Home » Forum » Over het forum » Melding onder zoekbalk

Melding onder zoekbalk.

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Carla
Melding onder zoekbalk.

Bij het openen van een onderwerp zie ik vaak een melding staan in het lichtgroen, onder de witte zoekbalk.

"Oops, looks like this request tried to create an infinite loop. We do not allow such things here. We are a professional website!"

Geen idee waarom, het is een tijdje weggeweest.
Ik stoor me ook wel aan het "!" moet ik zeggen. Alsof je, maar dat ligt vast aan mij, een tik op je vingers krijgt voor iets waar je niets mee te maken hebt.

Iemand enig idee waar dit vandaan komt? Het apparaat maakt niet uit, tablet, laptop, pc.

Ad Hombre
Bekend

Ik heb het ook wel eens gezien. Even Googlen levert op dat het een Drupal melding is. Drupal is een populair beheerssysteem voor websites. Die melding betekent dat iemand (niet jij) iets verkeerd heeft ingesteld.

Carla
Dank je wel

voor de uitleg. Niets gedaan dat ze niet "allowen!" dus.

Ad Hombre
Carla

Het is een beetje een stomme 'insiders' joke. Eigenlijk moeten ze dat soort lollige meldingen niet op de pagina tonen, het is logisch dat gewone gebruikers ervan in de war raken.

Redactie Ouders...
We gaan het oplossen! (Met jullie hulp)

Beste forumgebruikers,

Eerst even een uitleg wat die melding betekent, en waar hij door veroorzaakt wordt. Daarna ga ik jullie hulp vragen om het op te kunnen lossen.

1. Achtergrond van het probleem
Het probleem wordt veroorzaakt door de zogenaamde 'redirect tabel' van Drupal (de software waar onze site op draait). Dat is een tabel waarin is vastgelegd via welke URL's (webadressen) je bij een bepaalde pagina terecht kunt komen. Dat kunnen namelijk verschillende URL's zijn. Bijvoorbeeld wanneer een forumdiscussie verplaatst is naar een andere rubriek. Of als een forumbeheerder iets gewijzigd heeft in het onderwerp van een discussie.

In al dat soort gevallen wijzigt de URL, omdat die 'zoekmachine-vriendelijk' moet zijn. Oftewel: aan moet sluiten op de inhoud van de pagina. Terwijl het nog steeds om dezelfde pagina (met hetzelfde interne nummer) gaat. Vandaar die tabel dus, die de verwijzingen (redirects) regelt.

Nu kúnnen er situaties ontstaan waarin de oude URL in die redirect-tabel terecht komt. Bijvoorbeeld wanneer een forumbeheerder een discussie weer terugplaatst in zijn oorspronkelijke rubriek. Dan gaat de pagina dus naar zichzelf verwijzen. Wat een oneindige lus ('infinite loop') oplevert. En waar het systeem dus over gaat klagen.

2. De oplossing
De oplossing is vrij simpel, namelijk dat de redactie (althans het technisch onderlegde deel daarvan) die redirect tabel zodanig aanpast dat de zelf-verwijzing eruit verwijderd wordt.

Maar daar hebben we jullie hulp bij nodig. We moeten weten om welke discussie het gaat. Laat ons weten, via 'Meld een fout' (rechtsboven op elke pagina), bij welke discussie die foutmelding optreedt. Dan kunnen we de redirect tabel op dat punt aanpassen. Mail even de URL, dan lossen we het op.

Daarnaast willen we natuurlijk graag die foutmelding aanpassen (vertalen, en gebruikersvriendelijker maken). Dat kan echter alleen wanneer hij daadwerkelijk - bij ons - verschijnt. Ook daarvoor hebben we dus jullie medewerking nodig. Mail ons de URL van de pagina waar hij optreedt.

Kortom: samen komen we eruit!

Henk Boeke
Redactie Ouders Online

Redactie Ouders...
Structurele oplossing

Beste forumgebruikers,

Vandaag (6 december) hebben we groot onderhoud aan de site uitgevoerd. Met onder andere een update van de redirect-module, oftewel de software die de doorverwijzingen regelt.

Als het goed is worden die eindeloze lussen nu software-matig opgelost. Waardoor je nooit meer de vervelende mededeling krijgt dat een pagina naar zichzelf verwijst.

Maar als je hem toch nog tegenkomt, laat het ons weten!

Henk Boeke
Redactie Ouders Online