. Dan blijkt het toch een oprecht verhaal te zijn.

fete

fete

26-08-2016 om 22:29

je gedragen als mens

Lezen en negeren, dat is waarschijnlijk het beste. Of toch eens reageren op een best interessante vraag, geschreven door een >minder verbaal onderlegd persoon<
Dat ons kent ons groepje is hier ook duidelijk aanwezig. Als je al zo'n 15 jr anoniem meeschrijft, herken je dat feilloos. Ik zie bij sommige reacties op nieuwe namen, met misschien wat aparte vragen, dat er gereageerd wordt vanuit de veilige omgeving van achter de pc oid(bitte bijl) Ik stel me dan altijd voor dat (of beter of) diezelfde reageerder zo ook zou reageren op iemand irl.

Kaaskopje::dat "niet snappen" was ook een beetje sarcastisch bedoeld. Wat maakt het uit dat mensen dan aparte vragen gaan stellen omdat ze niet weten wat ze met hun weken vakantie aanmoeten(je doelt met 7 op een scholier/student neem ik aan). Wie weet bedoelen ze het oprecht. En nogmaals, ik twijfel ook wel eens maar bij twijfel kun je het toch niet maken om er met de botte bijl in te hakken.

Stenna

Stenna

27-08-2016 om 11:21

schrijfstijl

Ik heb recent iets opgemerkt over de aparte schrijfstijl van zulk soort topics. Maar daarmee bedoelde in niet dat de TS minder verbaal begaafd zijn of minder correct nederlands schrijven oid. Wat me nou juist opviel is dat ze vreemd plechtstatig schrijven of proberen te schrijven, met woorden en uitdrukkingen die normaal niemand gebruikt (ook niet buiten oo) en heel ouderwets of raar zijn. Dat doet ze meteen opvallen en "door de mand vallen" zeg maar. Soms denk ik dat ze ergens een topic gekopieerd en door Google translate gehaald hebben ofzo.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2016 om 12:18

Eens met Stenna

Als iemand 'simpel' schrijft vanwege wat dan ook, moet je daar gewoon normaal op reageren. Ik ben lid van "Noodweer Nederland", een facebookgroep van een weerstation. Niet iedereen vindt wat zij vertellen geweldig en dat moeten ze dan ook vooral zo vervelend mogelijk laten weten. Maar ze vallen ook over de taalfouten van de schrijver (van Noodweer dus). Ik heb daarom laatst voorgesteld om het daar maar eens niet meer over te hebben. Niet iedereen is handig met taal. Maar degenen die vermoedelijk (weet ik niet zeker) de zogenaamde trollen hier op OO zijn, hebben inderdaad een hele aparte manier van 'praten'. Door die manier van praten ga je je eigenlijk meteen al afvragen of er iets mis is met de persoon. Ik vind de verhalen soms zorgelijk. En dat is naar mijn idee precies de bedoeling van deze 'trol'. Eens even kijken wat die troela's op OO op deze gekke situatie te melden hebben. Om eerlijk te zijn snap ik niet waarom je als 'trol' je tijd verdoet aan zo'n 'grap', maar goed, ieder zijn meug.

Astrid

Astrid

27-08-2016 om 13:34

Dan niet

Dan melden en niet verder lezen en vooral niet reageren denk ik?
Soms is zo'n vraag of onderwerp best leuk om over na te denken of over te praten.

Veel vervelender vind ik al de er niet toe doende reacties die er op komen.
-" niet reageren, troll."
Dat maak ik zelf wel uit.

- " ja een troll, dat dacht ik ook al!"
Ja, je bent heel slim.

- " jij zegt het, ik dacht het!"
Wil je ook een schouderklopje?

En dan volgen de schaapsgrapjes. Meeloopgedrag. Ergens gewoon pestgedrag, grappig proberen te zijn over t lijk van een ander. De ene probeert nog grappiger te zijn dan de ander. Helaas blijft dat vaak bij proberen. Gut wat zijn "we" leuk, stoer, slim, alert en wat hadden " we " het allemaal snel door, die komt niet snel terug.

En tja dan ben je geen troll beter met tijd verdoen.

Stenna

Stenna

27-08-2016 om 15:42

tsjonge Astrid

Wat een zure opmerkingen over anderen zeg. Ik heb toch liever mensen die vrolijk zijn en grapjes maken. Lijkt me sws die beste reactie bij trollen.
Als je je zo aan iedereen ergert lees je het zelf toch niet?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-08-2016 om 15:58

Die laatste dacht ik was van mij

En nee, Astrid, ik hoef daar geen schouderklopje voor.
Wat een aparte invulling geefje aan mijn woorden.

Maar goed, jij bent het kwijt hè.
Iets met pot en ketel?

Astrid

Astrid

27-08-2016 om 16:27

Nee niet zuur

Maar alleen heel erg "tegen" groepsvorming waarbij processen en mensen zichzelf en elkaar versterken en het allen tegen 1 wordt. Ik geef zelf al t advies niet lezen. Alleen soms kom je het aantal reacties tegen en denk je..moet wel interessant zijn gezien de hoeveelheid reacties. En dan blijkt het daarom te gaan. Dan stop ik idd.

Ginny ik heb je posting en de mijne 3 x teruggelezen maar ik weet niet waar je op doelt. En hoezo de pot verwijt de ketel? Ik sta toch alleen in mijn zienswijze? Ik verwijt groepsgedrag. Nou daaar hoor ik met deze mening vast niet helemaal bij.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

27-08-2016 om 16:39

Astrid

Als ik trollen ruik maak ik wel eens een opmerking. Dat is een opmerking die ik ook zonder neiging tot groepsgedrag gemaakt zou hebben.

Ja echt, dat kán.

fete

fete

27-08-2016 om 18:32

normen en waarden

Ik heb mijn zegje al gedaan maar denk, net als Astrid, ook altijd aan pestgedrag bij de opmerkingen die dan meteen geplaatst worden. Pestgedrag door volwassen personen vanachter de veilige bescherming van pc, tablet of whatever. Astrid noemt dat groepsvorming, ik noem dat de OO-clan.

Ik wilde met mijn reactie mensen bewuster maken.Het lijkt alsof deze mensen het zelf niet zien. Of is dat net als wanneer je kinderen op hun gedrag aanspreekt? Ik heb dat niet gedaan!

Moedeloos/hoopvol

Moedeloos/hoopvol

28-08-2016 om 08:40

Wat is

Trolllengedrag? Ben een nieuwkomer dus begrijp de "steken" en verbanden niet echt

Of kom ik van het vteekererde planeet?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-08-2016 om 09:52

Trollen

Plaatsen vaak problemen waarvan je weet dat die iets oproepen. "Mijn zoontje 3 kijkt naar porno. Ik zit met mijn handen in mijn haar. Mijn vrouw is geestelijk gehandicapt en kan niet goed beoordelen of dit soort beelden schadelijk zijn. Wat zou u doen in mijn situatie?

Stenna

Stenna

28-08-2016 om 10:03

pestgedrag

Hoho, het zijn de trollen die pesten he, met welbewuste voorbedachte rade. Daar mag je je als groep best tegen verweren, en de beste verdediging is misschien humor. De grapjes zijn niet kwaadaardig, misschien flauw (dat is een kwestie van smaak), maar niet anders dan grapjes die men hier ook onderling tegen/over elkaar maakt. Ik zie daar geen pestgedrag.

meelezer

meelezer

28-08-2016 om 10:10

titel

Kaaskopje, elders in deze rubriek heb je het over titels waar je niet uit kunt halen of het voor jou interessant is maar dan zou het fijn zijn als jij ook duidelijke titels plaatst.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-08-2016 om 10:14

Meelezer

In dit geval heb je gelijk.

Moedeloos/hoopvol

Moedeloos/hoopvol

28-08-2016 om 21:16

Dank je

Dank je kaaskopje voor uitleg

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.